Kingdom Death: Monster (Adam Poots)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Kingdom Death: Monster (Adam Poots)
Mam pytanie. Bral moze ktos cos w pre order z BackerKit? Jestem zainteresowany CoD, ale nie wien do końca jak to działa. Szczegolnie chodzi o wysyłkę. Jest opcja ze bedzie to szło z EU? Bo teraz nie ma tam żadnego wyboru w tej kwestii.
- brazylianwisnia
- Has thanked: 311 times
- Been thanked: 1119 times
Ale takie chyba jest założenie, że większość sprzedaży robiona jest na BF jak w innych grach na kampaniach KS.
Szczególnie, że główny rynek(USA) ma duży rzut dostępnego towaru.
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
- Galatolol
- Has thanked: 681 times
- Been thanked: 1100 times
Czekanie na BF od lat obowiązuje w KDMie. Po prostu rok temu był wyjątkowo atrakcyjny. Plus nie ma co się oszukiwać, przez to że "tanio", wydaje się więcejPewnie tak, a później przez większość czasu nikt nic nie kupował w sklepie.

Dodatkowo BF generuje mnóstwo oddolnego hajpu, darmowego marketingu, najnowsze rzeczy nie mają dużych przecen itd. - jestem przekonany, że bez tej akcji sklep by mniej zarabiał w ogólnym rozrachunku.
*Gorm, Flower Knight, Sunstalker, Dung Bettle Knight
Kupione co chciałem - Lion God i FrogDog.
Zgodnie z omówieniem tematu na YT przez Bra Mithrę Lion God jest wymagany do dodatku Silver City. Ten będę pewnie będę zamawiał jak się pojawi w sklepie. Miałem przeznaczoną określoną kwotę na zakupy i jej nie przekroczyłem
Pociągała filozofia do pierwszej kampanii, ale w sumie do końca nie wiem co tam będzie, to zrezygnowałem.
Patrząc na sklep właśnie - największe powodzenie - Silver City, CoD, Pariah i Red Witches.
Co do zatowarowania - wstałem specjalnie o 6 rano i kupiłem przedostatniego Lion God'a w EU. Żeby kupić podstawkę, zdecydowanie nastawiłbym budzik na 4 rano, a nie liczył o 7, że jeszcze coś dostanę.
Co do zakupów - warto rozważyć jeszcze zakup w UK (jeśli jeszcze jest na stanie) i wysyłkę przez firmy się tym zajmujące. Nakupiłem tak sporo rzeczy z DE i nigdy nie miałem żadnych problemów.
ps. Płacone oczywiście Revolutem, za wcześniej na ten cel przelane środki... wszystko sobie w tym roku przygotowałem
Zgodnie z omówieniem tematu na YT przez Bra Mithrę Lion God jest wymagany do dodatku Silver City. Ten będę pewnie będę zamawiał jak się pojawi w sklepie. Miałem przeznaczoną określoną kwotę na zakupy i jej nie przekroczyłem

Patrząc na sklep właśnie - największe powodzenie - Silver City, CoD, Pariah i Red Witches.
Co do zatowarowania - wstałem specjalnie o 6 rano i kupiłem przedostatniego Lion God'a w EU. Żeby kupić podstawkę, zdecydowanie nastawiłbym budzik na 4 rano, a nie liczył o 7, że jeszcze coś dostanę.
Co do zakupów - warto rozważyć jeszcze zakup w UK (jeśli jeszcze jest na stanie) i wysyłkę przez firmy się tym zajmujące. Nakupiłem tak sporo rzeczy z DE i nigdy nie miałem żadnych problemów.
ps. Płacone oczywiście Revolutem, za wcześniej na ten cel przelane środki... wszystko sobie w tym roku przygotowałem

-
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 52 times
A dla czego wybór padł na Sunstalker, a nie Dragon King?Galatolol pisze: ↑29 lis 2024, 10:54Czekanie na BF od lat obowiązuje w KDMie. Po prostu rok temu był wyjątkowo atrakcyjny. Plus nie ma co się oszukiwać, przez to że "tanio", wydaje się więcejPewnie tak, a później przez większość czasu nikt nic nie kupował w sklepie.Bez przecen pewnie bym kupił pojedynczy dodatek za pół roku, a tak to biorę cztery teraz*, mimo że kolejną kampanię i tak planuję rozegrać na czystej podstawce.
Dodatkowo BF generuje mnóstwo oddolnego hajpu, darmowego marketingu, najnowsze rzeczy nie mają dużych przecen itd. - jestem przekonany, że bez tej akcji sklep by mniej zarabiał w ogólnym rozrachunku.
*Gorm, Flower Knight, Sunstalker, Dung Bettle Knight

Z czego widziałem w najnowszej aktualizacji Lion God NIE jest już wymagany do dodatku Silver City.

Osobiście liczyłem na Killenium Butchera, ale tego już zabrakło... Cóż, może wpadnie za rok. Nowe figurki na 15 rocznicę też całkiem fajne, ale jak to zwykle bywa - zaczekają na przecenę przy okazji kolejnych BF

- Galatolol
- Has thanked: 681 times
- Been thanked: 1100 times
Bo tańszy, fajniejszy dla mnie ludzik plus tytuł jego kampanii mi się bardziej podoba

Ostatnio zmieniony 29 lis 2024, 11:12 przez Mr_Fisq, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cytat
Powód: Cytat
Hm, a to ciekawe. Bra o tym mówił w filmie sprzed kilku dni, doatkowo taki opis jest przy dodatku Silver City:mmag pisze: ↑29 lis 2024, 11:03
Z czego widziałem w najnowszej aktualizacji Lion God NIE jest już wymagany do dodatku Silver City.Swoją droga wygląda na to, że ten dodatek tak się rozrósł, że mógłby być kolejną samodzielną grą/podstawką.
Osobiście liczyłem na Killenium Butchera, ale tego już zabrakło... Cóż, może wpadnie za rok. Nowe figurki na 15 rocznicę też całkiem fajne, ale jak to zwykle bywa - zaczekają na przecenę przy okazji kolejnych BF![]()
Adding this expansion, expansion will kind of rewrite a chunk of your timeline. Ending with a climatic battle with the Lion God, at full power naturally!
Dają Lion God w pudle z dodatkiem?

Te filozofie do Sunstalkera, pierwszej kampanii i "Gwiazdowców" to jest to samo co w Gamblerze? Gamblera jeszcze nie tknałem, ale jeśli to to samo to przynajmniej poczytam jak to działa. Wie ktoś coś? Było na YT o tym coś więcej i przeoczyłem?
Kurde i po co spojrzałem na dodatki, Dragon King i Flower Knight w zestawie do polszy by wyszlo nieco ponad 600 zł echhh a ja jeszcze nie ograłem Gorma, Sunstalkera, Manhuntera czy Dung Beetle Knighta, aghh. A kusi wziąć by już czekało

Terry Pratchett - Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1670 times
- Been thanked: 1846 times
Podstawkę do EU dowożą regularnie, czy trafiają się dłuższe niedobory?
- pavel
- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 134 times
Do czasu obecnego BF był dostępny przez cały rok. Wcześniej bywało, że brakowało wszystkiego, najbardziej to dodatków z vol.1 Wiedzieli, że dużo nie mają na BF pewnie dlatego cena 333. Bra wyrokował 300$, ale nikt pewnie nie wiedział, że jest tego tak mało w EU. Imo, pojawi się na początku roku w normalnej cenie.
- krecilapka
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 254 times
Ponieważ ich jeszcze w ręku nie mam i czekam, ponieważ nie zostały jeszcze wyprodukowane to napisać mogę tylko czysto teoretycznie

To jest tylko ten sam mechanizm filozofii które weszły w dodatku Gambler Chest.
W kampanii Gamblera weszły zasady pozwalające rozegrać kampanię nowym rodzajem Ocalałych (Arc Survivors / Oświeceni). Ci Ocalali mają swoją własną nową kartę postaci i nieco inne zasady. W pudle Gamblera jest nowa 30 letnia kampania właśnie do rozegrania tym rodzajem Ocalałych. Funkcjonują oni nieco inaczej, dużo trudniej by poznali jakąś sztukę walki. W zasadzie sztuki walki są marginalizowane, ponieważ w trakcie ich pozyskiwania może się to losowo udać bądź nie, ale każda próba daje na stałe ujemne modyfikatory na ciężkie urazy / traumy.
Tę role specjalnych umiejek przejęły w osadach oświeconych Ocalałych Filozofie. Na 2 poziomie doświadczenia łowieckiego Ocalały losuje jedną filozofię której dogmatowi pozostanie wierny do końca życia. To daje jakieś bonusy ale też zawsze jakieś ułomności. Do każdej filozofii przyporządkowane są rozmaite odkrycia. To one stanowią oś zabawy w tej wersji. Każde odkrycie ma swój warunek do spełnienia by się udoskonaliło. Jest to niewątpliwie obecnie najtrudniejszy do śledzenia podczas rozgrywki element. Bardzo klimatycznie i niezwykle upierdliwe. Pamiętanie o możliwościach broni, sztuki walki, pancerza itd. występujące do tej pory były przedszkolem w porównaniu do tego ile wrzucają do śledzenia naraz Filozofie. Bardzo to komplikuje rozgrywkę.
W Gamblerze dali karty do potworów podstawki, by upolowanie takiego coś poprawiało w diecie osady

W Gamblerze jest opisane w jaki sposób można zaadaptować filozofie z tego rozszerzenia do innych kampanii. Ale ten dodatek o którym napisałeś ma dodawać zestaw zupełnie nowych filozofii. To nie są karty z Gamblera. Ile to będzie warte i co dokładnie będzie w środku ciężko orzec. Mają być jakieś figurki, ale to może tylko takie narracyjne? Prawdę mówiąc liczyłem, że to będą postaci jakichś Wędrowców (też taki mechnizm w Gamblerze się pojawił, postaci odwiedzającej osadę, ale jest tylko jeden taki wędrowiec w Gamblerze wiec to nie jest imponujące). Tym niemniej po kampanii z G. Chesta mój entuzjazm co do zastosowania Filozofii w rozgrywkach solo mocno ostygł. Naprawdę to bardzo upierdliwe jest

-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
A nie zamawia ktoś czegoś z US? Można by się było podzielić kwotami przesyłki - może wyszłoby chociaż trochę sensowniej?]
Kojarzy ktoś może jak to wygląda z pre order'em przez BackerKit? Zastanawiam sie nad Campaing of Death ale nie mam tam zadnej informacji skąd jest wysylka. To bedzie szlo z US, czy można później wybrać EU? Dzieki za info.
Dolicza Ci VAT i koszty wysyłki zgodnie z regionem a będzie szło do wszystkich z chin przez odpowiednie huby
Dzięki za odpowiedź. Vat już mi naliczyło, tylko wysyłka nadal 0. No to dobra informacja, że to tak wygląda.
Oszczędzasz tylko parę dolców na przesyłce, VAT i cła trzeba płacić od całości więc niewiele to pomaga, a z tego co pisali wysyłka podstawki to jakieś 200 USD przez gabarytyReloxart14 pisze: ↑29 lis 2024, 12:50 A nie zamawia ktoś czegoś z US? Można by się było podzielić kwotami przesyłki - może wyszłoby chociaż trochę sensowniej?]
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
- Ardel12
- Has thanked: 1395 times
- Been thanked: 2934 times
Wszyscy tylko o kupowaniu, a co z najnowszą aktualizacją? Mamy tam sporo o Silver City. Pomijając pokazane wcześniej elementy jak Pariah, z którym walka wygląda miodzio jak i figurki, to wygląda na to, że zamiast fazy łowów otrzymamy jakąś wersję dungeon crawlera. Sporo kafli terenu wraz z jakimiś zagrożeniami. Moim ulubieńcem oczywiście jest ośmiornica, która może wpełznąć nam przez otwartą buzię(jak mamy uszkodzoną szczękę to nie ma jak zablokować) do brzucha. A tam to już nie chcę wiedzieć co może zrobić. Ja w sumie jestem na nie względem wprowadzania do KDM DC. Lubię jedną planszę i prostą wymiankę figurki stworka plus jego talii. Dorzucanie teraz kafelków do układania przy tym ile ta gra zjada miejsca wydaje mi się strzałem w kolano, chyba że wtedy plansza nie gra i wszystko dzieje się na kaflach. Tutaj nie widzę jasnej odpowiedzi.
Kolejną ważną rzeczą jest kolejny update pack, który jest w trakcie przygotowania. Niestety nie podali żadnych konkretów. Ciekawe co dodadzą i zmienią.
Ivory Dragon wygląda na całkowicie przegiętą figurkę i nie wiem gdzie to po złożeniu się schowa. Tu już wyłącznie stanie na szafce jak nie jest zbyt blisko sufitu xD Złożenie tego to już będzie osobny koszmar.
Filozofie rosną, co mnie cieszy, bo jak kupowałem to w sumie miał to być pakiet kart za bajońską kwotę. Teraz doszły figurki, dodatkowe rzeczy, wiec jeszcze trochę Adam doda i może cena vs zawartość będzie akceptowalna.
Nie wiem jak Wy, ale mi się WYBITNIE podobają grafiki i to co sprzedaje Adam. Przeglądając kolejne artworki i koncepcyjne storyboardy po prostu mam dreszczyk jak ja tam będę ginął. W ATO mi się to co widziałem podobało, ale ITU jest tutaj poziom jak nie dwa niżej. Tak samo figurki. Te biją na głowę. Zestaw na 15 lecie robi wrażenie detalami. Szczęka mi opadała co raz. Sporo rzeczy też jest już blisko finalnej produkcji, więc kolejne kartoniki do leżakowania w domu się powoli zbliżają.
BF to jednak święto w KDM. Rozbudza się na nowo zainteresowanie tytułem, aktualizacja jest tłusta(choć ta jakaś taka skromniejsza a konkrety niż wcześniejsze) i aż chce się na święta wracać do tego świata i umierać.
Kolejną ważną rzeczą jest kolejny update pack, który jest w trakcie przygotowania. Niestety nie podali żadnych konkretów. Ciekawe co dodadzą i zmienią.
Ivory Dragon wygląda na całkowicie przegiętą figurkę i nie wiem gdzie to po złożeniu się schowa. Tu już wyłącznie stanie na szafce jak nie jest zbyt blisko sufitu xD Złożenie tego to już będzie osobny koszmar.
Filozofie rosną, co mnie cieszy, bo jak kupowałem to w sumie miał to być pakiet kart za bajońską kwotę. Teraz doszły figurki, dodatkowe rzeczy, wiec jeszcze trochę Adam doda i może cena vs zawartość będzie akceptowalna.
Nie wiem jak Wy, ale mi się WYBITNIE podobają grafiki i to co sprzedaje Adam. Przeglądając kolejne artworki i koncepcyjne storyboardy po prostu mam dreszczyk jak ja tam będę ginął. W ATO mi się to co widziałem podobało, ale ITU jest tutaj poziom jak nie dwa niżej. Tak samo figurki. Te biją na głowę. Zestaw na 15 lecie robi wrażenie detalami. Szczęka mi opadała co raz. Sporo rzeczy też jest już blisko finalnej produkcji, więc kolejne kartoniki do leżakowania w domu się powoli zbliżają.
BF to jednak święto w KDM. Rozbudza się na nowo zainteresowanie tytułem, aktualizacja jest tłusta(choć ta jakaś taka skromniejsza a konkrety niż wcześniejsze) i aż chce się na święta wracać do tego świata i umierać.
- brazylianwisnia
- Has thanked: 311 times
- Been thanked: 1119 times
To zawsze kwestia gustu. O ile mroczny, dziwny klimat mi się bardzo podoba. Bardziej niż przygodowy klimat ATO, tak figurki dla mnie Kingdoms Forlorn > ATO > KDMArdel12 pisze: ↑29 lis 2024, 15:42 Nie wiem jak Wy, ale mi się WYBITNIE podobają grafiki i to co sprzedaje Adam. Przeglądając kolejne artworki i koncepcyjne storyboardy po prostu mam dreszczyk jak ja tam będę ginął. W ATO mi się to co widziałem podobało, ale ITU jest tutaj poziom jak nie dwa niżej. Tak samo figurki. Te biją na głowę.
Niepowiem Gambler czy Phoenix robią duże wrażenie ale jednak Toud Dragon, Young Devourer Dragon, Puppet King, Temenos, Midascore, Demidjin podobają mi się jeszcze bardziej.
Zastanawiam się jednak nad walkami. Czy ktoś kto grał w ATO(które świetnie rozwinęło system KDM dodając ciągła eskalacje czy poziomy kart AI/BP) nie czuje trochę regresu siadając do KDM pod tym kątem?
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
-
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 132 times
To jakiś troll post ? bo jedyne co mogę zrozumieć to, że styl i klimat ci się nie podoba, ale figsy z KDM to inna klasa niż te od ITU. I jaki KF ? jak to jeszcze nie wyszło ?brazylianwisnia pisze: ↑29 lis 2024, 17:34To zawsze kwestia gustu. O ile mroczny, dziwny klimat mi się bardzo podoba. Bardziej niż przygodowy klimat ATO, tak figurki dla mnie Kingdoms Forlorn > ATO > KDMArdel12 pisze: ↑29 lis 2024, 15:42 Nie wiem jak Wy, ale mi się WYBITNIE podobają grafiki i to co sprzedaje Adam. Przeglądając kolejne artworki i koncepcyjne storyboardy po prostu mam dreszczyk jak ja tam będę ginął. W ATO mi się to co widziałem podobało, ale ITU jest tutaj poziom jak nie dwa niżej. Tak samo figurki. Te biją na głowę.
Niepowiem Gambler czy Phoenix robią duże wrażenie ale jednak Toud Dragon, Young Devourer Dragon, Puppet King, Temenos, Midascore, Demidjin podobają mi się jeszcze bardziej.
Zastanawiam się jednak nad walkami. Czy ktoś kto grał w ATO(które świetnie rozwinęło system KDM dodając ciągła eskalacje czy poziomy kart AI/BP) nie czuje trochę regresu siadając do KDM pod tym kątem?

33$ ?

35$
- Ardel12
- Has thanked: 1395 times
- Been thanked: 2934 times
Osobno się kupuje. Nie były w pakiecie z niczym wcześniej. Wg nowej aktualizacji są bliskie ukończenia(część już produkcja, część jeszcze rozkmina).
Dlatego zaznaczam, że mi się podobająbrazylianwisnia pisze: ↑29 lis 2024, 17:34 To zawsze kwestia gustu. O ile mroczny, dziwny klimat mi się bardzo podoba. Bardziej niż przygodowy klimat ATO, tak figurki dla mnie Kingdoms Forlorn > ATO > KDM