Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Szukam, póki co bez efektu, dobrej gry dla 4 osób. Najchętniej legacy ale od biedy może być też jakaś forma kampanii.
Z legacy do tej pory rozegraliśmy Charterstone, Rise of Queensdale oraz Wsiąść do Pociągu Legacy - we wszystkie trzy pozycje grało nam się wybornie i szukamy czegoś do czego siądziemy z tą samą radością. Zaczęliśmy Pandemię ale niestety nie zatrybiło jakoś super i w sumie od kilku miesięcy leży na półce nieskończona...
Z tego co do tej pory wyszukałam mam dwa tytuły: dylematy króla i sagrada legacy ale jakoś się zdecydować nie umiem która i czy w ogóle warto?
adrianad pisze: ↑10 gru 2024, 18:38
Z legacy do tej pory rozegraliśmy Charterstone, Rise of Queensdale oraz Wsiąść do Pociągu Legacy - we wszystkie trzy pozycje grało nam się wybornie i szukamy czegoś do czego siądziemy z tą samą radością.
Widzę zbieżność gustów zatem zaproponuje Brzdęk Legacy (aczkolwiek warto spróbować wcześniej zwykłego Brzdęka aby się upewnić czy pasuje)
Gramaciej pisze: ↑10 gru 2024, 19:04
Pandemic i nie ma się nad czym zastanawiać, macie 3 części do ogrania
Dosłownie gość napisał, że im nie siadło xD Od siebie polecam Brzdęk Legacy. Moja grupa bawiła się wybornie. Może ISS Vanguard?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Z legacy do tej pory rozegraliśmy Charterstone, Rise of Queensdale oraz Wsiąść do Pociągu Legacy - we wszystkie trzy pozycje grało nam się wybornie i szukamy czegoś do czego siądziemy z tą samą radością.
Widzę zbieżność gustów zatem zaproponuje Brzdęk Legacy (aczkolwiek warto spróbować wcześniej zwykłego Brzdęka aby się upewnić czy pasuje)
z brzdękiem mam taki problem, że raz grałam w podstawkę i tak bardzo, ale no naprawdę bardzo mnie zirytowała ta gra, że nie dałam jej drugiej szansy nigdy, heh
Gramaciej pisze: ↑10 gru 2024, 19:04
Pandemic i nie ma się nad czym zastanawiać, macie 3 części do ogrania
Dosłownie gość napisał, że im nie siadło xD Od siebie polecam Brzdęk Legacy. Moja grupa bawiła się wybornie. Może ISS Vanguard?
A czym jest to ISS Vanguard?
Kampanijna gra w kosmosie od Awaken Realms. Google it
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
z brzdękiem mam taki problem, że raz grałam w podstawkę i tak bardzo, ale no naprawdę bardzo mnie zirytowała ta gra, że nie dałam jej drugiej szansy nigdy, heh
No to może Moje miasto (tetrisowe legacy) ? Z nowych rzeczy niebawem chyba wychodzi Divinus ale ja jestem sceptyczny po tym co przeczytałem o tej grze
No to może Moje miasto (tetrisowe legacy) ? Z nowych rzeczy niebawem chyba wychodzi Divinus ale ja jestem sceptyczny po tym co przeczytałem o tej grze
w moje miasto graliśmy, całkiem spoko ale jakość gry tragiczna, poczytam o divinus, dzięki
Kampanijna gra w kosmosie od Awaken Realms. Google it
no wygooglałam, wiadomo tylko pytałam czemu warto wg Ciebie?
Ogromna, bardzo klimatyczna, dodatkowo każdy ma swoją sekcję, więc gra ma sens na 4 osoby (większość gier kampanijnych realnie jest na 1 lub 2 osoby, bo każda kolejna to sztuczny downtime)
To ja może podepnę się pod temat, skoro jest tutaj aktywna rozmowa. Co uważacie o Wsiąść do Pociągu Legacy dla zaawansowanych graczy? Co prawda bez doświadczenia z Legacy, ale grywają w cięższe euro regularnie (i z sukcesami).
agt pisze: ↑10 gru 2024, 22:22
Ok. Myślałam, że uważasz, że jest tak dobra, że należy spróbować mimo wszystko.
Stąd pytanie.
Dla mnie to było najlepsze przeżycie i najlepsza gra legacy w jaką grałem (żadna inna gra legacy nie dała mi nawet zbliżonej radości z gry), ale przecież nic na siłę
Niewodnik pisze: ↑11 gru 2024, 13:10
To ja może podepnę się pod temat, skoro jest tutaj aktywna rozmowa. Co uważacie o Wsiąść do Pociągu Legacy dla zaawansowanych graczy? Co prawda bez doświadczenia z Legacy, ale grywają w cięższe euro regularnie (i z sukcesami).
Pociągi są świetne! Nie jest to ciężki tytuł ale przynosi kupę radości, dużo fajnych niespodzianek w trakcie i gra się naprawdę super przyjemnie. Bardzo polecam. No i Rise of Queensdale jeśli żadne legacy wcześniej nie było na tapecie.