Szukam rozbudowanej gry kampanijnej w która wsiąknę na dłużej (tak jak to było z Tainted Grail).
Generalnie wolę klimat dark fantasy lub sci-fi (cukierkowe i bajkowe Dungeon Crawler'y odpadały zawsze w przedbiegach).
W trakcie poszukiwań wpadłem na te dwa tytuły - Oba właściwie tematycznie wydają się podobne.
O łowcach jest teraz wszędzie głośno i jestem szczerze (pomimo znanych błędów w produkcji) zainteresowany tym tytułem.
O Folklore the Affliction kiedyś słyszałem a teraz zgłębiłem teoretycznie temat bardziej (YT).
Gry zdają mi się baaaardzo podobne. Temat, mechanika kości, "wymóg" prowadzenia 2-3 postaci (z medykiem na czele

Łowcy są na start w PL a Folklore (dzięki olbrzymiej pracy Sir_Yaro) można spolszczyć plikami z forum.
Zastanawiam Mnie czy jest na forum ktoś kto ma praktyczne doświadczenie z oboma tytułami i mógłby jakoś podpowiedzieć która była by lepszym wyborem. Zakładam że po wstępnym zachwycie współmałżonki nad którymkolwiek z wymienionych tytułów ostatecznie kampanie dokończę Solo - dlatego ważne jest dla Mnie aby gra nadawała się pod prowadzenie w pojedynkę całej drużyny.
P.S. A może przychodzi Wam jakiś inny tytuł który można by postawić do porównania obok powyższych ?