Warto w te alepowe dodatki wejsc? Scenariusze sa na tyle ciekawe, ze uzupelnia kolekcje, czy raczej miałkie? Kart gracza raczej mieszac nie zamierzam, tylko z alepu talie chcialem budowac pod ichnie scenariusze. Ew. bawic sie gotowymi taliami ffg.Ayaram pisze: ↑14 paź 2024, 12:57 Dla osób nie-grupowo-fejsowych
pojawiła się strona przez którą można zamówić fanowskie dodatki do Władka w rodzimym języku w tym ALEPy i Pierwsza Era
(czyli de facto stare fejsowe akcje z cyklicznym drukowaniem fanowskich dodatków tylko, że w nowej formie)
Władca Pierścieni: Gra Karciana / The Lord of the Rings: The Card Game (Nate French)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Władca Pierścieni: Gra Karciana / The Lord of the Rings: The Card Game (Nate French)
Ostatnio zmieniony 14 paź 2024, 18:25 przez jamjar, łącznie zmieniany 1 raz.
- psia.kostka
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 1299 times
Re: Władca Pierścieni: Gra Karciana / The Lord of the Rings: The Card Game (Nate French)
Scenariusze z alep sa mialkie, karty zaprojektowane na kolanie i wyprodukowane niestarannie. Wlasnie z tego powodu od x lat, co kwartal zbiera sie kolejna grupa masochistow-samobojcow, aby zamowic je (za niemale w sumie pieniadze) i uprzykrzyc sobie zycie

Spoiler:
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Dzięki. Cennik jakby sympatyczniejszy niż w MBPrint, domyślny druk w 350, namówiłeś.Ayaram pisze: ↑14 paź 2024, 12:57 Dla osób nie-grupowo-fejsowych
pojawiła się strona przez którą można zamówić fanowskie dodatki do Władka w rodzimym języku w tym ALEPy i Pierwsza Era
(czyli de facto stare fejsowe akcje z cyklicznym drukowaniem fanowskich dodatków tylko, że w nowej formie)
- Ayaram
- Has thanked: 275 times
- Been thanked: 899 times
Wspominali na fejsie, że to co dodali to jeszcze nie wszystko i będą dodawać na dniach w tym właśnie dodatki w języku angielskim.horror pisze:wiadomo coś o dodatkach w języku angielskim do LoTRa?
Znalazłem angielskie karty dotyczące kampanii tj. tworzące kampanię z 3 scenariuszy z podstawki. W skład tego zestawu wchodzą 4 karty Pomoc Mendora (Boon), 4 karty Valor oraz kilka innych. Jest to druk PnP, więc nie ma problemu dotyczącego praw autorskich.
Czy ktoś na forum może przerabiał te karty na język polski, albo wie gdzie takie pliki można namierzyć ? W ostateczności wydrukuje sobie karty w języku angielskim.
Czy ktoś na forum może przerabiał te karty na język polski, albo wie gdzie takie pliki można namierzyć ? W ostateczności wydrukuje sobie karty w języku angielskim.
- psia.kostka
Wydaje mi sie, ze ekipa z fb to tlumaczyla. Stare dzieje z okresu premiery core boxa revised.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
No dobrze, posłałem tej nowej, wspaniałej drukarni 30 alt-artów; podzielę się wrażeniami, jeśli są zainteresowani.
Czy ktoś wie co się dzieje z dodatkiem Ered Mithrin - Hero Expansion? Jakoś rozszerzenie kampanijne jest dostępne, a bohaterowie są zupełnie nieosiągalni od długiego czasu.
Velmi vám děkuji, Vaše Excelencetomtom2 pisze: ↑23 paź 2024, 22:03 Milordzie, oto on:
https://www.svet-deskovych-her.cz/produ ... -expansion
Na ich stronie jest informacja, że "Dostawa poza Czechami i Słowacją. Przepraszamy, ale nie wysyłamy do innych krajów". Jest opcja zamówienie GLS ale jak się to ma do powyższego wpisu?
Ja nie mam pojęcia, ostatnio zamawiałem u nich w 2019. Można sobie zażyczyć wysyłkę do ichniego paczkomatu w Chałupkach albo Karwinie i odebrać stamtąd. Pytanie brzmi, czy jest to towar tak unikalny, że aż wart tego rodzaju kombinacji.
Trochę głupio samemu sobie odpowiadać, ale co tam.
Przyszły karty z Denerys. W telegraficznym skrócie: Dla papieru o gramaturze 350 zamówiony rozmiar karty 62x88 jest identyczny z zamówionym rozmiarem karty 63x88,8 w MBPrint. Metoda zaokrąglenia rogów - wyraźnie bliższa kształtowi kart z FFG niz w przypadku MBPrint.
Jakość farby, pokrycia i tak dalej zostawiam do oceny w poprawnym świetle; po wstępnym rzucie okiem widać, że jest dobrze.
Koszt - jakoś dwa razy taniej.
@Ayaram: dziękuję.
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 3 times
A pokażesz jak wyszło i co dokładnie drukowałeś?tomtom2 pisze: ↑28 paź 2024, 18:55Trochę głupio samemu sobie odpowiadać, ale co tam.
Przyszły karty z Denerys. W telegraficznym skrócie: Dla papieru o gramaturze 350 zamówiony rozmiar karty 62x88 jest identyczny z zamówionym rozmiarem karty 63x88,8 w MBPrint. Metoda zaokrąglenia rogów - wyraźnie bliższa kształtowi kart z FFG niz w przypadku MBPrint.
Jakość farby, pokrycia i tak dalej zostawiam do oceny w poprawnym świetle; po wstępnym rzucie okiem widać, że jest dobrze.
Koszt - jakoś dwa razy taniej.
@Ayaram: dziękuję.
Karty jako takie na zdjęciu będą nie do odróżnienia, nie ma sensu ich pokazywać. Natomiast sens miałoby pokazanie różnic w rozmiarze i kształcie kart, a ustawienie gratów celem zrobienia tego porządnie chwilę zajmie.
Jakby ktoś chciał to tutaj jest ostatni egzemplarz (Ered Mithrin Hero exp). Przed chwila kupiłem, sklep sprawdzony:
https://www.tlamagames.com/en/board-gam ... expansion/
https://www.tlamagames.com/en/board-gam ... expansion/
Czy ktoś się może orientuje, jaki jest status Return of the King - Saga Expansion? Zamawiałem w xjoy i tam ciągle przedsprzedaż, a w zachodnich sklepach chyba już od dłuższego czasu dostępne. Dostał już ktoś z Was swój egzemplarz?
Też zamawiałem w Xjoy i jeszcze nie dostałem swojego pudełka. Kontaktowałem się z nimi na początku poprzedniego tygodnia i jedyne co dostałem w odpowiedzi to:
Poczekam jeszcze chwilę, bo zbliżają się święta i nie chce mi się w to bawić, ale jak w przyszłym tygodniu nie wyślą to biorę gdzie indziej, a w Xjoyu będę musiał anulować.Dzien dobry,
ciągle czekamy na dostawę preordera. Powinien wkrótce być
-
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 330 times
Zamówiłem w Rebelu i już mam u siebie od co najmniej tygodnia.
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
-
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 3 times
Ja natomiast brałem z 3 trolli i dostałem przesyłkę w zeszły piątek. Zatem coś do Polski dotrzeć już musiało 

- psia.kostka
Byla wrzuta w rebelu, jest nawet karta produktu - "nowy - niedostepny/wyprzedany"
Niestety zanim dokopalem sie do kodu znizkowego, to wszystek zniklo... (wiele nie bylo
)
Czyli sklepy, ktore czekaja na towar z polskiej dystrybucji rebela, to sobie poczekaja az rebel dokula kolejne kartoniki do portu. A te sklepy, co zamawialy na wlasna reke, to nie wiem
Niestety zanim dokopalem sie do kodu znizkowego, to wszystek zniklo... (wiele nie bylo

Czyli sklepy, ktore czekaja na towar z polskiej dystrybucji rebela, to sobie poczekaja az rebel dokula kolejne kartoniki do portu. A te sklepy, co zamawialy na wlasna reke, to nie wiem

Dzięki za info. Udało mi sie anulowac i zamowic chyba jeden z ostatnich, dostępnych egzemplarzy w innym sklepie. I w tej samej cenie.
Wolałem nie czekać, wiedzac ze to juz koncowa przygoda.
Wolałem nie czekać, wiedzac ze to juz koncowa przygoda.
-
- Has thanked: 85 times
- Been thanked: 36 times
A czy wiadomo czy będzie i jeśli tak to kiedy revised core set?
Tak się ostatnio zastanawiałem, czy nasz nie najmniejszy przecież kraj nie jest przypadkiem jednak zbyt mały by mogły w nim współistnieć rozmaite lcgi. Czy tak wielkie ip jak GoT lub jeszcze większy Władca Pierścieni to wciąż za mało? Może to po prostu HwA jest tak dobre, a nie tamte lcgi tak słabe? Trzeba jeszcze jasno zaznaczyć, że nie każdy może sobie pozwolić na jeden „abonament”, a co dopiero parę. Zrozumiałe. Nigdy nie miałem okazji zagrać w GoT , na Władcę również się spóźniłem, ale wiele dobrego tu usłyszałem. Ciekawy to temat. Można chyba jednak uznać, że doszło tu do kanibalizacji i jeden HwA zgarnął wszystko.