Druga konieczna cecha gry to jej dostępność: na rynku pierwotnym, albo w normalnych cenach na rynku wtórnym.
Trzecia cecha to język polski - chyba, że znajomość angielskiego nie jest wymagana przez drużynę grającą przeciwko jednemu.
Szerszy kontekst:
Gram dużo z dziećmi, ok. 10-letnimi. Mimo iż dobrze ogarniają planszówki, to w grach rywalizacyjnych jestem często dla nich za dobry, a w kooperacjach muszę podpowiadać optymalne ruchy. Pomyślałem więc, że moglibyśmy spróbować grać dzieci przeciwko mnie. To się fajnie sprawdza ostatnio w graniu w Mandalorianina z ukrytymi motywami: jeśli ja jestem zdrajcą i dzieciaki przegrają, to nie czują się bardzo źle, bo gorycz porażki rozkłada się na całą drużynę. A ja też mogę w trakcie gry trochę się podkładać, żeby im się grało lepiej, a one nie widzą, że się podkładam.
Chciałbym więc spróbować gry gdzie z góry wiadomo, że ja jestem tym, przeciwko komu oni jednoczą siły.
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to Descent 2 lub Imperium Atakuje, ale to są już trudno dostępne gry.
Z mniejszych tytułów kojarzę Obecność, ale to też ciężko znaleźć.
Mam też na radarze Rękawicę Nieskończoności - planuję zakup jako dodatek do czegoś większego

Macie może coś podobnego do polecenia?