(Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2025
- psia.kostka
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 1284 times
Re: (Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2025
"ja wiedzialem, ze tak bedzie... ja wiedzialem"

viewtopic.php?t=81291&start=350#p1683346
a tu najswiezsze potwierdzenie:
https://www.youtube.com/live/ux9G64NZCt ... L09&t=2103

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- rand
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 136 times
Ile gier Portal planuje zapowiedzieć w sobotę, ktoś wie? Ignacy na FB wspomina coś o 6 grach ale chyba produkcji własnej. Zapowiedzi podzielone są na dwa, o 10 i chyba o 17. Coś więcej wiadomo jak to ma wyglądać?

- psia.kostka
"new editions"
...czyzby jednak te Zamki SzKL 2ed? gdy juz nakupilem francuzow za bezcen?
co do harmonogramu, to jeszcze zapowiedzi #0
zaraz wkleje z maila:

czyli wszystko ma byc transmitowane
edit:
a rzeczywiscie, tu moze chodzic o "produkcje wlasne"
Bylo tez ciut przemycone, ze moze wspieraczka portalowa sie odpalic/zapowiedziec. To by tez pasowalo do nowej edycji, tylko czego, NH?
...czyzby jednak te Zamki SzKL 2ed? gdy juz nakupilem francuzow za bezcen?

co do harmonogramu, to jeszcze zapowiedzi #0
zaraz wkleje z maila:

czyli wszystko ma byc transmitowane
edit:
Bylo tez ciut przemycone, ze moze wspieraczka portalowa sie odpalic/zapowiedziec. To by tez pasowalo do nowej edycji, tylko czego, NH?

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- psia.kostka
Na piątkowych planszówkach Ignacy przedstawił to mniej więcej tak:
- piątek godz. 16 - zapowiedzi dodatków do linii wydawniczych portalu,
- sobota godz. 10 - zapowiedzi nowości na ten rok - ok. 18 gier,
- sobota godz. 13 - live z Grzegorzem - takie Q&A dotyczące ogłoszeń,
- sobota godz. 17 - zapowiedzi gier które portal wyda za granica (premiery m.in. na gencon lub essen)
- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Dzięki za info. Myślałem, że 17 to będą zapowiedzi nowości na ten rok (po prostu dzielą to na dwie tury), a jak gry za granicą to nie muszę tyle tam siedziećostry66 pisze: ↑15 sty 2025, 22:13Na piątkowych planszówkach Ignacy przedstawił to mniej więcej tak:
- piątek godz. 16 - zapowiedzi dodatków do linii wydawniczych portalu,
- sobota godz. 10 - zapowiedzi nowości na ten rok - ok. 18 gier,
- sobota godz. 13 - live z Grzegorzem - takie Q&A dotyczące ogłoszeń,
- sobota godz. 17 - zapowiedzi gier które portal wyda za granica (premiery m.in. na gencon lub essen)

Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- karmazynowy
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 502 times
Strzelam, że imperial settlers albo witchcraft.psia.kostka pisze: ↑15 sty 2025, 21:29 "new editions"
edit:
Bylo tez ciut przemycone, ze moze wspieraczka portalowa sie odpalic/zapowiedziec. To by tez pasowalo do nowej edycji, tylko czego, NH?![]()
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
- psia.kostka
Witchcraft, to troche jak protoplasta i ubogi brat NH, to nie wiem czy warto go promowac (kanibalizujac nieco swoj inny tytul, ktory tez ledwo odżył, bo zaprowadzono terror w community
)
Ale jakby go odpimpowali figureskami od Awakenow (jak w Robciu CE) oraz rozdmuchali, jak Onitame z x dodatkami i addonami (+maty +metalowe zetony)
...to pinionszki pewnie by sie zgadzaly z kampanii
a realizacja to <ojtam ojtam> 
Jednak jest Duke, War Chest na rynku, to nisza juz wypelniona nieco
~~
Mi ciagle po glowie tez chodzi nowa edycja Testamentu/Legacy, ale to wlasnosc praw do tytulu chyba bylaby utrudnieniem, a i sukces sprzedazowy nie taki pewny. Designer spoza stajni portalu:
https://boardgamegeek.com/boardgame/524 ... e-de-crecy

Ale jakby go odpimpowali figureskami od Awakenow (jak w Robciu CE) oraz rozdmuchali, jak Onitame z x dodatkami i addonami (+maty +metalowe zetony)
...to pinionszki pewnie by sie zgadzaly z kampanii

Jednak jest Duke, War Chest na rynku, to nisza juz wypelniona nieco

~~
Mi ciagle po glowie tez chodzi nowa edycja Testamentu/Legacy, ale to wlasnosc praw do tytulu chyba bylaby utrudnieniem, a i sukces sprzedazowy nie taki pewny. Designer spoza stajni portalu:
https://boardgamegeek.com/boardgame/524 ... e-de-crecy
-
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 73 times
Moje strzały na zapowiedzi Portalconowe, niektóre to oczywistości, inne to strzały, które myślę, że mają szansę trafić:
Revenant
World order
Ironwood
Arcs
Inventors
Daitoshi
Speakeasy
Mordred
Spirit Island z dodatkami
Sheckleton Base
Dark providence
Plus pewnie coś z CDMD, jakaś mała imprezówka i Marvel United
Revenant
World order
Ironwood
Arcs
Inventors
Daitoshi
Speakeasy
Mordred
Spirit Island z dodatkami
Sheckleton Base
Dark providence
Plus pewnie coś z CDMD, jakaś mała imprezówka i Marvel United
-
Na jakimś Live u PN chyba Windziarz dał łinka co do dodatków do SI po PL. A jak już wydawać, to najsensowniej z podstawką.
Teraz to już chyba powoli czas na DC Super Heroes UnitedGapcioMaluszek pisze: ↑16 sty 2025, 09:14 Plus pewnie coś z CDMD, jakaś mała imprezówka i Marvel United

Ale wiesz, że Windziarz pracuje w Rebelu? Podstawkę SI po Lacercie też Rebel przejął.GapcioMaluszek pisze: ↑16 sty 2025, 18:38Na jakimś Live u PN chyba Windziarz dał łinka co do dodatków do SI po PL. A jak już wydawać, to najsensowniej z podstawką.
-
Tak, jestem tego świadom. Aż znalazłem: Wcześniej była mowa, że na pewno Rebel nie wyda dodatków do SI, że teraz mogą o tym powiedzieć... i pomidor. Ja to zrozumiałem tak, że ktoś inny wyda, może nadinterpretuję.ostry66 pisze: ↑16 sty 2025, 20:46Ale wiesz, że Windziarz pracuje w Rebelu? Podstawkę SI po Lacercie też Rebel przejął.GapcioMaluszek pisze: ↑16 sty 2025, 18:38Na jakimś Live u PN chyba Windziarz dał łinka co do dodatków do SI po PL. A jak już wydawać, to najsensowniej z podstawką.
- brutusss
- Has thanked: 306 times
- Been thanked: 63 times
Przejął stock magazynowy po Lacercie (chyba nawet to fizycznie leżało w magazynie Rebela bo robili dystrybucje dla Lacerty).ostry66 pisze: ↑16 sty 2025, 20:46Ale wiesz, że Windziarz pracuje w Rebelu? Podstawkę SI po Lacercie też Rebel przejął.GapcioMaluszek pisze: ↑16 sty 2025, 18:38Na jakimś Live u PN chyba Windziarz dał łinka co do dodatków do SI po PL. A jak już wydawać, to najsensowniej z podstawką.
Prawa do wydania SI mogli oddać/sprzedać Portalowi jeśli sami nie chcieli tego wydawać a dostali dobrą ofertę

Czy ktoś na dzisiejszym live jest w stanie zapytać czy Portal ściągnie dodatek do Ahoy? Podstawki nie wydali, ale była możliwość zamówienia jej w ich sklepie. Może tak samo będzie z dodatkiem New Horizons?
- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Podpinam się pod pytanie

Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Jest ciągle aktywny late pledge. Do końca stycznia.
Najlepiej celuj w jutrzejsze q&a
Inventors + dodatki do całej trylogii znad Południowego Tygrysu w akcji druk 
Oby się udało, sam biorę wszystko w ciemno. Liczę na fajny rabat dla wspierających całość
Oby się udało, sam biorę wszystko w ciemno. Liczę na fajny rabat dla wspierających całość

- Yuri
- Has thanked: 371 times
- Been thanked: 1393 times
Ja tylko tak dodam, że na przedsprzedaż też działa rabat -15%, więc cena jak najbardziej może być dobra

Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
- psia.kostka
Portal: zapowiadamy nowa "akcje druk"
psia.kostka: challenge accepted
tytul (solo!) w spoilerku, jesli ktos chce prezentacje sam oglądnąć z wypiekami na twarzy
psia.kostka: challenge accepted

tytul (solo!) w spoilerku, jesli ktos chce prezentacje sam oglądnąć z wypiekami na twarzy

Spoiler:
Widocznie Wędrowcy i Mędrcy nie siadli na tyle dobrze, a szkoda.
Ciekawe co z Ezrą i Legacy of Yu. Mogliby na tej samej zasadzie zadziałać.