Czy znacie jakieś fajne gry które pozwalałby na ćwiczenie pamięci wzrokowej starszemu dziecku ?
Oczywiście szukam czegoś bardziej zaawansowanego (i bardziej ekscytującego) niż klasyczne memo i nie przychodzi mi nic do głowy. Z góry dzięki !
Ćwiczenie pamięci wzrokowej
- KurikDeVolay
- Has thanked: 1108 times
- Been thanked: 509 times
Re: Ćwiczenie pamięci wzrokowej
Odyseja w wariantach zaawansowanych potrafi spalić zwoje nawet dorosłym. W sklepach chyba niedostępna, ale z drugiej ręki powinno się udać upolować.
- MichalStajszczak
- Has thanked: 555 times
- Been thanked: 1615 times
- Kontakt:
Co to znaczy "starsze dziecko"? Starszak z przedszkola?
Nie znając (na razie) odpowiedzi na to pytanie mogę ewentualnie zaproponować z dostępnych na rynku pozycji: Bystre Oczko albo Sokole oko
Kiedyś były w Polsce dostępne gry Kaleidos (nawet niedawno, więc może gdzieś da się znaleźć) oraz Snapshot
Nie znając (na razie) odpowiedzi na to pytanie mogę ewentualnie zaproponować z dostępnych na rynku pozycji: Bystre Oczko albo Sokole oko
Kiedyś były w Polsce dostępne gry Kaleidos (nawet niedawno, więc może gdzieś da się znaleźć) oraz Snapshot
Jasne, w sumie my też jesteśmy dziećmi (nawet forumowi seniorzy
).
Miałem na myśli starsze klasy podstawówki (już prawie nastolatki), czyli z punktu widzenia trudności zasad reguł gier to mogę być nawet gry średnio zaawansowane.

Miałem na myśli starsze klasy podstawówki (już prawie nastolatki), czyli z punktu widzenia trudności zasad reguł gier to mogę być nawet gry średnio zaawansowane.