Gry o tematyce Manga/Anime
Gry o tematyce Manga/Anime
Moja córka jest wkręcona ogólnie w Manga/Anime. Ogląda, rysuje, czyta. Chciałbym kupić jakąś grę która mogłaby ją zainteresować właśnie z taką tematyką. Czy znajdę coś ciekawego na rynku?
Re: Gry o tematyce Manga/Anime
Cowboy Bebop Space Serenade. Jest po angielsku, ale tekst jest prosty + nie trzeba ukrywać kart w swojej turze, więc można sobie pomagać w tłumaczeniu.
Pomimo pięknych grafik, mnie osobiście gra nie porwała i swój egzemplarz sprzedałem, ale nie przepadam za deckbuildingiem.
Edit: na amazonie czy w Rebelu bywa w okolicy 200zł. Jeśli akurat nie ma, to warto poczekać, bo często wraca.
Pomimo pięknych grafik, mnie osobiście gra nie porwała i swój egzemplarz sprzedałem, ale nie przepadam za deckbuildingiem.
Edit: na amazonie czy w Rebelu bywa w okolicy 200zł. Jeśli akurat nie ma, to warto poczekać, bo często wraca.
- lukiroo
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 51 times
Ogólnie cienko z grami w tej tematyce, a na polskim rynku to już w ogóle nie ma co liczyć.
Mógłbym polecić:
- koreański Splendor: Pokemon (wg niektórych najlepsza wersja splendora)
- Attack on Titan: The Last Stand (kościana, z planszą 3d, grałem raz i mi się podobało)
Gambit kiedyś też polecał Naruto: The deckbuilding game jeśli mnie pamięć nie myli.
Mógłbym polecić:
- koreański Splendor: Pokemon (wg niektórych najlepsza wersja splendora)
- Attack on Titan: The Last Stand (kościana, z planszą 3d, grałem raz i mi się podobało)
Gambit kiedyś też polecał Naruto: The deckbuilding game jeśli mnie pamięć nie myli.
-
- Has thanked: 585 times
- Been thanked: 951 times
- Kontakt:
Gdzieś mi mignęła karcianka Genshin Impact. Ale nic nie wiem o gameplayu.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1693 times
- Been thanked: 1851 times
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 10 times
U mnie właśnie odwrotnie ale lubię deckbuilding a ten ma przyjemny twist z użyciem figurek co może się spodobać. No i jestem fanem anime. Myślę, że warto spróbować. Mojej 8-latce się podobało, musiałem oczywiście tłumaczyć tekst na kartach ale ikonografię ogarnęła spokojnie.azazelmo pisze: ↑21 paź 2024, 14:06 Cowboy Bebop Space Serenade. Jest po angielsku, ale tekst jest prosty + nie trzeba ukrywać kart w swojej turze, więc można sobie pomagać w tłumaczeniu.