Kingdom Death: Monster (Adam Poots)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Kingdom Death: Monster (Adam Poots)
Zróbcie sobie wątek od tego, zanim tu się pojawią dwie strony "chętnych".
Moje projekty:
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
- krecilapka
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 254 times
FROGDOG & BULLFROGDOG
Liczę na jakiś odzew z informacjami zwrotnymi tyczącymi się jak te potwory brzmiałyby po polsku.
Zdając sobie sprawę, że po polsku brzmi dość koślawo, żaba kojarzy się nam raczej dowcipaśnie itd. Ale takie są wstępnie propozycje:
Żabogar
Ropuchopies
Psi Ropuch
A może jakieś inne sugestie?
Liczę na jakiś odzew z informacjami zwrotnymi tyczącymi się jak te potwory brzmiałyby po polsku.
Zdając sobie sprawę, że po polsku brzmi dość koślawo, żaba kojarzy się nam raczej dowcipaśnie itd. Ale takie są wstępnie propozycje:
Żabogar
Ropuchopies
Psi Ropuch
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3724 times
- Been thanked: 3920 times
Jest taka bajka Sharkdog - polski tytul to Reksinkrecilapka pisze: ↑26 sie 2024, 21:54 FROGDOG & BULLFROGDOG
Żabogar
Ropuchopies
Psi Ropuch
Wiec moze Żabsin i Bykożabsin?

Alternatywnie Żabies? Ropies? I dalej Byczy Żabies/Ropies?

https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBaba_rycz%C4%85ca
Jak cos to bullfrog to Zaba byk/Zaba ryczaca i pewnie do tego jest to nawiazanie
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Psoropuchkrecilapka pisze: ↑26 sie 2024, 21:54 FROGDOG & BULLFROGDOG
Żabogar
Ropuchopies
Psi Ropuch
Psżaba/Pszaba
-
- Has thanked: 1408 times
- Been thanked: 1681 times
-
- Has thanked: 571 times
- Been thanked: 946 times
- Kontakt:
Żabogar brzmi świetnie, sprytne. Alternatywnie ropuchogar.
Biorąc pomysł japanczyka to bykożabogar też byłby niezły albo bykoropuch.
Biorąc pomysł japanczyka to bykożabogar też byłby niezły albo bykoropuch.
-
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 20 times
Też uważam, że żaboogar brzmi najlepiej. Ewentualnie żabiogar.
Cześć,
jakieś predykcje co do Black Firday 2024?
Jest dobry kurs USD i zastanawiam się, czy warto czekać, czy teraz robić zakupy.
Na Genconie, z tego co widziałem to tylko Core Box i Gambler były przecenione.
Planuje zakup Black Knight i Frogdog.
Pozdrawiam.
jakieś predykcje co do Black Firday 2024?
Jest dobry kurs USD i zastanawiam się, czy warto czekać, czy teraz robić zakupy.
Na Genconie, z tego co widziałem to tylko Core Box i Gambler były przecenione.
Planuje zakup Black Knight i Frogdog.
Pozdrawiam.
-
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 703 times
Ostatnio był aż za bardzo udany, więc w tym roku fajerwerków się nie spodziewam. Poza tym Frogdog i BK to imo zbyt świeże produkty, żeby je przeceniać. Ale z zakupem i tak bym poczekał do BF bo z drugiej strony drożej nie powinno być a może czymś nas zaskoczą. Jeżeli boisz się kursy to kup $ na zapas 

- krecilapka
W Black Friday było tak, że wszystko co było na sklepie miało specjalną, promocyjną cenę. Nie sądzę by od tego odeszli. Frogdog i BLack Knight raczej nie zniknie ze sklepu do tego czasu, więc coś tam go przecenią. Najwyżej będzie to 5 czy 10 $
.
Pewnie znów otworzą pledge managera i będzie można "dobrać" sobie coś z nadchodzących dodatków.
Sądzę, że mogą rzucić jakieś zapowiedzi tego co będzie w Campaign of Death, bo wygląda, że w najbliższym czasie to będzie lokomotywa sprzedaży. Rozrosło się to niemożebnie, jak wspierałem było kilkudziesięciostronicową książką o mglistej zawartości, a stało się pudłem wielkości Gamblera. Wiec to będzie pewnie mocno eksponowane w ofercie.
Cieszy mnie to, że pojawią się możliwości rozgrywania krótszych kampanii. Obecnie rozgrywam solo Ludzi Strażnika Snów z Gamblera i zrobiło się trochę męczące po dodaniu wszystkich opcji. Cieszę się, że zbliża się do końca i będę mógł mieć własne zdanie i w końcu to zakończę
.
Na tle tego taka 5 letnia Kampania Czarnego Rycerza to radosna przerwa
. Chociaż kampania jest trudna i przeciwnicy nie są łatwi, ale mi się spodobała.
No a Frogdog to po prostu potwór dla tych którym się Lew znudził i nic więcej. No ale z tymi potworami walczy się najwięcej, więc są najbardziej pożądane. Lew, Gorm, Krokodyl i ta Żaba to już jest z czego wybierać
.
Wydawało mi się, że zaczynam dochodzić do granicy szaleństwa zakupowego i mniej ciekawym okiem patrzyłem się na nadchodzące dodatki. Black Knighta i Frogdoga świadomie odpuściłem sobie na ostatnim BF. Wziąłem dodatek wprowadzający oświeconych Ocalałych do wszystkich kampanii z pierwszej fali i na tym postanowiłem póki co zakończyć zakupową przygodę.
Moja konsekwencja mnie zdumiała - obecnie na półce mam oba te dodatki
.

Pewnie znów otworzą pledge managera i będzie można "dobrać" sobie coś z nadchodzących dodatków.
Sądzę, że mogą rzucić jakieś zapowiedzi tego co będzie w Campaign of Death, bo wygląda, że w najbliższym czasie to będzie lokomotywa sprzedaży. Rozrosło się to niemożebnie, jak wspierałem było kilkudziesięciostronicową książką o mglistej zawartości, a stało się pudłem wielkości Gamblera. Wiec to będzie pewnie mocno eksponowane w ofercie.
Cieszy mnie to, że pojawią się możliwości rozgrywania krótszych kampanii. Obecnie rozgrywam solo Ludzi Strażnika Snów z Gamblera i zrobiło się trochę męczące po dodaniu wszystkich opcji. Cieszę się, że zbliża się do końca i będę mógł mieć własne zdanie i w końcu to zakończę

Na tle tego taka 5 letnia Kampania Czarnego Rycerza to radosna przerwa

No a Frogdog to po prostu potwór dla tych którym się Lew znudził i nic więcej. No ale z tymi potworami walczy się najwięcej, więc są najbardziej pożądane. Lew, Gorm, Krokodyl i ta Żaba to już jest z czego wybierać

Wydawało mi się, że zaczynam dochodzić do granicy szaleństwa zakupowego i mniej ciekawym okiem patrzyłem się na nadchodzące dodatki. Black Knighta i Frogdoga świadomie odpuściłem sobie na ostatnim BF. Wziąłem dodatek wprowadzający oświeconych Ocalałych do wszystkich kampanii z pierwszej fali i na tym postanowiłem póki co zakończyć zakupową przygodę.
Moja konsekwencja mnie zdumiała - obecnie na półce mam oba te dodatki

Który to?krecilapka pisze: ↑05 wrz 2024, 22:43 Wziąłem dodatek wprowadzający oświeconych Ocalałych do wszystkich kampanii z pierwszej fali
A tak w ogóle to wspieramy Cię i też kupimy.
- krecilapka
Nawet nie wiem w sumie jak to sprawdzić, ponieważ jest to zrobione na patencie. Podczas ostatniego Black Friday otworzyli pledge managera na kicstarterze i można było tam dokładać rzeczy do swojego wsparcia, które jeszcze nie wyszły z Fal 3 oraz 4. Jednocześnie można było to samo zrobić z poziomu sklepu KDM (co też uczyniłem). Pewnie wtedy nie odpalają kicstarterowi kasy z takich transakcji zawartych u nich bezpośrednio. Ale jak pledge manager się zamknął, to jakby nie mam do tego w ogóle dostępu. Bo ani tego nie widać na kicstarterze, ani nie mam potwierdzenia na liście zakupowej w sklepie. To nie wiem jak się to nazywałoQuBek pisze: ↑05 wrz 2024, 22:54Który to?krecilapka pisze: ↑05 wrz 2024, 22:43 Wziąłem dodatek wprowadzający oświeconych Ocalałych do wszystkich kampanii z pierwszej fali
A tak w ogóle to wspieramy Cię i też kupimy.

- krecilapka
Killenium Butchera to jakoś ominąłem. Gdy zdałem sobie sprawę, że np. Gigaliona to mam ze względu na figurkę, no ale w rozgrywce to ma średnie dość zastosowanie
.
Ale może jestem w błędzie?

Ale może jestem w błędzie?
Sam tez zastanawialem sie nad Gigalion'em, ale po głebszej analizie i recenzjach obu zestawów postawiłem na KB.
Ma znacznie więcej "gamepleyowej" zawartosci i Lore w porównaniu do GL a różnica w cenie to tylko 5 Usd.
Zdam relacje jak będe po paru rozgrywkach.
Ma znacznie więcej "gamepleyowej" zawartosci i Lore w porównaniu do GL a różnica w cenie to tylko 5 Usd.
Zdam relacje jak będe po paru rozgrywkach.
Jak uważacie, będzie w tym roku taka wyprz na BF jak ostatnio? Stany magazynowe mogły już nieźle spaść od tego czasu, ale podejrzewam że Poots ma na grze na tyle dobra przebitke że i za pół ceny mu się opłaca sprzedawać te dodatki, i nieźle na tym wychodzi.
Z gamblera pewnie jeszcze nie spuści, ale skoro campaigns of death mają wyjść juz niedługo, to fajnie byłoby zgarnąć pierwszą fale po korzystnej cenie.
Z gamblera pewnie jeszcze nie spuści, ale skoro campaigns of death mają wyjść juz niedługo, to fajnie byłoby zgarnąć pierwszą fale po korzystnej cenie.
- Irr3versible
- Has thanked: 728 times
- Been thanked: 704 times
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Planuję w ten Black Friday wejść w zeszłoroczny zestaw za 1k$ plus ewentualnie dokupić Frogdoga.
No i tak sobie myślę, że fajnie byłoby grać chociaż sundropniętymi figurkami - ja niestety przenigdy niczego nie malowałem, a mój skill plastyczny jest na poziomie ujemnym. Czy macie jakąś fajną radę jak można zrobić dobrze wyglądający sundrop w tej grze? Najlepiej, gdyby było to super proste
No i tak sobie myślę, że fajnie byłoby grać chociaż sundropniętymi figurkami - ja niestety przenigdy niczego nie malowałem, a mój skill plastyczny jest na poziomie ujemnym. Czy macie jakąś fajną radę jak można zrobić dobrze wyglądający sundrop w tej grze? Najlepiej, gdyby było to super proste

To grubo chcesz wejść w temat jak na początekReloxart14 pisze: ↑04 lis 2024, 14:41 Planuję w ten Black Friday wejść w zeszłoroczny zestaw za 1k$ plus ewentualnie dokupić Frogdoga.
No i tak sobie myślę, że fajnie byłoby grać chociaż sundropniętymi figurkami - ja niestety przenigdy niczego nie malowałem, a mój skill plastyczny jest na poziomie ujemnym. Czy macie jakąś fajną radę jak można zrobić dobrze wyglądający sundrop w tej grze? Najlepiej, gdyby było to super proste![]()
Figurki przychodzą w wypraskach do samodzielnego wycięcia i sklejenia co już samo w sobie nie jest takie proste żeby ładnie to zrobić bo niektóre składają się nawet z kilkudziesięciu czesci ale jak już się z tym uporasz to taki najprostszy sundrop jaki można zrobić to podkladujesz sprayem na biało i kupujesz farbke speedpaint np Gravelord Grey i cała figurkę nia pokrywasz i już, napewno ładniejsze niż szary plastik a nie wymaga żadnych umiejętności.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1674 times
- Been thanked: 1846 times
Ja tam nieśmiało rozważam podstawkę + jakąś alternatywę dla Lwa (Gorm?), żeby urozmaicić sobie początki
Lepiej wychodzi mi slapchop - podkład na czarno + 1-2 kolory do drybrush grubym pędzlem do makijażu.
Niezłym pomysłem może być kupienie sobie jakiś tańszych figurek do poeksperymentowania.

Mi jakoś podkładowanie na biało nie chce dobrze wychodzić (czy to spreyem - Vallejo/Citadel czy pędzlem).
Lepiej wychodzi mi slapchop - podkład na czarno + 1-2 kolory do drybrush grubym pędzlem do makijażu.
Niezłym pomysłem może być kupienie sobie jakiś tańszych figurek do poeksperymentowania.
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Też uważam, że trochę przesadzam – ale trochę się martwię tym, że jak zmniejszy się stan magazynowy dodatkowo, to nie będzie już takich promocji. A frogdoga chciałbym kupić, bo podoba mi się jako potwórZmij pisze: ↑04 lis 2024, 15:01To grubo chcesz wejść w temat jak na początekReloxart14 pisze: ↑04 lis 2024, 14:41 Planuję w ten Black Friday wejść w zeszłoroczny zestaw za 1k$ plus ewentualnie dokupić Frogdoga.
No i tak sobie myślę, że fajnie byłoby grać chociaż sundropniętymi figurkami - ja niestety przenigdy niczego nie malowałem, a mój skill plastyczny jest na poziomie ujemnym. Czy macie jakąś fajną radę jak można zrobić dobrze wyglądający sundrop w tej grze? Najlepiej, gdyby było to super proste![]()
sama podstawka to setki godzin grania ale wiadomo, od przybytku głowa nie boli
Figurki przychodzą w wypraskach do samodzielnego wycięcia i sklejenia co już samo w sobie nie jest takie proste żeby ładnie to zrobić bo niektóre składają się nawet z kilkudziesięciu czesci ale jak już się z tym uporasz to taki najprostszy sundrop jaki można zrobić to podkladujesz sprayem na biało i kupujesz farbke speedpaint np Gravelord Grey i cała figurkę nia pokrywasz i już, napewno ładniejsze niż szary plastik a nie wymaga żadnych umiejętności.

Trochę mnie przestraszyłeś z tą trudnością klejenia - naprawdę jest to tak skomplikowane? Potrzeba czegoś więcej niż nożyk i nóż do kleju?
Dodatkowo mam pytanie o potwory z dodatków -
Czy mogę do kampanii dodać wszystkie potwory jednego poziomu i podczas kampanii po prostu wybierać, na co poluję? Czy potwory z dodatku kompletnie zastępują podstawowych przeciwników?