Z tego co widzę nie ma takiego wątku na forum.
Zastanawiam się nad tymi dwoma grami. Wiem, że są dosyć podobne, chociaż na swój sposób inne.
Jestem weteranem gier rpg i podoba mi się to, że te gry są mocno rozbudowane. Natomiast zastanawia mnie kwestia fabularna i kampanijna. Niespecjalnie interesują mnie pojedyncze scenariusze. Nie przeszkadza mi też staroszkolne podejście do eksloracji lochów o ile jest podparte w miarę fajną fabułą. Jeśli chodzi o gry planszowe to grywam w takie tytuły jak Middara, The Isofarian Guards, Etherfields, Chronicles of Drunagor, Oathsworn, Aeon Trespass Oddydey itp. więc w większości mocno nastawione na część kampanijną i fabułę.
I teraz moje pytania:
1. Na ile którakolwiek z tych gier zapewni mi podobny poziom fabularny (jeśli w ogóle) - z tego co doczytałem to DUN ma kompletną kampanię a LOD bardziej takie mini kampanie?
2. Jak oceniacie obecny stan jakościowy gier - widziałem głosy, że różnie to jest zarówno z DUN jak i LOD? (podobno oba tytuły jako tworzone raczej przez pasjonatów nie wszędzie trzymają równy poziom)
3. Czy może lepiej w takiej sytuacji pozostać przy grach bardziej podobnych do wymienionych i odpuścić sobie takie sandboxy?
Ewentualnie jak ktoś ma jakieś dodatkowe spostrzeżenia odnoście porównania obu tytułów to piszcie