Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Zdecydowanie Hornet Leader jest najłatwiejszy na początek i jednocześnie wydany bez błędów. Moja pierwsza gra wojenna i na zawsze pozostanie w kolekcji
Muszczu pisze: ↑19 lis 2024, 17:44
Cześć, chce sobie kupić jakiś tytuł z serii leader od DVG ale nie wiem który wybrać na początek póki co wytypowałem trzy gry z tej lini:
Tiger leader
Hornet leader
thunderbolt leader
Który polecacie na początek przygody z tą linią ?
Z tych trzech co podajesz to Hornet będzie najlepszy. Alternatywnie mogę polecić Phantom gdzie jest znacznie większe napięcie i jak się źle zaplanuje rozgrywkę to faktycznie można przegrać. W Hornecie trudno jest całkiem zawalić misję ale jest dość satysfakcjonujący przez rozwałkę i rozwój pilotów. Hornet ma też dwa tryby gry: Navy i Marines gdzie gameplay wyraźnie się różni. I jest jeszcze dodatek Cthulhu.
Dobra taktyczna rozwałka na kaflach. Mi się też podoba kanibalizacja zniszczonych samolotów do naprawy innych. Póki nie opanujesz gry to na razie nie polecam dodatków. Tam wchodzą inne cele gry i mechaniki i na początek może być za ciężko.
Dobra taktyczna rozwałka na kaflach. Mi się też podoba kanibalizacja zniszczonych samolotów do naprawy innych. Póki nie opanujesz gry to na razie nie polecam dodatków. Tam wchodzą inne cele gry i mechaniki i na początek może być za ciężko.
O dodatkach póki co nawet nie myślę raz, że średnio z dostępnością a dwa widzę, że sama podstawka jest mocno regrywalna