Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Gra World Order od twórców gry Hegemony: Poprowadź swoją klasę do zwycięstwa.
Tym razem gra rzuca graczy w wir geopolityki. Jest rok 2010. Potęga USA zdaje się słabnąć. Na horyzoncie pojawiają się aspirujące siły - Chiny, Rosja i UE - które chcą zająć jej miejsce. Czy pretendenci zepchną USA z piedestału? Czy pogrążone w kryzysie Stany Zjednoczone pokonają swoje wewnętrzne problemy i udowodnią, że są jedynym supermocarstwem?
Premiera: 2025 r. W listopadzie br. mają wystartować z kampanią. Mechanika - area control, budowanie talii, asymetryczne frakcje.
Widzę, że jeszcze nie utworzono strony dla tej gry a za około miesiąc zaczyna się kampania na KS. Hegemony okazało się wielkim sukcesem, więc, jak sądzę, wiele osób będzie zainteresowanych, co twórcy przygotowali tym razem.
Mam nadzieję, że Portal już na etapie kampanii da znać, że będzie wersja PL, bo Hegemony wydaje mi się duży hit w Polsce.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Kampania wystartowała. Wersja podstawowa to 55euro plus 16 euro za wysyłkę, a do tego wszystkiego VAT. Przy kursie 4,35 zł wychodzi 380 zł. Nie wiem jakie były ceny Hegemony, ale z tego co widziałem to polskie wydanie zawiera wszystkie odblokowane stretch gole i kosztowało ok 300 zł. Najbardziej bolą mnie te koszty wysyłki wychodzi ponad 80 zł, a z polskiego sklepu niecałe 20 zł...
Badziej85 pisze: ↑12 lis 2024, 17:39
Kampania wystartowała. Wersja podstawowa to 55euro plus 16 euro za wysyłkę, a do tego wszystkiego VAT. Przy kursie 4,35 zł wychodzi 380 zł. Nie wiem jakie były ceny Hegemony, ale z tego co widziałem to polskie wydanie zawiera wszystkie odblokowane stretch gole i kosztowało ok 300 zł. Najbardziej bolą mnie te koszty wysyłki wychodzi ponad 80 zł, a z polskiego sklepu niecałe 20 zł...
Jeśli będzie polskie wydanie, to będzie dostępne pewnie wszystko poza książeczką tak jak z Hegemony. Ja chyba wesprę, bo bardzo mi się podoba to, że to ich drugi KS i nie poszli w milion "KS EXCLUSIVE". Bardzo fair podejście i nie żerowanie na FOMO.
Badziej85 pisze: ↑12 lis 2024, 17:39
Można było kupić sporo taniej, ja dostałem za 265. Poczekam na polskie wydanie, teraz poszedł dodruk hegemony to world order pewnie też wydadzą.