(Oficjalny) Ogry Games

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
JollyRoger90
Has thanked: 1365 times
Been thanked: 331 times

Re: (Oficjalny) Ogry Games

Post autor: JollyRoger90 »

samuraj1369 pisze: 15 sty 2025, 15:35
JollyRoger90 pisze: 15 sty 2025, 15:09 Wiecie do kiedy będzie trwać przedsprzedaż? Wysyłki dopiero w czerwcu

Zastanawiałem się, żeby spróbować Nieustraszonych Normandię, ale Stalingrad wygląda bardzo korzystanie cenowo :)

Pytanie czy nie odbije się od tego i czy ew. można solo również dupnąć?

Do czego byście ten tytuł porównali?
Przedsprzedaż za FB Ogrów:
𝗡𝗜𝗘𝗨𝗦𝗧𝗥𝗔𝗦𝗭𝗘𝗡𝗜: 𝗦𝗧𝗔𝗟𝗜𝗡𝗚𝗥𝗔𝗗
w dniach 15.01.25-21.01.25: 𝟮𝟳𝟵𝗣𝗟𝗡
w dniach 22.01.25-28.02.25: 𝟮𝟵𝟵𝗣𝗟𝗡
Cena regularna: 𝟰𝟰𝟬𝗣𝗟𝗡

Zarówno w Normandię jak i Afrykę Północną możesz grać solo na dwa sposoby:
1. Przy pomocy dodatku Wsparcie, który dziś ma swoją premierę sklepową
2. Na dwie ręce z losowaniem inicjatywy (ja tek rozegrałem z 20 partii w Afrykę i jest mega fajnie!)

W sam Stalingrad możesz grać solo dzięki nieoficjalnemu botowi z BGG, który wciela się w rolę Niemców.

Jeżeli nie chcesz przegapić, to weź Stalingrad, najwyżej odsprzedaż z zyskiem, a w tym czasie ograj sobie którąś z poprzednich części.
Afryka Północna jest trochę fajniejsza imo, bo posiada pojazdy. Normandia to walka piechoty (dodatek Wsparcie wprowadza do Normandii również pojazdy!)
Dzięki za odp! to chyba się skuszę :)
Awatar użytkownika
Beowulfik
Has thanked: 225 times
Been thanked: 31 times

Post autor: Beowulfik »

samuraj1369 pisze: 15 sty 2025, 15:35
JollyRoger90 pisze: 15 sty 2025, 15:09 Wiecie do kiedy będzie trwać przedsprzedaż? Wysyłki dopiero w czerwcu

Zastanawiałem się, żeby spróbować Nieustraszonych Normandię, ale Stalingrad wygląda bardzo korzystanie cenowo :)

Pytanie czy nie odbije się od tego i czy ew. można solo również dupnąć?

Do czego byście ten tytuł porównali?
Przedsprzedaż za FB Ogrów:
𝗡𝗜𝗘𝗨𝗦𝗧𝗥𝗔𝗦𝗭𝗘𝗡𝗜: 𝗦𝗧𝗔𝗟𝗜𝗡𝗚𝗥𝗔𝗗
w dniach 15.01.25-21.01.25: 𝟮𝟳𝟵𝗣𝗟𝗡
w dniach 22.01.25-28.02.25: 𝟮𝟵𝟵𝗣𝗟𝗡
Cena regularna: 𝟰𝟰𝟬𝗣𝗟𝗡

Zarówno w Normandię jak i Afrykę Północną możesz grać solo na dwa sposoby:
1. Przy pomocy dodatku Wsparcie, który dziś ma swoją premierę sklepową
2. Na dwie ręce z losowaniem inicjatywy (ja tek rozegrałem z 20 partii w Afrykę i jest mega fajnie!)

W sam Stalingrad możesz grać solo dzięki nieoficjalnemu botowi z BGG, który wciela się w rolę Niemców.

Jeżeli nie chcesz przegapić, to weź Stalingrad, najwyżej odsprzedaż z zyskiem, a w tym czasie ograj sobie którąś z poprzednich części.
Afryka Północna jest trochę fajniejsza imo, bo posiada pojazdy. Normandia to walka piechoty (dodatek Wsparcie wprowadza do Normandii również pojazdy!)
Grał ktoś solo z tym botem? Na BGG nie ma zbyt wielu opinii. Po wypowiedziach twórców na BGG sądziłem, że Stalingrad nie będzie miał nigdy solo bota, więc nie nastawiałem się na zakup gry, a tu taka niespodzianka!
Awatar użytkownika
JollyRoger90
Has thanked: 1365 times
Been thanked: 331 times

Post autor: JollyRoger90 »

Ktoś bierze z Warszawy i szuka kogoś do pary, żeby zgarnąć darmowa wysyłkę? :)
feniks_ciapek
Has thanked: 1740 times
Been thanked: 1061 times

Post autor: feniks_ciapek »

samuraj1369 pisze: 15 sty 2025, 15:35 Afryka Północna jest trochę fajniejsza imo, bo posiada pojazdy. Normandia to walka piechoty (dodatek Wsparcie wprowadza do Normandii również pojazdy!)
Misje w Afryce Północnej są ogólnie krótsze, prostsze i niektóre można niestety w prosty sposób wygrać, koncentrując ogień na jednostkach mających wypełnić zadanie. Dla mnie Afryka byla rozczarowaniem pomimo nowej mechaniki.
samuraj1369
Has thanked: 556 times
Been thanked: 659 times

Post autor: samuraj1369 »

feniks_ciapek pisze: 17 sty 2025, 09:29
samuraj1369 pisze: 15 sty 2025, 15:35 Afryka Północna jest trochę fajniejsza imo, bo posiada pojazdy. Normandia to walka piechoty (dodatek Wsparcie wprowadza do Normandii również pojazdy!)
Misje w Afryce Północnej są ogólnie krótsze, prostsze i niektóre można niestety w prosty sposób wygrać, koncentrując ogień na jednostkach mających wypełnić zadanie. Dla mnie Afryka byla rozczarowaniem pomimo nowej mechaniki.
Trochę się zgadzam, jednak trochę nie. To co mówisz oczywiście jest prawdą, ale tutaj wchodzi zarządzanie ręką, szczęście w kościach i umiejętność kontrowania przeciwnika. I nagle wychodzą z tego szachy: a tego przygwożdżę, żeby nie mógł strzelać do mojego bo mi nie wiele brakuje do zwycięstwa, zamiast strzelać do strzelca, żeby nie przejmował kontroli.
Alextasha
Has thanked: 34 times
Been thanked: 124 times

Post autor: Alextasha »

Może warto przenieść się z tym do tematu z grą :)
Awatar użytkownika
Tycjan
Has thanked: 81 times
Been thanked: 64 times
Kontakt:

Post autor: Tycjan »

Ogry zapowiedziały wydanie Shallow Sea: Wielka Rafa Koralowa.

# ZnadPlanszy.pl - tutaj piszę: http://miroslawgucwa.znadplanszy.pl | NAJWIĘKSZA baza premier i zapowiedzi gier wydanych po polsku: http://Premiery.ZnadPlanszy.pl
Awatar użytkownika
gryzli83
Has thanked: 40 times
Been thanked: 93 times

Post autor: gryzli83 »

Wondrous Creatures z dodatkiem zapowiedziane.
Awatar użytkownika
kurdzio
Has thanked: 178 times
Been thanked: 492 times

Post autor: kurdzio »

gryzli83 pisze: 25 lut 2025, 19:19 Wondrous Creatures z dodatkiem zapowiedziane.
Po Ograch się tej zapowiedzi nie spodziewałem, szykuje się hicior sprzedażowy :) mam nadzieję że do Alegramy zagramy! :D
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
Awatar użytkownika
Reku_
Has thanked: 62 times
Been thanked: 114 times

Post autor: Reku_ »

Byłem pewien, że ktoś to wyda. Spodziewałem się w zapowiedziach Galakty, ale nie ogłosili. Został więc Rebel, bo oni nie zapowiadają wszystkiego na raz. A tu taka niespodzianka.
Choć mi totalnie nie leżą gry tego typy, gdzie dominuje budowa tableau i pewnie się nie skuszę, to mam nadzieję, że będzie to dobry strzał dla wydawnictwa.
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, Portal 6%, Mepel 2%, 3Trolle 7%(tylko to już nic nie znaczy) - chcesz coś zamówić - napisz
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1699 times
Been thanked: 1854 times

Post autor: Mr_Fisq »

Ogry zapowiedziały już oficjalnie polską wersję Undaunted 2200: Callisto

Źródło: FB Ogrów
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
samuraj1369
Has thanked: 556 times
Been thanked: 659 times

Post autor: samuraj1369 »

Tylko do dziś przedsprzedaż na Nieustraszonych Stalingrad za 299 zł. Potem cena wskakuje na 440 zł

https://sklep.ogrygames.com/pl/p/Nieust ... ingrad/224
Awatar użytkownika
Dako
Has thanked: 399 times
Been thanked: 371 times

Post autor: Dako »

Ogry Games wydadzą po polsku Rise of Myths: Cthulhu.
Kampania kończy się za dwa dni:
https://gamefound.com/en/projects/syner ... hs-cthulhu

Obrazek

Wg update na GF Ogry Games zajmie się tłumaczeniem całej zawartości oferowanej w trakcie kampanii i wyłączną dystrybucją wersji retail gry. Osoby, które wsparły na GF wersję angielską mogą zmienić na polską (w ustawieniach pledge).
Wersja retail odpowiada poziomowi Investigator pledge i nie obejmuje rozszerzenia Nightmare.
Całość czyli z deluxe box-em i dodatkami można zakupić tylko przez kampanię na GF.
ODPOWIEDZ