Portal Games - dyskusja o wydawnictwie

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
mormakil
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Re: Portal Games - dyskusja o wydawnictwie

Post autor: mormakil »

"Nie we wszystkich jest mata" no ale akurat tak sie udało że na Livie, jest co za przypadek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2024, 18:44 przez mormakil, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1300 times

Post autor: psia.kostka »

Dla ciekawskich:

W sklepiku jest 88 pozycji "promka"
(czesc niedostepna)
https://sklep.portalgames.pl/gry-plansz ... at_58_94/1

Ale moze tez jakas drobnica stad
https://sklep.portalgames.pl/akcesoria/1/default/3
Drewienka, koszulki

Dla mnie hit to koszulka xxl z okazji 20lecia. Trzymam kciuki, ze wylosuje. Lepsze niz mata :P
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Awatar użytkownika
RUNner
Has thanked: 664 times
Been thanked: 1130 times

Post autor: RUNner »

Wyobrażenia forumowiczów dotyczące obchodów 25 lat Portalu:
Spoiler:
Rzeczywistość:
Spoiler:
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3732 times
Been thanked: 3933 times

Post autor: japanczyk »

Niestety na zapowiedziach skonczyly sie emocje.
Promki wieksze byly na urodziny Planszowych Newsow, co jest iksde :D

Ogolnie skoro wiedzieli, ze jest 25-lecie i chca je obejsc z pompa, to mozna bylo cos jednak ciekawego przygotowac - zarowno pod katem przedsprzedazy (nie mozna bylo np. jakiegos sleeper hitu ogarnac, a nie Thorgala, ktory troche nikogo?) - albo nawet tego Throgala uruchomic w wersji Gamefound, ktora mozna by bylo zakupic tylko w urodziny w tej samej wersji/cenie co na gamefound

Jakies produkty zwiazane z najwiekszymi hitami - promo do Robinsona, Osadnikow, nowy maly case do Detektywa

No duzo sie dalo zrobic, wymagaloby jakichs nakladow pracy, wyszlo na odwal sie moim zdaniem

Szkoda, lubie gry wydawane przez Portal a tym samym mam tez sympatie do samego wydawnictwa, ale czasem robia rzeczy na tak kompletny odp.... ze to glowa mala
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1702 times
Been thanked: 1857 times

Post autor: Mr_Fisq »

I tak wyszło lepiej niż z odwołanym Dniem Molocha.

Jest postęp ;)
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Ogiennnn
Has thanked: 80 times
Been thanked: 12 times

Post autor: Ogiennnn »

Ark Nova 5 września - 199zł
Ark Nova 6 września - 224zł :lol:
Jdn
Has thanked: 77 times
Been thanked: 64 times

Post autor: Jdn »

Ceny wg mnie bardzo dobre na kilka mocnych tytułów. Ktoś może narzekać ale było Too many bones PL w cenie jak nigdy, niestety nie zdarzyłem chwycić. Barrage i niektóre dodatki. Dune wojna o arrakis.
Przeceny były na tyle mocne że cena była poniżej najniższych na rynku.
rogal
Has thanked: 43 times
Been thanked: 73 times

Post autor: rogal »

Diuna jest u nich niedostępna od czasu przedsprzedaży

jakby ktoś wylosował promkę do Bitoku to chętnie kupie
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 279 times
Been thanked: 687 times

Post autor: walkingdead »

U mnie niesmak niesamowity.
Ale nie tym co robi Portal,ale ze w tym pozytywnym hobby są różne gnidy.
Goście z Portalu robią lajv charytatywny. Można nie lubić Portalu,można nie lubić Trzewika. Ale przychodzić na te lajvy,żeby pisać jakieś pierdoly o nadgodzinach/pieniadzach za nadgodziny to już żenada absolutna. Powtórzę, na lajvach Portalowcy zbierają kasę na pomoc innym. Tylko tyle,aż tyle.

Coraz częściej mam wrażenie, że to "środowisko " to jest totalny toxic. I różne dyskusje też niestety mnie w tym utwierdzaja (łącznie z narzekaniem o promocje urodzinową).
Awatar użytkownika
Wildcard
Has thanked: 439 times
Been thanked: 254 times

Post autor: Wildcard »

Kazde srodowisko wyglada na toksyczne jak sie popatrzy na zachowanie 5 osob z 1000...
"Planszowkowicze" to nie hive mind tylko tylko setki tysiecy roznych indywidualnych osob, kazdy ma swoje zdanie, poglady i kulture.
Pretensje mozna miec do tych indywidualnych osob co robia syf a nie do kolektywu, odpowiedzialnosci zbiorowej niema.

Zgadzam sie ze mozna nie lubic portalu ale jak zbieraja kase na cel charytatywny to mozna sobie odpuscic takie komentarze.

A to ze komus sie nie podoba promocja urodzinowa to ma absolutne prawo wyrazic swoja opinie. Nie wiem czemu niektorzy mysla ze mozna tutaj tylko pisac same pochwaly i superlatywy. Jak mi cos nie gra to jak najbardziej o tym napisze, moze trafi do osob odpowiedzialnych i to poprawia na nastepny raz.
Awatar użytkownika
walkingdead

Tak, środowisko składa się z wielu osób,ale nie zmienia to faktu, że wystarczy poczytać dyskusje i rozmowy na forum czy grupach,żeby wiedzieć ile jest w nim toksycznych ludzi. I jak wielu tylko czeka,żeby wytykać błędy albo się kogoś o coś przywalić dla zasady.

Pewnie, można pisać o niezadowoleniu tylko po co robić to ciągle. A przy wydawnictwu Portal to już ogólnie ludzie kochają przywalić się o wszystko ,bo zaraz się znajdzie grupa przyklaskujacych. Czemu nie mozna pisac o czyms fajnym. To jest wlasnie toxic. Tylko czekanie na okazje,zeby uderzyc.

Czy były jakieś obietnice konkretnych tytułów? Czy Portal nie ma prawa wystawić promek wg uznania? Można było po prostu sprawdzić, stwierdzić, że nie ma dla Ciebie nic interesującego i tyle.Ale zamiast tego niektórzy wolą snuć się po forum i narzekac,że nie to liczyli. Że słabo. No,bo mogła być przyslowiowa dune za 100zl. I to jest dla mnie słabe.

Zaraz wszyscy mnie tu będą atakować i twierdzić,że przecież mają prawo narzekać. Mają. Ale dla mnie to jest właśnie dowod na to jak zepsute i obrzydliwe jest to środowisko.Zamiast się uśmiechnąć,że coś tam jest na promce czy miłym gestem są jakieś gratisy to lepiej marudzić, bo firma zarabiająca na grach nie rozdaje hitowych tytułów za bezcen. Aha.

Ech. Ja dalej zostaję przy swoim twierdzeniu i tyle.
jurant91
Has thanked: 10 times
Been thanked: 41 times

Post autor: jurant91 »

Jakna razie to Ty obrażasz cała społeczność i stosujesz odpowiedzialności zbiorową, bo coś jest niezgodne z Twoim światopoglądem.

Portal kręcił hype na 25 lecie, a okazał się kapiszon to ludzie to komentują i podają trafne argumenty ze z innych okazji potrafili dawac lepsze promki
Awatar użytkownika
walkingdead

Tak,bycie roszczeniowym trollem albo glupkiem,ktory nawet na lajwie charytatywnym przyczepia sie o jakies bzdury jest niezgodne z moim światopoglądem. To prawda.
I nie będę za to przepraszać.
Awatar użytkownika
tomb
Has thanked: 385 times
Been thanked: 437 times

Post autor: tomb »

Ludzie często są toksyczni, a że są wszędzie, to i wszędzie co i rusz szambo wybija. Wszędzie. Ludzie to piękno i zaraza tego świata, stety-niestety.

Ale komentarzy do promocji nie uważam za toksyczne, Portal dużo trąbi, to i echo się mocniej niesie 😏
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
Awatar użytkownika
eveni
Has thanked: 663 times
Been thanked: 567 times

Post autor: eveni »

Nie zgadzam się, że grono graczy jest wyjątkowo toksyczne. Przez kilka miesięcy byłam na fb w grupach dla osób stosujących dietę keto, jakie tam wylewały się pod każdym postem komentarze to głowa mała.
Awatar użytkownika
Urkeith
Has thanked: 234 times
Been thanked: 170 times

Post autor: Urkeith »

Grupki na fejsie czy forum to jednak nisza. Buce są wszędzie i rzutowanie swoich poglądów o nich na całe hobby jest słabe. Nie byłem na live, ale wygląda jakby kto inny wylewał swoje zale...
jurant91
Has thanked: 10 times
Been thanked: 41 times

Post autor: jurant91 »

walkingdead pisze: 07 wrz 2024, 12:53 Tak,bycie roszczeniowym trollem albo glupkiem,ktory nawet na lajwie charytatywnym przyczepia sie o jakies bzdury jest niezgodne z moim światopoglądem. To prawda.
I jakbyś na tym skończył to pewnie większość by się z Tobą zgodziła i nie było by tematu. Problemem jest to, że rozszerzyłeś to zachowanie na całą społeczność nazywając ją toksyczną.
Awatar użytkownika
Wildcard
Has thanked: 439 times
Been thanked: 254 times

Post autor: Wildcard »

walkingdead pisze: 07 wrz 2024, 12:53 Tak,bycie roszczeniowym trollem albo glupkiem,ktory nawet na lajwie charytatywnym przyczepia sie o jakies bzdury jest niezgodne z moim światopoglądem. To prawda.
Najpierw narzekasz na toksyczność i wylewanie hejtu, oczekujesz samych pozytywnych opinii a potem piszesz takie coś.

Twój post jest negatywny, toksyczny i obraża innych. Jak to się ma do wcześniejszych zastrzeżeń?

Każdy może wyrazić swoją opinię bo po to jest forum. Portal to firma, można ją lubić lub nie ale mimo wszystko opiera się to na relacjach biznesowych. Zrobili reklamę, nakręcili hajp a wyszło słabo.

"Moje negatywne opinie są słuszne ale inni powinni się wstrzymać od negatywnych komentarzy"...
Awatar użytkownika
garg
Has thanked: 1809 times
Been thanked: 1301 times

Post autor: garg »

Przepraszać nie musisz. Wypadałoby się tylko przyznać do pomyłki.

Pomyliłaś dwa prawie rozłączne zbiory ludzi - piszących na live Portalu o nadgodzinach i narzekających na forum na temat kiepskiej promocji urodzinowej :)
Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)

Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
Largo
Has thanked: 162 times
Been thanked: 126 times

Post autor: Largo »

Jakoś nie po drodze mi żeby live dzisiaj oglądać, ale włączyłem z ciekawości i nie wiem czy dobrze usłyszałem. Ta zbiórka charytatywna jest na jakąś dwójkę chorych dzieci i do tego jakiegoś ich kolegę, który popadł w długi z zusem itp w związku z prowadzoną działalnością? Nie wiem czy dobrze usłyszałem. Mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi bo zaciekawiło mnie to.
Awatar użytkownika
loaru
Has thanked: 121 times
Been thanked: 250 times

Post autor: loaru »

Co jest toksycznego w narzekaniu na słabe promocje urodzinowe? :shock:
Jdn

loaru pisze: 07 wrz 2024, 16:34 Co jest toksycznego w narzekaniu na słabe promocje urodzinowe? :shock:
To tak jakbyś narzekał że urodziny wujka Zenka były kiepskie, bo tort nie był z cukierni tylko ciocia zrobiła i było za mało owoców.
No niestety to jest nie konstruktywne negatywne narzekanie.
Mogli nie dać nic i w sumie dla Ciebie było by lepiej, tylko Ci co są zadowoleni z tych promek by stracili i by mieli słuszne pretensje do Ciebie :D
Awatar użytkownika
garg

Jdn pisze: 07 wrz 2024, 17:38
loaru pisze: 07 wrz 2024, 16:34 Co jest toksycznego w narzekaniu na słabe promocje urodzinowe? :shock:
To tak jakbyś narzekał że urodziny wujka Zenka były kiepskie, bo tort nie był z cukierni tylko ciocia zrobiła i było za mało owoców.
Mogli nie dać nic i w sumie dla Ciebie było by lepiej, tylko Ci co są zadowoleni z tych promek by stracili i by mieli słuszne pretensje do Ciebie :D
Z ciekawości - jakie jest Twoim zdaniem "konstruktywne negatywne narzekanie"? :mrgreen:
Mam / Sprzedam/wymienię

Jdn

garg pisze: 07 wrz 2024, 17:54
Jdn pisze: 07 wrz 2024, 17:38
Z ciekawości - jakie jest Twoim zdaniem "konstruktywne negatywne narzekanie"? :mrgreen:
Gdyby ktoś narzekał ale po drodze wymienił co oczekuje, jakich tytułów lub innych rozwiązań to nadal może być negatywne ale już jest konstruktywne;)
Awatar użytkownika
garg

Japanczyk tak zrobił...
Mam / Sprzedam/wymienię

ODPOWIEDZ