WH40K: Kill Team (N.N.)
-
- Has thanked: 1305 times
- Been thanked: 1543 times
Re: WH40K: Kill Team (N.N.)
Trochę zdjęć z naszych gier w czerwcu, sporo się działo na killteamowych planszach w każdy weekend.
Spoiler:
Lubię TĘ grę. (a nie "tą grę")
Kupiłem TĘ grę. (a nie "tą grę")
Wygrałem w TĘ grę. (a nie "tą grę")
-
Nowa edycja wraz z nowym solidnym zestawem startowym już wkrótce.
https://www.warhammer-community.com/202 ... kill-team/
Najważniejsze jak dla mnie, czyli zmiany w zasadach jak na razie nieujawnione, ale pewnie wkrótce będzie już coś wiadomo.Ponoć w filmiku promocyjnym jest wspomniany tryb co-op (a co-op to jak wiemy to też tak naprawdę solo). To dla mnie jak dotąd najciekawsza z informacji o nowej edycji.
https://www.warhammer-community.com/202 ... kill-team/
Najważniejsze jak dla mnie, czyli zmiany w zasadach jak na razie nieujawnione, ale pewnie wkrótce będzie już coś wiadomo.Ponoć w filmiku promocyjnym jest wspomniany tryb co-op (a co-op to jak wiemy to też tak naprawdę solo). To dla mnie jak dotąd najciekawsza z informacji o nowej edycji.
Spoiler:
-
Wprawdzie Vespidy są w WH40K od jakichś dwóch dekad...
Spoiler:
-
Są informacje o trybie co-op/solo. Automa wygląda na nieco przestarzałą (czy aktywowanie wrogów będzie trwało dłużej niż własnych figurek?) ale lepsza taka niż żadna. Aktywacje w KT są raczej szybkie, więc może nie będzie się to rzucało w oczy.
https://www.warhammer-community.com/202 ... game-mode/
Zgrabne uproszczenie z kategoriami mobków, ale mam nadzieję, że trochę ich będzie. Fajnie, jakby wykraczały poza typowe dla KT typy modeli. Kill Team polujący na Carnifexa albo Dreadnaughta byłby ciekawym urozmaiceniem.
https://www.warhammer-community.com/202 ... game-mode/
Zgrabne uproszczenie z kategoriami mobków, ale mam nadzieję, że trochę ich będzie. Fajnie, jakby wykraczały poza typowe dla KT typy modeli. Kill Team polujący na Carnifexa albo Dreadnaughta byłby ciekawym urozmaiceniem.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1433 times
- Been thanked: 1645 times
- cohlerc1
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
Trzeba sprawdzać bo np Brood Brothers na nowych zdjęciach różnią się składem w stosunku do ich składu z dodatku Termination. Brakuje kilku figurek w nowej wersji, ale to wstępne spostrzeżenie z zdjęć z strony wh community. Inna sprawa że nowe pudełka podrożały przynajmniej tam gdzie patrzyłem ;(
-
Skrócone zasady główne i wszystkie zasady teamów są już oficjalnie dostępne do ściągnięcia ze strony albo w nowej aplikacji.
https://www.warhammer-community.com/en- ... les-today/
https://www.warhammer-community.com/en- ... les-today/
-
Kolejny set zapowiedziany - Ork Tankbustas vs Ratling Snipers
Podoba mi się ten team Ratlingowy, uwielbiam wąsatego Stashmastera Janusza
https://www.warhammer-community.com/en- ... expansion/
Podoba mi się ten team Ratlingowy, uwielbiam wąsatego Stashmastera Janusza
https://www.warhammer-community.com/en- ... expansion/
- Velsu
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 6 times
Hej, czy jak kupie Hivestorm to będzie wszystko czego będe na razie potrzebował zeby zacząć grać od zera? Bedą próby solo bo słyszałem, że to dodali, ale też licze ze znajde kogoś, komu bym mógł użyczyć drugiej armii w boxie i zastanawiam sie czy bede potrzebował jeszcze czegoś.
Masz wszystko a nawet więcej niż potrzebujesz do gry - paczkę kart tac ops, mapy misji etc. Wg mnie hivestorm jako starter set jest godny polecenia, szczególnie jak chcesz grać wg najnowszych zasad.
W pudle jest wszystko co potrzebujesz, możesz jedynie pomyśleć nad dodatkowymi k6 bo tego nigdy za wiele. W zestawie jest jedynie 10 sztuk.Velsu pisze: ↑09 paź 2024, 21:22 Hej, czy jak kupie Hivestorm to będzie wszystko czego będe na razie potrzebował zeby zacząć grać od zera? Bedą próby solo bo słyszałem, że to dodali, ale też licze ze znajde kogoś, komu bym mógł użyczyć drugiej armii w boxie i zastanawiam sie czy bede potrzebował jeszcze czegoś.
-
Tak naprawdę do KT potrzeba max 10 kostek na 2 graczy właśnie - sytuacja skrajna to strzał z broni z A6 vs 3 Defence Dice lub walka wręcz 5A vs 5A. Więcej w grze nie występuje.
Prędzej przy dzieleniu zestawu może wystąpić brak kart np Tac Ops dla każdego gracza (nie wiem czy kategorie Tac Ops dla drużyn z tego startera się pokrywają). Ale można po prostu zapisać sobie wybranego Tac Opsa na kartce.
Prędzej przy dzieleniu zestawu może wystąpić brak kart np Tac Ops dla każdego gracza (nie wiem czy kategorie Tac Ops dla drużyn z tego startera się pokrywają). Ale można po prostu zapisać sobie wybranego Tac Opsa na kartce.
- Velsu
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 6 times
Dzieki za odpowiedzi. Własnie czytalem ze na 2 graczy moze brakować tokenów i wlasnie jakis kart Ops, o które dokładnie chodzi gdyby ktos mógł poratować? A tokeny chyba sa tylko w zestawach z Corebook tak?
Tokeny i karty można dokupić osobno. Ale wszystko przynajmniej do tej pory było też do znalezienia online. Tokeny można zastąpić czymkolwiek albo wydrukować czy to w formie papierowej czy 3d.
-
Tokenów myślę, że nie zabraknie, a karty Tac Ops można sobie dodrukować (są już różne wersje zrobione przez graczy do ściągnięcia online) lub skorzystać z odpowiedniej apki do obsługi gry (nie oficjalnej, która ma tylko zasady ale np KT Battlekit, która pozwala śledzić grę).
-
Nie wiem bo sam nie korzystam - wolę analogowe komponenty. Ale znajomi chwalą.
Hey ludziska pewnie głupie pytanie, ale mam małą rozkminę.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć które pudła należy zakupić by złożyć team angels of death? Gdzies czytałem, że niby Heroes set jest dobrym pomysłem ale nie wiem czy chodzi o set 1 czy ten 4ty japoński.
Z góry dzięki za pomoc.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć które pudła należy zakupić by złożyć team angels of death? Gdzies czytałem, że niby Heroes set jest dobrym pomysłem ale nie wiem czy chodzi o set 1 czy ten 4ty japoński.
Z góry dzięki za pomoc.
Angel of death to masz następujące opcje 1 sierżant assault intercessor/ intercessor lub kapitan i maks 5 z następujących: assault intercessor/ intercessor, maks 1 assault granatnik , maks 1 snajper lub ciężki gunner, maks 1 gunner.
Jeżeli Heroes, to ten czwarty. Był to tak zwany Strike Force Justinian z poprzedniej edycji KT. Masz tam kapitana, snajpera, ciężkiego, trzech intersessorów i jednego assault. Ale o ile dobrze kojarzę to były sprzedawane jako losowe pojedyncze figurki do kolekcjonowania i trzeba było liczyć na szczęście. Chyba że była jakaś opcja zakupienia całego zestawu.
Ale lepiej moim zdaniem np kupić po pudle intercessor i assault intercessor, wykorzystać po pół i resztę sprzedać na rynku wtórnym i dokupić jednego snajpera/heaviego. Albo kupić właśnie na rynku wtórnym jakiś zestaw tego typu figurek, marynarze są popularni więc spokojnie można coś dorwać w przystępnej cenie (choć heavy/snajperzy pójdą teraz trochę do góry jako że dodali ich w tej edycji jako opcje ).