Galakta – Plany wydawnicze 2024

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
loaru
Has thanked: 118 times
Been thanked: 242 times

Re: Galakta – Plany wydawnicze 2024

Post autor: loaru »

salaba pisze: 29 sty 2025, 14:02 No to już możesz wykreślić z listy. Pisałam z autorami i o ile w 2024 z kimś prowadzili rozmowy to ostatecznie nasze wydawnictwo się wycofało. Nie wiem czy to była Galakta czy nie, ale szansa na wydanie przez kogokolwiek w PL jest bliska 0.
Ja akurat mam ang wersję, ale szkoda w takim razie, bo gra zasługuje na wydanie po polsku.
Miszon
Has thanked: 1214 times
Been thanked: 554 times

Post autor: Miszon »

Ooo, tak, popieram LOTR Adventure Book Game. Skoro nie chwycił tego Rebel, aż się prosi Galakta.
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
Awatar użytkownika
vinnichi
Has thanked: 1379 times
Been thanked: 839 times
Kontakt:

Post autor: vinnichi »

salaba pisze: 29 sty 2025, 11:47 Czy to dobry wątek na wrzucanie naszych typów gier, które prawdopodobnie zostaną ogłoszone przez Galaktę w 2025?

Jeśli tak to liczę w tym roku na ogłoszenie wersji PL Molly House :D Zapewne też wskoczy nowy Pax, choć tu akurat nie czekam na nic.
Hej miałaś okazję już pograć na TTS w Molly?
kręcimy wąsem na dobre gry
you tube
Awatar użytkownika
salaba
Has thanked: 327 times
Been thanked: 535 times

Post autor: salaba »

vinnichi pisze: 29 sty 2025, 16:12
salaba pisze: 29 sty 2025, 11:47 Czy to dobry wątek na wrzucanie naszych typów gier, które prawdopodobnie zostaną ogłoszone przez Galaktę w 2025?

Jeśli tak to liczę w tym roku na ogłoszenie wersji PL Molly House :D Zapewne też wskoczy nowy Pax, choć tu akurat nie czekam na nic.
Nie gram w planszówki na kompie, za dużo mam go w życiu :) Co jest interesujące tutaj to lekkość rozgrywki / szybkość tur i trochę trąci Arcs - akurat jedyne co mi do gustu przypadło w tamtym tytule to zagrywanie kart. Jednak niedługo będzie wysyp recenzji i gameplay na Heavy Cardboard, więc wtedy się wyklaruje, czy warto kupować ;)
Awatar użytkownika
vinnichi
Has thanked: 1379 times
Been thanked: 839 times
Kontakt:

Post autor: vinnichi »

salaba pisze: 29 sty 2025, 17:15
vinnichi pisze: 29 sty 2025, 16:12

Nie gram w planszówki na kompie, za dużo mam go w życiu :) Co jest interesujące tutaj to lekkość rozgrywki / szybkość tur i trochę trąci Arcs - akurat jedyne co mi do gustu przypadło w tamtym tytule to zagrywanie kart. Jednak niedługo będzie wysyp recenzji i gameplay na Heavy Cardboard, więc wtedy się wyklaruje, czy warto kupować ;)
Jestem raczej pesymistycznie nastawiony ale też mi się spodobały ta pokerowa mechanika i oryginalny motyw zdrajcy więc wziąłem żeby przetestować na własnej skórze. Chociaż też po cichu obstawiam że Galakta się po to schyli
kręcimy wąsem na dobre gry
you tube
Alextasha
Has thanked: 34 times
Been thanked: 116 times

Post autor: Alextasha »

Chciałbym akcję Dodruk dla Bram Arkham :(
Pomnik
Has thanked: 394 times
Been thanked: 268 times

Post autor: Pomnik »

Ja się chciałbym za to dowiedzieć kiedy w końcu dostaniemy aktualizację do aplikacji Waste Knights.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Awatar użytkownika
misiencjusz
Has thanked: 193 times
Been thanked: 116 times

Post autor: misiencjusz »

W zasadzie mam tylko dwa pomysły co Galakta może wydać, ale jestem co do nich mocno przekonany:
Pax Porfiriana
Tiny Epic Gra o tron
Rzeszów
BGG: misiencjusz; BGA: misiencjusz; TTS: 446182198
Mam i chętnie zagram Sprzedam Kupię
tedoka
Has thanked: 5 times
Been thanked: 9 times

Post autor: tedoka »

misiencjusz pisze: 01 lut 2025, 11:40 W zasadzie mam tylko dwa pomysły co Galakta może wydać, ale jestem co do nich mocno przekonany:
Pax Porfiriana
Tiny Epic Gra o tron

Na TE GoT raczej nie masz co liczyć, prawa licencyjne nie pozwalały lokalizować gry na inne języki, chyba że coś się zmieniło od czasów kampanii.
Awatar użytkownika
anitroche
Has thanked: 873 times
Been thanked: 894 times
Kontakt:

Post autor: anitroche »

Mi tak jakoś Wondrous Creatures pasuje do portfolio Galakty. Sama chyba bym nie kupiła, ale jakoś tak mi pasuje, żeby to ogłosili :D
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."

Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Jez_Anaszpan
Has thanked: 23 times
Been thanked: 29 times

Post autor: Jez_Anaszpan »

anitroche pisze: 01 lut 2025, 16:41 Mi tak jakoś Wondrous Creatures pasuje do portfolio Galakty. Sama chyba bym nie kupiła, ale jakoś tak mi pasuje, żeby to ogłosili :D
Zwłaszcza, że współpracują z tym wydawcą, wydali Wild Serengeti
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1644 times
Been thanked: 1827 times

Post autor: Mr_Fisq »

Galakta bardzo przeprasza, ale premiera Pax Hispanica opóźni się... o 2 dni :mrgreen:

Jako osoba kupująca gry na wspieraczkach doceniam takie małe gesty ;)
https://www.facebook.com/wydawnictwogal ... vXQJ1DcUHl
Sprzedam: Figurki (Oathmark,Wargames Atlantic, GW), Firefly Adventures, Nemesis: Nieznane Historie, Kawerna, Blackstone Fortress.
Przygarnę: Chinatown, Złapmy Lwa 9x9
za_morzami

Post autor: za_morzami »

Wie ktoś może co się stało z dodrukiem Fallout: Nowa Kalifornia ? Informacja o dodruku zniknęła ze strony Galakty.
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1644 times
Been thanked: 1827 times

Post autor: Mr_Fisq »

za_morzami pisze: 04 mar 2025, 20:50 Wie ktoś może co się stało z dodrukiem Fallout: Nowa Kalifornia ? Informacja o dodruku zniknęła ze strony Galakty.
FFG (oryginalnemu wydawcy) wygasła licencji na Fallout, i nie ma możliwości dodruku.
Sprzedam: Figurki (Oathmark,Wargames Atlantic, GW), Firefly Adventures, Nemesis: Nieznane Historie, Kawerna, Blackstone Fortress.
Przygarnę: Chinatown, Złapmy Lwa 9x9
za_morzami

Post autor: za_morzami »

Mr_Fisq pisze: 04 mar 2025, 20:54
za_morzami pisze: 04 mar 2025, 20:50 Wie ktoś może co się stało z dodrukiem Fallout: Nowa Kalifornia ? Informacja o dodruku zniknęła ze strony Galakty.
FFG (oryginalnemu wydawcy) wygasła licencji na Fallout, i nie ma możliwości dodruku.
Szit. Jestem stosunkowo świeży jeśli chodzi o temat planszówek, z doświadczenia myślisz, że jest jakaś szansa na wznowienie tego dodatku czy ewentualnie kupować używkę po niemiecku za w miarę jeszcze rozsądne pieniądze ? :P
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1554 times
Been thanked: 1120 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

za_morzami pisze: 05 mar 2025, 13:43
Mr_Fisq pisze: 04 mar 2025, 20:54
Szit. Jestem stosunkowo świeży jeśli chodzi o temat planszówek, z doświadczenia myślisz, że jest jakaś szansa na wznowienie tego dodatku czy ewentualnie kupować używkę po niemiecku za w miarę jeszcze rozsądne pieniądze ? :P
Z tego co kojarzę to gra jest mocno zależna językowo, więc po prostu szukaj używek.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 557 times
Been thanked: 1284 times

Post autor: psia.kostka »

za_morzami pisze: 05 mar 2025, 13:43 kupować używkę po niemiecku
Jesli taki "szrot" jezykowo do Ciebie przemawia :lol: to mozesz.
(panie w tle, to tylko... tlo ;))
Spoiler:
Pamietaj, ze w grze jest multum tekstu fabularnego, ktorego raczej nie uda sie polonizowac przed gra. Czyli musialbys gladko w niemieckim sie poruszac, by grac.

Co do powrotu licencji Fallouta do FFG, to nobody knows, ale za gra ciagnal sie dlugo smrodek, ze nie jest zbyt udana, wiec byla latana dodatkami i konwertowana na coop. Raczej to nie wrozy ponownym drukom w chwale.
Z drugiej strony, na fali popularnosci serialu moga chciec wydac, nawet z nowym "kontentem". Ja bym nie protestowal.

Mozesz poweszyc na BGG, czy cos ktos wspomina, o mozliwosci powrotu oryginalu.
za_morzami pisze: 05 mar 2025, 13:43 Jestem stosunkowo świeży jeśli chodzi o temat planszówek
a BGG, to tutaj: https://boardgamegeek.com/boardgame/232918/fallout
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
ODPOWIEDZ