Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Gra jest całkowicie niezależna językowo, więc polecam nie czekać na polskie wydanie.
Bardzo fajny tytuł, wymagający ciekawego podejścia do tego "co się opłaca".
Jest krótsze i prostsze od Imperiala. Nie ma też ryzyka, że gracz nic nie robi w swoim ruchu. Jest więcej pól neutralnych, więc państwa mogą zdobyć więcej ziem bez "konfliktu".
Gra jest ok, ale dla mnie zbyt abstrakcyjna i nijaka. Ostatni raz grałem zaraz po partii w Here I Stand i to, przez pewne podobieństwo tematyczne, okrutnie ją obnażyło pod tym względem - do tego stopnia, że już nie mam ochoty więcej grać w 7E.
W Imperiala dawno nie grałem. Wspominam go lepiej, ale był też na pewno dłuższy - do 3 godzin podczas gdy 7E trwa mniej niż jedną.