Wsiąść do pociągu: Londyn, San Francisco czy Berlin?

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
speedy911
Has thanked: 29 times

Wsiąść do pociągu: Londyn, San Francisco czy Berlin?

Post autor: speedy911 »

Cześć,
zagrałem ostatnio w WDP Amsterdam. Spodobało się moim dzieciakom, jednak moim zdaniem rozgrywka za szybko się kończy.

Czy możecie polecić którąś z mniejszych wersji Wsiąść do pociągu, które czasowo będą nieco dłuższe od Amsterdamu, ale jednak krótsze od klasycznej wersji.

PS: Londyn, San Francisco czy Berlin?
mery85mery
Has thanked: 7 times

Re: Wsiąść do pociągu: Londyn, San Francisco czy Berlin?

Post autor: mery85mery »

Raczej wszystkie małe wersje Wsiąść do pociągu mają podobny czas gry, więc rozgrywka nie będzie dłuższa. Z trzech wymienionych wersji osobiście najbardziej lubię Berlin ze względu na różnorodność typów wagoników: tramwaje i metro. Najmniej podoba mi się San Francisco, z powodu wyścigu po żetony atrakcji turystycznych, klasyczne realizowanie biletów spada trochę na drugi plan.

P.S. Z małych wersji gry są jeszcze miasta Nowy Jork i Paryż.
agt
Has thanked: 915 times
Been thanked: 511 times

Re: Wsiąść do pociągu: Londyn, San Francisco czy Berlin?

Post autor: agt »

Przeglądałam czasy trwania rozgrywek tych gier na BBG i też zauważyłam, że te mniejsze wersje wszystkie mają podany czas 10-15 minut.
Więc nic nie pisałam i byłam ciekawa co napiszą inni, którzy opierać się będą na doświadczeniu, a nie na opisie w BBG.

Teraz przyszło mi do głowy coś innego.
W jakim wieku masz dzieci?
Bo istnieje "Wsiąść do Pociągu: Pierwsza podróż" i jest to prostsza wersja, dla dzieci (opis mówi, że 6+) lub do gry z dziećmi. Czas podany jest 15-30 minut. Może to by odpowiedziało na Twoje potrzeby?
ODPOWIEDZ