To se pogadali!
Wczorajsze
Suchowisko z Przemkiem Wojtkowiakiem skończyło się dzisiaj.
Przez blisko 3,5 godziny Przemek opowiadał o pracy w Rebel Studio, procesie powstawania gier, swoim do niego podejściu, czy współpracy z innymi projektantami.
Zajrzeliśmy mu do szuflady z prototypami, z której wyciągnął plansze, planszetki (dwuwarstwowe! w prototypie!), czy karty - zarówno takie pomazane długopisem, jak i drukowane na komputerze.
Nie zabrakło anegdot i ciekawostek - także na temat Reinera Knizii (Przemek był deweloperem dwóch gier Doktora).
Rozmawialiśmy też o inicjatywach Designer Camp i Dev Con.
Poruszyliśmy mnóstwo tematów, drugie tyle się nie zmieściło, a te które się zmieściły i tak musieliśmy skracać.
Udało mi się też - w zasadzie przypadkiem - wyciągnąć od Przemka informacje (tajne, więc nieco szczątkowe, ale dające spore wyobrażenie) na temat finalizującego się już projektu gry z "gatunku", którego chyba jeszcze żaden inny polski autor nie "wyprodukował".
Na koniec, oczywiście, mój gość przedstawił topkę pięciu ulubionych gier.
Słuchajcie
Suchowiska!
Może i odcinek jest długi, ale można go słuchać na przyśpiechu, czy z przerwami - taki darmowy protip ode mnie, dzięki któremu macie dwa, czy trzy odcinki w cenie jednego.
Suchowisko, to podcast Planszowych Sucharów.
W co drugi poniedziałek, na żywo o 21:00.
Zawsze z gośćmi, zawsze w dobrych humorach.
---------------------------------------------------------------
Link do audycji na Youtube
https://youtube.com/live/e-WwDZrtJ0M
Link do audycji na Spotify