Jak kupić grę ze Stanów, jeśli nie ma wysyłki do Europy?

Tutaj można dyskutować na tematy ogólnie związane z grami planszowymi, nie powiązane z konkretnym tytułem.
Awatar użytkownika
anitroche
Has thanked: 886 times
Been thanked: 895 times
Kontakt:

Jak kupić grę ze Stanów, jeśli nie ma wysyłki do Europy?

Post autor: anitroche »

Mam taki problem, zależy mi na jednym małym dodatku od AEG i jest on do dostania tylko w ich sklepie, ale wysyłają tylko na terenie USA - niestety nie udało się ich nawet przekonać, żeby mi jedną sztukę do Essen przywieźli :(. Czy ktoś z was ma może znajomego jakiegoś ze Stanów, co mógłby mi ogarnąć wysyłkę do Polski po zakupieniu od wydawcy z dostarczaniem do niego? Albo może macie jakiś pomysł, jak inaczej to ogarnąć?
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."

Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
azazelmo
Has thanked: 196 times
Been thanked: 379 times

Re: Jak kupić grę ze Stanów, jeśli nie ma wysyłki do Europy?

Post autor: azazelmo »

Jeśli cena nie gra roli, to napisz do nich, żeby ci zapakowali towar, zapłać im za odbiór osobisty i zamów przesyłkę kurierską od nich do Ciebie. Jak tak robiłem ze sklepem, który w ogóle nie wysyłał poza Hiszpanię. Nie sądzę, żeby z USA było dużo trudniej. Choć pewnie drożej. Kurierowi w uwagach zapisz godziny otwarcia sklepu.
pwitkows
Has thanked: 20 times
Been thanked: 22 times

Re: Jak kupić grę ze Stanów, jeśli nie ma wysyłki do Europy?

Post autor: pwitkows »

Ja ostatnio kupowałem Blitz Bowl-a z Barnes & Noble to korzystałem z https://www.myus.com/. Po rejestracji dostajesz adres, na który zamawiasz produkty (możesz też łączyć kilka zamówień i wysyłać w jednej paczce - mają tam trochę opcji do wyboru). Może najtaniej nie jest, ale skutecznie i szybko. Paczka wysłana 4 września była u mnie 11 września.
ODPOWIEDZ