Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Skoro w wątku o planach wydawniczych Portal Games na 2024 rozkręca się karuzela pt. "co wydamy w 2025", to idealny moment na utworzenie oficjalnego tematu dla nadchodzącego roku. Zapraszamy do dyskusji .
17 i 18 stycznia oficjalne ogłoszenia odpowiednio na Planszówkach TV i na Portalconie (na ten drugi bilety już/jeszcze w sprzedaży!).
17 i 18? To co wszystko zapowiecie na online, a potem powtórka? Czy tylko jakiś mały sneak peak będzie?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Portal Games czy będzie już jakieś wstępne info na temat kolejnej armii do Neuroshimy Hex? Jakieś krótkie przedstawienie, które z przesłanych prototypów są rozważane?
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
pcyzm pisze: ↑13 gru 2024, 21:39
Jeżeli chodzi o autorskie tytuły to chętnie bym widział kolejny dodatek do Podziemnego Imperium jak i nową sprawę do Detektywa.
Też bym sobie tego życzył, ale myślę że po dwóch niezbyt dobrze przyjętych odsłonach gier w linii Detektywa, Ignacy może być lekko "zmęczony" tematem.
Podziemne imperium, jak najbardziej. Więcej kart i wariantów rozgrywki.
"Ezra & Nehemiah" - Myślę, że jednak tego nie zobaczymy na tegorocznym Portalconie.
Haysahi pisze: ↑13 gru 2024, 22:00
Też bym sobie tego życzył, ale myślę że po dwóch niezbyt dobrze przyjętych odsłonach gier w linii Detektywa, Ignacy może być lekko "zmęczony" tematem.
No niestety tutaj Sekrety Rodu zrobiły złą opinię, Wiedeński Łącznik mocno niedoceniony, dla mnie to było kilka godzin klimatycznej rozgrywki. Batman też był spoko, ogólnie liczę na to, że seria Detektyw kiedyś powróci.
Jak sobie można czegoś jeszcze życzyć, to Slay the Spire: The Board Game wpisałby się w pewien segment gier wydawanych przez portal (obok chociażby Aeon's End czy Too Many Bones).
tomb pisze: ↑14 gru 2024, 00:47
Mógłby Trzewik zaskoczyć w pełni autorskim nowym projektem. Czy Prezes jest jeszcze Autorem, czy już tylko Wydawcą?
Zrobił (robi) dodatek do nowego Nemesisa, nawet jakieś dav dairy ma się niedługo pojawić na kampanii. Nie to samo co gra od podstaw, ale butów jeszcze nie zawiesił na kołku.
Z niespodzianek na PortalCon to coś czuję, że może pojawić się Nova Roma. Ezra and Nehemiah zbiera świetne recenzje. Ciekawe, czy rzeczywiście to odpuszczą.
Biję się z myślami nt. gry Ezra&Nehemiah - wydawnictwo zacne, Portal wydał ich niejedną grę (w 2025 na pewno wyda Inventors of the South Tigris) i chętnie bym kupił polską wersję ale jeśli nie będzie wydane to warto by było zaopatrzyć się teraz, póki gra dostępna
Na razie to widzę "wróżenie z fusów".
Wg mnie Portal wyda w przyszłym roku:
Ezra & Nehemiah. Speakeasy, oraz min.
Council of 4.
Jeśli chodzi o ten ostatni tytuł, to poza tym, że oryginalny wydawca się zgadza - CMON od lat współpracuje z Portalem, oni ostatnio wydają takie tytuły, które narobiły szumu a nigdy nie były wydane w Polsce (albo były, ale są niedostępne).
No i poruszenie w wątki sprzedażowym tego zacnego tytułu duetu Luciani Tascini, daje trochę do myślenia.
Matcase pisze: ↑17 gru 2024, 21:06
Wg mnie Portal wyda w przyszłym roku:
Ezra & Nehemiah. Speakeasy, oraz min.
Council of 4.
Jeśli chodzi o ten ostatni tytuł, to poza tym, że oryginalny wydawca się zgadza - CMON od lat współpracuje z Portalem, oni ostatnio wydają takie tytuły, które narobiły szumu a nigdy nie były wydane w Polsce (albo były, ale są niedostępne).
No i poruszenie w wątki sprzedażowym tego zacnego tytułu duetu Luciani Tascini, daje trochę do myślenia.
Wydaje mi się się, że Ezry nie wydadzą. Po pierwsze gier wydają trochę mniej a już w tej chwili jest na przyszły rok gra Philipsa zapowiedziana. Po drugie już wcześniej Grzegorz w powściągliwie mówił o innych tytułach Garphil games. Chyba nie chcą wydawać wszystkiego jak leci i przesycić rynku.
Może się mylę, zobaczymy w Styczniu.
Ja swój egzemplarz zakupiłem, gra niezła ale czy wybitna to raczej nie
rand pisze: ↑17 gru 2024, 23:58
Wydaje mi się się, że Ezry nie wydadzą. Po pierwsze gier wydają trochę mniej a już w tej chwili jest na przyszły rok gra Philipsa zapowiedziana. Po drugie już wcześniej Grzegorz w powściągliwie mówił o innych tytułach Garphil games. Chyba nie chcą wydawać wszystkiego jak leci i przesycić rynku.
Może się mylę, zobaczymy w Styczniu.
Ja swój egzemplarz zakupiłem, gra niezła ale czy wybitna to raczej nie
Wydaje mi sie, ze nowa trylogia nie siadla juz tak dobrze jak trylogia zachodniego krolestwa, a Ezra chociaz ma swietne recki to niestety bedzie pokutowla tym jak siadly Circadians