Gramatury - wydawnictwo
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1397 times
- Been thanked: 1624 times
- Mr_Fisq
- Administrator
Re: Gramatury - wydawnictwo
Na naszym rynku pojawi się nowe wydawnictwo - jutro na kanale Planszowych Newsów będzie można poznać więcej szczegółów:
https://www.youtube.com/live/4RAMnyegcyU
Źródło: FB Planszowych Newsów
https://www.youtube.com/live/4RAMnyegcyU
Źródło: FB Planszowych Newsów
Ciekawe posunięcie i powiem, że fajnie się ogląda jak ludzie którzy się przewijają w naszym środowisku od lat coraz głębiej wchodzą w część biznesową tego hooby. Życzę powodzenia na niełatwym rynku.
Mam jednak nadzieję, że chłopaki też będą wrzucać w swoje portfolio gry, które dadzą środki na wydawanie tych ciekawszych pozycji. Obawiam się, że podejście stricte:
Mam jednak nadzieję, że chłopaki też będą wrzucać w swoje portfolio gry, które dadzą środki na wydawanie tych ciekawszych pozycji. Obawiam się, że podejście stricte:
może doprowadzić do szybkiego wtopienia jak coś nie sprzeda się. Mieliśmy już kilka takich wydawnictw co koncentrowały się tylko na fajnych tytułach - życzę im żeby wpadły z 2-3 evergreenyNaszym celem jest lokalizacja ciekawych, zagranicznych planszówek na polskim rynku. Na warsztat będziemy brać wyłącznie takie gry, w które sami chętnie zagramy.
- Mr_Fisq
- Administrator
Gamefound też nie do końca załatwia sprawę, bo przygotowanie kampanii też ma jakiś koszt. Jak kampania nie wyjdzie to pojawi się dylemat - dołożyć "trochę" środków w reklamę, kampanię, etc. i spróbować jeszcze raz, czy może wyłożyć więcej środków na kolejną kampanię.
Trzeba też pamiętać, że wydawanie gier za pośrednictwem CF to też nieco inna zabawa, która dodaje dużo dodatkowej roboty. Samo zarządzanie taką społecznością w ramach kampanii to jest etat i są niejednokrotnie przypadki, gdy nie udźwignięcie tematu potrafiło utopić kampanię.
No i mamy pierwszą zapowiedź, Gramatury wydadzą polską wersję Windmill Valley pod nazwą Wiatrakowo. Premiera w marcu 2025.
Gra niezależna językowo, więc dość bezpieczny kandydat na debiut
Gra niezależna językowo, więc dość bezpieczny kandydat na debiut
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
ale tytuł mogliby już lepszy wymyślić
mój na poczekaniu, - Dolina Wiatru
- PytonZCatanu
- Has thanked: 1846 times
- Been thanked: 2292 times
Niemogliby, bo to jest taki trochę inside joke dotyczące prawdziwego miejsca w Polsce
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 1.01.2024
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
a to w porządku, warto obniżyć z tego powodu sprzedażPytonZCatanu pisze: ↑02 paź 2024, 16:20 Niemogliby, bo to jest taki trochę inside joke dotyczące prawdziwego miejsca w Polsce
-
- Has thanked: 250 times
- Been thanked: 233 times
Dolina Wiatru to chyba za blisko tytułu Plemiona Wiatru, a taki już na rynku istnieje.
- Ardel12
- Has thanked: 1115 times
- Been thanked: 2291 times
Ale, że tego: Wiatrakowo – Noclegi Kazimierz Dolny ?PytonZCatanu pisze: ↑02 paź 2024, 16:20 Niemogliby, bo to jest taki trochę inside joke dotyczące prawdziwego miejsca w Polsce
Pierwsze co mi wujek wyrzuca(a nawet 2 i 3), więc... nie wiem co to za żart, rozjaśnisz?
Hehe, no nazwa mi też nie siedzi, ale jak to inside joke, no to na pewno każdy pod wąsem się uśmiechnie na tą nazwę i się przez to zainteresuje.