Przez rok mieszkałem we Włoszech, dostawa była śmiesznie niska także grę kupiłem, stock akurat był.
Ilustracje piękne, same komponenty też super. Bardzo podobały mi się elementy wyglądające jak matowe szkło. Multum umiejętności, brzmi bardzo ciekawie.
A potem grę otrzymałem.
Co za rozczarowanie.
Jeśli chodzi o jakość wykonaniach tych super elementów, zrobiłem o tym wątek na BGG to każdy może zobaczyć.
https://boardgamegeek.com/thread/2895219/quality
Co z tego, że elementy są przezroczyste i matowe, jak każdy z nich ma odkruszenie (najpewniej po procesie produkcji). Najbardziej irytujący dla mnie był fakt, że na żadnym zdjęciu, żadnym wideo nie widać takich problemów, ale jak inni mi odpisali, praktycznie wszystkie kopie takie posiadają.
Jeśli chodzi o gameplay, daliśmy grze 3 szanse i wróciła ze mną do Polski i została natychmiastowo sprzedana. Analysis paralysis jest sporym elementem, bo najczęściej w naszej turze nie jesteśmy w stanie wygrać, więc staramy się znaleźć układ, żeby przeciwnik też nie był w stanie wygrać. No i tak to sobie leci.
Najbardziej interesujący feature czyli przejmowanie umiejętności po poległej postaci to trochę mrzonka, rzadko z tego zdarzyło nam się z tego wykorzystać, zaś dokładały do AP.
Nie rozumiem skąd ta gra ma ocene >8, w moim odczuciu mega kasztan z Kickstartera jakich wiele, a do tego cały czar wizualny pryska po otwarciu pudełka.
EDIT: Obejrzałem film powyżej, nie widzę zbytnich uszczerbków, może to nowszy print albo jednak nie wszystkie egzemplarze tak wyglądają.