Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
Grywacie jeszcze w Godfathera? Ja ciągle mam, 2-3 partie na rok wpadają. Grupa lubi, nie mam raczej problemu ze znalezieniem składu. Osobiście dla mnie chyba najlepszy Lang.
Szkoda, że gra nie doczekała się dodatku - ewidentnie był planowany.....
PytonZCatanu pisze: ↑01 mar 2024, 20:29
True...
Ale widac grupy uber fanow tez sie nie doczekala, bo sami by taki dodatek wystrugali, aby te pustke w insercie zapelnic
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Ale ktoś odkopał watek!
Grywacie jeszcze w Godfathera? Ja ciągle mam, 2-3 partie na rok wpadają. Grupa lubi, nie mam raczej problemu ze znalezieniem składu. Osobiście dla mnie chyba najlepszy Lang.
Pewnie, że grywamy, to moje ściśle top! Oczywiście zgadzam się, że to najlepsza gra Langa (w każdym razie z tych, co grałem).
Gram i lubię. Bardzo mocnym punktem tej gry jest tajna punktacja. Często końcowy wynik to duże zaskoczenie kiedy obstawia się zwycięzcę, nawet takiego pewnego a okazuje się że wygrał ktoś kto się nie wychylał przez całą rozgrywkę. Na plus też proste zasady i wyraźna interakcja.
Grywacie jeszcze w Godfathera? Ja ciągle mam, 2-3 partie na rok wpadają.
U nas Godfather to gra wakacyjna. Gdy jeździmy ze znajomymi na wspólne wakacje to lista tytułów do zabrania zawsze zaczyna się właśnie od tego tytułu. A potem z przyjemnością topimy się w rzece..
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers) Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Ludzie, mam Godfathera z pierwszego wydania portalu sprzed lat. 20 partii. To najlepszy Lang. Nie zastanawiajcie się tylko kupujcie i grajcie. Świetna gra
Wildcard pisze: ↑18 sty 2025, 12:10
Portal dorzuca talie 44 kart zleceń, ktoś się może dotyczyć czy to warte ceny czy może lepiej poczekać na ofertę sklepów?
Ta talia była już dostępna wcześniej?
O fak, jaka talię? Gdzie co i jak?
Edit: widzę w sklepie.... Ładnie pojechali. Orginalna talia ma te same rysunki na każdej karcie Jeśli można byłoby kupić sama talię to bym brał
PytonZCatanu pisze: ↑18 sty 2025, 12:11
Ludzie, mam Godfathera z pierwszego wydania portalu sprzed lat. 20 partii. To najlepszy Lang. Nie zastanawiajcie się tylko kupujcie i grajcie. Świetna gra
W całej rozciągłości się zgadzam . Jedna z lepszych area control . I dobrze działa na 2 osoby (jak na gry typu AC).
Portal dorzuca talie 44 kart zleceń, ktoś się może dotyczyć czy to warte ceny czy może lepiej poczekać na ofertę sklepów?
Edit: widzę w sklepie.... Ładnie pojechali. Orginalna talia ma te same rysunki na każdej karcie Jeśli można byłoby kupić sama talię to bym brał
Liczba kart w bonus talii jest ta sama, co w standardowej, to moze sa alternatywne ilustracje. Ale i tak klawo
Gdzie dodatek ja sie pytam? Miejsce w pudle jest
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Potwierdzone na Q&A, że będzie możliwość zakupu w sklepie Portalu
Potwierdzone na Q&A, że będzie możliwość zakupu w sklepie Portalu
Jeszcze jestem w lesie z zapowiedziami portalconu, wiec nie wiem jak to sie stalo, ze licencja "odżyła" i czy globalnie, czy to jakies szacher-macher z Knurowa
Development dodatku juz nie musialby byc Langa. Wazna glownie byla kwestia licencji (wg mnie).
Pozostaje oglosic konkurs na fanowski dodatek skladajacy sie z wklejek na te nadprogramowe 44 karty zlecen z nudna grafika w pudelku. Rewersy beda sie zgadzac, wiec droga stoi otworem przez ludzmi z wyobraznia