Gry o tematyce Manga/Anime

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Awatar użytkownika
xtomashx
Has thanked: 64 times
Been thanked: 56 times

Gry o tematyce Manga/Anime

Post autor: xtomashx »

Moja córka jest wkręcona ogólnie w Manga/Anime. Ogląda, rysuje, czyta. Chciałbym kupić jakąś grę która mogłaby ją zainteresować właśnie z taką tematyką. Czy znajdę coś ciekawego na rynku?
azazelmo
Has thanked: 196 times
Been thanked: 383 times

Re: Gry o tematyce Manga/Anime

Post autor: azazelmo »

Cowboy Bebop Space Serenade. Jest po angielsku, ale tekst jest prosty + nie trzeba ukrywać kart w swojej turze, więc można sobie pomagać w tłumaczeniu.
Pomimo pięknych grafik, mnie osobiście gra nie porwała i swój egzemplarz sprzedałem, ale nie przepadam za deckbuildingiem.

Edit: na amazonie czy w Rebelu bywa w okolicy 200zł. Jeśli akurat nie ma, to warto poczekać, bo często wraca.
Awatar użytkownika
lukiroo
Has thanked: 18 times
Been thanked: 51 times

Post autor: lukiroo »

Ogólnie cienko z grami w tej tematyce, a na polskim rynku to już w ogóle nie ma co liczyć.
Mógłbym polecić:
- koreański Splendor: Pokemon (wg niektórych najlepsza wersja splendora)
- Attack on Titan: The Last Stand (kościana, z planszą 3d, grałem raz i mi się podobało)

Gambit kiedyś też polecał Naruto: The deckbuilding game jeśli mnie pamięć nie myli.
Awatar użytkownika
xtomashx
Has thanked: 64 times
Been thanked: 56 times

Post autor: xtomashx »

lukiroo pisze: 21 paź 2024, 15:29 Ogólnie cienko z grami w tej tematyce, a na polskim rynku to już w ogóle nie ma co liczyć.
Nawet nie myślałem o naszym rynku.
Pablosz
Has thanked: 105 times
Been thanked: 58 times

Post autor: Pablosz »

Ja gralem w Bullet od 99 level games. Calkiem spoko gra. Pozdrawiam
tommyray
Has thanked: 585 times
Been thanked: 951 times
Kontakt:

Post autor: tommyray »

Gdzieś mi mignęła karcianka Genshin Impact. Ale nic nie wiem o gameplayu.
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1693 times
Been thanked: 1851 times

Post autor: Mr_Fisq »

Jaki budżet i wiek?

Z grubych tytułów jest Middara.

Pozdrawiam
Fisq
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Pizmak01
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Post autor: Pizmak01 »

azazelmo pisze: 21 paź 2024, 14:06 Cowboy Bebop Space Serenade. Jest po angielsku, ale tekst jest prosty + nie trzeba ukrywać kart w swojej turze, więc można sobie pomagać w tłumaczeniu.
Pomimo pięknych grafik, mnie osobiście gra nie porwała i swój egzemplarz sprzedałem, ale nie przepadam za deckbuildingiem.

Edit: na amazonie czy w Rebelu bywa w okolicy 200zł. Jeśli akurat nie ma, to warto poczekać, bo często wraca.
U mnie właśnie odwrotnie ale lubię deckbuilding a ten ma przyjemny twist z użyciem figurek co może się spodobać. No i jestem fanem anime. Myślę, że warto spróbować. Mojej 8-latce się podobało, musiałem oczywiście tłumaczyć tekst na kartach ale ikonografię ogarnęła spokojnie.
ODPOWIEDZ