Cześć. Chciałem zapytać osoby grające w tego typu gry no i w samo 878 Wikingowie.
Co powiecie ma zestawienie 878 Wikingowie do Wojny o pierścień? Rozgrywki w większości dwuosobowe. Warto interesować się tym tytułem czy WoP bije go na głowę i nie warto sobie zawracać gitary?
878 Vikings: Invasions of England (B. Beckett, D. Kimmel, J. Stahl)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 567 times
- Been thanked: 673 times
Re: 878 Vikings: Invasions of England (B. Beckett, D. Kimmel, J. Stahl)
Ciężko to porównać, bardzo się różnią poziomem skomplikowania. To jakby porównać osadników z catanu do kanbana (może trochę przesadziłemsamuraj1369 pisze: ↑04 paź 2024, 16:24 Cześć. Chciałem zapytać osoby grające w tego typu gry no i w samo 878 Wikingowie.
Co powiecie ma zestawienie 878 Wikingowie do Wojny o pierścień? Rozgrywki w większości dwuosobowe. Warto interesować się tym tytułem czy WoP bije go na głowę i nie warto sobie zawracać gitary?
Ja grywam w wikingów i bardzo lubię.
Na dwie osoby jest fajny pojedynek i jest kontrola nad grą mimo sporej losowości (wszystkie walki na kościach).
Na 4 osoby to super impreza
-
- Has thanked: 567 times
- Been thanked: 673 times
Wlasnie dlatego pytam, bo WoPa już ogarniam mechanicznie i pytanie czy wikingowie nie są jakby krokiem wstecz?
-
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 43 times
- Kontakt:
Dużym. Grałem w obie gry - mimo pierwotnej fascynacji Vikingami bardzo szybko się ich pozbyłem.
Przy WoP Vikingowie to kopciuszek, nie ma porównania.
Przy WoP Vikingowie to kopciuszek, nie ma porównania.
Pod kątem złożoności gry na pewno jest.samuraj1369 pisze: ↑05 paź 2024, 14:36 Wlasnie dlatego pytam, bo WoPa już ogarniam mechanicznie i pytanie czy wikingowie nie są jakby krokiem wstecz?
Ale czy to skreśla tę grę?
Jest dużo szybsza i bardziej dynamiczna niż WoP.
WoP ma dużo większą głębię, to nie ulega dyskusji.