Wszelkie inne Diuny w tym tak wysoko oceniana przez masy Imperium to przy tym klasyku wydmuszka.

Looooo matko, wroclove podobny piękny no ale 500 km w obie strony to trochę daleko... No ale.juz pociąg sprawdzam xD
Mam nadzieję, że to dlatego, że wydadzą po polsku Diunę w wersji deluxe, o której mnie ostatnio Facabook bombarduje...
Deluxe w wersji PL to była ironiaTringa pisze: ↑19 mar 2024, 17:00 Ja właśnie sama nie wiem co robić. Czy mieszać wersję czy czekać na Deluxa. Chociaż średnio mi się uśmiecha kupować drugi raz to samo co mam :/
Btw: gdzie info o Deluxe? Mój FB woli pokazywać inne rzeczy. :/
Edit: znalazłam, ale nie ma tu nic o języku polskim
https://gamefound.com/pl/projects/gf9/d ... ject-story
Ja chyba wolę wziąć dodatek po angielsku niż im cokolwiek więcej płacić. GF9 już wcześniej mnie wkurzali, teraz lecą na czarną listę :/
Uwierz mi, nie chcesz korzystać z tej abominacji instrukcji podstawki - i to mówię nawet po angielsku - a co dopiero po polsku. Ta gra była erratowana wielokrotnie i zrobisz sobie krzywdę z podstawką, chyba że w innym kontekście pytasz.Gunner4aye pisze: ↑11 kwie 2024, 08:10 Hej, podeśle ktoś z Was oficjalną polską instrukcję podstawki? Może ktoś robił sobie skan albo zdjęcia?
Tak, ja jestem w kontakcie z ekipą z Future Pastimes i oni sami niewiele wiedzą, a jedyne co mogą ze swojej strony robić to tylko sugerować GF9 rzeczy. Łaszę w ogóle się na to, by playtestować edycję KH, ale zobaczymy czy to się uda.salaba pisze: ↑20 sie 2024, 14:48 Zapowiedzieli nową wersję Kwisatz Haderach i cisza od pół roku. Tak samo zero informacji o tym, czy będzie w wersji PL. A może ktoś się pytał u nas? Przecież jak porzucą całkowicie linię to będzie straszny cios dla polskiego gracza...
Jest jeszcze nadzieja, że może wydadzą choć u nas ostatni dodatek nawet jak nie zdecydują się na wypasioną wersję? Jeśli nie to pozostanie wersja angielska, ale będę twierdzić, że będzie to naprawdę kiepska wiadomość... Będzie pewnie trzeba liczyć na fanowskie tłumaczenie, jednak z perspektywy wydawnictwa uważam, że tak wielki potencjał tej gry został tak bardzo zaprzepasczony w Polsce![]()
Ja mieszam - trzeci dodatek mam po angielsku a oprócz tego pobrałem topowe pomoce dla graczy, które są tak rewelacyjne, że zastąpiłem te stockowe, a te moje nowe pomoce też są po angielsku. Mam też matę do Diuny, która jest absolutnie sztosowa i mam trochę innych gadżetów, w tym marker burzy w 3D, podstawki na stackowanie żetonów jednostek, takie podpórki na stawianie planet i wiele innych
Ten dodatek Ecaz & Moritani jest REWELACYJNY i najlepszy z tej trójki. Mega polecam. Kupiłaś sobie ostatecznie?Tringa pisze: ↑19 mar 2024, 17:00 Ja właśnie sama nie wiem co robić. Czy mieszać wersję czy czekać na Deluxa. Chociaż średnio mi się uśmiecha kupować drugi raz to samo co mam :/
Ja chyba wolę wziąć dodatek po angielsku niż im cokolwiek więcej płacić. GF9 już wcześniej mnie wkurzali, teraz lecą na czarną listę :/
Tak, kupiłam i już graliśmy. Mega jest, ale boli, że wszystko po pl i tylko ten dodatek po ENG :/Salt_The_Fries pisze: ↑13 sty 2025, 23:21Ten dodatek Ecaz & Moritani jest REWELACYJNY i najlepszy z tej trójki. Mega polecam. Kupiłaś sobie ostatecznie?Tringa pisze: ↑19 mar 2024, 17:00 Ja właśnie sama nie wiem co robić. Czy mieszać wersję czy czekać na Deluxa. Chociaż średnio mi się uśmiecha kupować drugi raz to samo co mam :/
Ja chyba wolę wziąć dodatek po angielsku niż im cokolwiek więcej płacić. GF9 już wcześniej mnie wkurzali, teraz lecą na czarną listę :/![]()
A chciałabyś dołączyć do Discorda gdzie są designerzy i playtesterzy tej Diuny?Tringa pisze: ↑13 sty 2025, 23:40Tak, kupiłam i już graliśmy. Mega jest, ale boli, że wszystko po pl i tylko ten dodatek po ENG :/Salt_The_Fries pisze: ↑13 sty 2025, 23:21Ten dodatek Ecaz & Moritani jest REWELACYJNY i najlepszy z tej trójki. Mega polecam. Kupiłaś sobie ostatecznie?Tringa pisze: ↑19 mar 2024, 17:00 Ja właśnie sama nie wiem co robić. Czy mieszać wersję czy czekać na Deluxa. Chociaż średnio mi się uśmiecha kupować drugi raz to samo co mam :/
Ja chyba wolę wziąć dodatek po angielsku niż im cokolwiek więcej płacić. GF9 już wcześniej mnie wkurzali, teraz lecą na czarną listę :/![]()
Ja też bo ja wydałem pewnie z 500 zł na deluksyfikację gry i mógłbym wydać jeszcze drugie tyle, ale to bez sensu.
Też myślał by tak zrobić z jednostkami - iść w drewniane dyski. Co do wersji KH to czekam na info i dopiero zdecyduję czy warto. Mata mi się marzy, ale nie wiem jak ją zdobyć. Oryginalna mi się nie podoba, bo wolę neopren niż gumę.Elros. pisze: ↑14 sty 2025, 12:22 Grałem trochę z dodatkami (poza tym najnowszym, niewydanym w PL) i doszedłem do wniosku, że nie warto. Wróciłem do wersji podstawowej z bodajże kilkoma dodatkowymi kartami (od zrywania sojuszy, ścinania pieniędzy przez pół itd.). Usunąłem wszelkie bronie i obrony z dodatku, które moim zdaniem niepotrzebnie rozwadniały talię i pozwalały na używanie "jokerów".
Oryginalna Diuna jednak jest wspaniale skrojoną i przemyślaną grą. Widać lata ogrywania i szlifowania. Dodatki w mojej opinii rozwadniają rozgrywkę (nomen omen) i odbierają jej strategiczność.
Poza tym żetony wojsk zastąpiłem drewnianymi dropsami z naklejkami (takimi jak stacje w grach 18XX). Dzięki temu wszystko jest łatwo policzalne i wygodne w obsłudze. Do tego wypasiona mata, którą pokazywał kolega powyżej. Z mojej perspektywy wersja Deluxe może istnieć, ale jest totalnie zbędna.