Chyba w instrukcji jest jasno napisane, że żeby zneutralizować np kamerę trzeba być w pomieszczeniu i dodatkowo mieć LOS do kamery (czyli wg mnie celować w środek pola, na którym stoi gadżet). Dobrze rozumuję? Czy chodzi o coś innego?
6: Siege - The Board Game (Solène Chastang, Stéphane Gantiez, Henning Ludvigsen, Olivier Thill)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: 6: Siege - The Board Game (Solène Chastang, Stéphane Gantiez, Henning Ludvigsen, Olivier Thill)
- ave.crux
- Has thanked: 921 times
- Been thanked: 1482 times
Re: 6: Siege - The Board Game (Solène Chastang, Stéphane Gantiez, Henning Ludvigsen, Olivier Thill)
To nie była kwestia źle napisanego zdania w instrukcji a logicznego przyswojenia zasad przez graczy, którzy fizycznie kamerę widzą na ścianie.
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
No tak... w sumie sam miałem z tym problem na początku. Nawet chyba tutaj wrzucałem posta o mało realistycznym podejściu do sprawy. Potem mi przeszło
Genialna gra

- Irr3versible
- Has thanked: 729 times
- Been thanked: 707 times
Jak wygląda asymetria w dodatkach?
Każda postać jest całkowicie unikalna (skille) czy raczej to wariacje i przesuwanie wskaźników jak stamina itp a skille sie powtarzają między postaciami?
All in mnie nie kręci, ale coś bym dobrał. Skłaniał bym się bardziej ku map pack niż ekstra operatorzy. Słusznie?
Każda postać jest całkowicie unikalna (skille) czy raczej to wariacje i przesuwanie wskaźników jak stamina itp a skille sie powtarzają między postaciami?
All in mnie nie kręci, ale coś bym dobrał. Skłaniał bym się bardziej ku map pack niż ekstra operatorzy. Słusznie?
- ave.crux
- Has thanked: 921 times
- Been thanked: 1482 times
Mniej lub bardziej abstrakcyjnie każdy operator ma umiejętność przeniesioną z gry. Na stronie ubisoftu masz operatorów to możesz sobie zobaczyć czym się różniąIrr3versible pisze: ↑04 mar 2025, 15:53 Jak wygląda asymetria w dodatkach?
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
- BigBadSheep
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 11 times
Nie grałem, raczej interesują mnie operatorzy tylko z 1 roku (reszty nie kojarzę), napisałem taki komentarz brak odpowiedzi, i chyba zostaje mi kupić samą podstawkę, jest jakiś inny sensowny ruch? 80$ za same mapy brzmi dość bardzo drogo...
"Hi i feal rewards are quite bad created...
I would like to buy:
6: Siege - The Board Game + Map Pack 1-4 Bundle (80$? wtf) + Year 1 - Re Enforce + Zero (Pre-order Exclusive)
not i can be only intrested in base game"
"Hi i feal rewards are quite bad created...
I would like to buy:
6: Siege - The Board Game + Map Pack 1-4 Bundle (80$? wtf) + Year 1 - Re Enforce + Zero (Pre-order Exclusive)
not i can be only intrested in base game"
wyprzedaż 2x gier KS/GF : viewtopic.php?p=1669543#p1669543
moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/us ... =boardgame
moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/us ... =boardgame
Irr3versible pisze: ↑04 mar 2025, 15:53 Jak wygląda asymetria w dodatkach?
Kod: Zaznacz cały
https://boardgamegeek.com/filepage/282139/operatorzy-pl-corebox-plus-year-1-5
Każdy ma unikalną umiejętność, która zmienia styl gry oraz bywa gamechengerem w danej sytuacji.
Dodatkowo każdy operator ma inną broń, przez co zadaje różne obrażenia na różnym dystansie (na górze karty operatora jest pokazane iloma kostkami jakiego koloru rzuca się na danym zasięgu - warto się tym sugerować wybierając operatorów).
W mojej opinii podstawka to trochę wersja demo, można zagrać kilka razy, ale jak już się pozna mechaniki to chce się kombinować i rozszerzać taktyki.
- spongePepp
- Has thanked: 100 times
- Been thanked: 77 times
Hej,
Czy ktoś z Was planuje organizować grupówkę lub ewentualnie kontaktował się w sprawie wyceny z nowym wydawcą? Ciekaw jestem ile pozwolą urwać
Widziałem posty z przeszłości dot. gameplayu, czy ktoś z tych, którzy wtedy grali, wciąż wyjmuje grę na stół? Mechanika dalej zachęca do gry? Czy wręcz przeciwnie, znudziła się Wam i się kurzy?
Czy ktoś z Was planuje organizować grupówkę lub ewentualnie kontaktował się w sprawie wyceny z nowym wydawcą? Ciekaw jestem ile pozwolą urwać
Widziałem posty z przeszłości dot. gameplayu, czy ktoś z tych, którzy wtedy grali, wciąż wyjmuje grę na stół? Mechanika dalej zachęca do gry? Czy wręcz przeciwnie, znudziła się Wam i się kurzy?
IMO wciąż ścisła czołówka taktycznych gier 1v1, dla mnie top 1 w tej tematyce. Gramy rutynowo.spongePepp pisze: ↑07 mar 2025, 00:36
Hej jak się pytałem zero zniżek na grupowi i dla sklepów. Ja mogę ogarnąć jakieś większe zamowieniespongePepp pisze: ↑07 mar 2025, 00:36 Hej,
Kiedy dokładnie się ten preorder odpala? Czy to po prostu trzeba sobie teraz zamówić i czekać aż wydrukują i wyślą wszystkim, którzy te preordery opłacili?
Spoiler:
Pomimo tego, że zamawiasz na Gamefound, to nie jest wspieraczka. Po prostu składasz zamówienie, po określonym czasie zamykają możliwość zamawiania i wysyłają grę do druku. (Przynajmniej ja to tak rozumiem

-
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 24 times
Czy byłby ktoś tak miły i dorzucił do swojego zamówienia decor set dla mnie? Niestety nie przepuszcza mnie, gdy chcę sam decor set zamówić. Dorzucam się oczywiście dodatkowo do przesyłki 
-
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 104 times
Ahhh jakby ta planszówka wyszła jakoś koło operacji health z RS6 to może bym się skusił, ale z każdym sezonem ta gra leci w dół mając betonowe buty na sobie. Szkoda, że przez wspomnianą operację zdrowie nie ma mapy o polskiej tematyce. Z drugiej strony chyba nie ma sławnej polskiej akcji (oprócz akcji w Magdalence XD) więc dużo nie straciliśmy.
Spoiler:
Poza tym planszówka nie choruje na większość problemów gry elektronicznej: nie ma paczek ze skórkami, nie ma patchy zmieniających balans co chwilę, nikt Ci nie usunie mapy, operatorzy są wyczuwalnie różni a ich bronie nie są spłaszczane do jednego schematu bo jakiś 'profesjonalny gracz' powie że coś "jest op i trzeba to zmienić'.
-
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 104 times
Gdzie napisałem, że się obraziłem bo nie dodali mapę z Polski? Mi przede wszystkim chodzi o to, że po operacji zdrowie gra komputerowa zaczęła schodzić na psy, dlatego nie będę wspierał już tej gry żadnym gestem. Gra może być genialna, ale jednak do ceny dopłacam za to czego jest adaptacją. Taka jest moja opinia i powtarzam, nie obraziłem się bo nie ma polskiej mapy (choć w tamtym momencie jak grałem wywołało to niesmak).