Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
A, ok. Dzięki za informację
Nie wiedziałam. Myślałam, że to niezależne dodatki w zagranicy, a w Polsce sie nie ukazały po prostu.
A ten KS to też nie polska kampania tylko ogólna?
Zagrałem na razie w 2 z 7 minidodatków i jak dla mnie to strzał w dziesiątkę. Efekty są podobne do siebie, ale na tyle różne że często trzeba przestawić swoje przyzwyczajenia i zagrać inaczej. Nawet te "pozornie" losowe akcje gdzie nasz przeciwnik odrzuca nam karty w ciemno dają dreszczyk emocji i także trzeba nauczyć się radzić sobie z tą ruletką.
Polecam bardzo, cena śmieszna a wynosi tę dwuosobówkę jeszcze wyżej, dla mnie 10/10.
Chciałem zakupić Gejsze jako jedną ze swoich pierwszych gier. Zauważyłem jednak na Allegro oraz stronach z planszówkami, że są chyba dwa wydania tej gry, przynajmniej tak mi się wydaje- EAN 5902719470196 i 5902719479724 - mimo tego, że wyglądają na pierwszy rzut oka identycznie. Czy ktoś jest w stanie to potwierdzić? Jeśli tak, to czymś się one różnią?
Jedna jest tańsza o jakieś 7 zł od drugiej. Niby niewiele, ale przy tak taniej grze to jednak robi różnicę. Tym bardziej, że słyszałem coś o braku wytłumaczenia jednej sytuacji w instrukcji względem oryginalnej wersji.
Wychodzi na to że dodruk ma inny numer. Niczym się nie różnią oprócz tego że w pierwszym wydaniu brakuje jednego zdania. Poprawna instrukcja jest na stronie wydawcy. Sprawdziłem u siebie i numer z 96 na końcu może nie mieć tego zdania bo u mnie właśnie brakuje.
(S)Ghost Stories z dodatkiem Black secret, Pan tu nie stał.
anonim pisze: ↑09 lis 2024, 02:12
Wychodzi na to że dodruk ma inny numer. Niczym się nie różnią oprócz tego że w pierwszym wydaniu brakuje jednego zdania. Poprawna instrukcja jest na stronie wydawcy. Sprawdziłem u siebie i numer z 96 na końcu może nie mieć tego zdania bo u mnie właśnie brakuje.
Jakiego zdania (która str)? Też mam wersję ...96 i porównując z instrukcją online u wydawcy nie zauważyłem żadnej różnicy.
Zdanie jest o tym co w sytuacji gdy jednen z graczy spełnił jeden z warunków zwycięstwa, a drugi drugi z warunków. Liczba znaczników vs. liczba punktów (11?).
Coś jest wtedy ważniejsze i o tym mówi to zdanie.
Nie piszę nic więcej, bo nie pamiętam co wygrywa, a nie chcę komuś namieszać.
Dzięki. W takim razie w moim egzemplarzu z wydania ...96 jest to zdanie:
Jeśli jeden gracz zdobył przychylność 4 gejsz, a drugi zdobył przychylność gejsz o sumie wartości płytek 11 lub więcej, zwycięzcą zostaje ten drugi gracz.
Może nie było go w 1 druku gry, ale dodruki na pewno już były wielokrotnie i w którymś to poprawili.
Ja akurat swoje Gejsze kupiłem od razu jak tylko pojawiły się w sklepach stąd mój egzemplarz jest wybrakowany. Teraz to każde nowe Gejsze będą w porządku.
(S)Ghost Stories z dodatkiem Black secret, Pan tu nie stał.
Nabyłem tę grę i potwierdzam - błąd w instrukcji nie dotyczy egzemplarzy z numerem 96, pewnie dotyczyło to tylko pierwszej partii gry. Co do gry: dopiero się z nią zapoznaję, ale rzuca się w oczy bardzo dobra jakość wykonania jak za tę cenę, żetony i karty gejsz są solidnie wykonane, karty akcji również nie są cienkie niczym papier. Graficznie również jest bardzo dobrze.