(Oficjalny) Archon Studio - plany wydawnicze

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Kamil_Archon
Been thanked: 25 times

Re: (Oficjalny) Archon Studio - plany wydawnicze

Post autor: Kamil_Archon »

Dokładane są do pierwszego pledge'a.
Atk
Has thanked: 548 times
Been thanked: 339 times

Post autor: Atk »

Kamil_Archon pisze: 15 sty 2025, 14:07 Dokładane są do pierwszego pledge'a.
czyli jak wzialem 2 zestawy, to musze dla kumpla dobrac dodatkowo platne? (on wczesniej nie obserwowal kampanii na swoim koncie) Pytam, bo zdaje mi sie ze kiedys mialem podobna sytuacje chyba z wiedzminem, ale poszlo info ze nie wazne jak pokazuje, bedzie gratis do kazdej podstawki.
Kamil_Archon

Atk pisze: 15 sty 2025, 14:53
czyli jak wzialem 2 zestawy, to musze dla kumpla dobrac dodatkowo platne? Pytam, bo zdaje mi sie ze kiedys mialem podobna sytuacje chyba z wiedzminem, ale poszlo info ze nie wazne jak pokazuje, bedzie gratis do kazdej podstawki.
Tak. Potwierdzone info - kostki są dodawane do pierwszego pledge'a, więc jak wziąłeś dwa, to otrzymasz jeden zestaw.
Atk

Kamil_Archon pisze: 15 sty 2025, 14:54
czyli jak wzialem 2 zestawy, to musze dla kumpla dobrac dodatkowo platne? Pytam, bo zdaje mi sie ze kiedys mialem podobna sytuacje chyba z wiedzminem, ale poszlo info ze nie wazne jak pokazuje, bedzie gratis do kazdej podstawki.
Tak. Potwierdzone info - kostki są dodawane do pierwszego pledge'a, więc jak wziąłeś dwa, to otrzymasz jeden zestaw.
czekaj jakie kostki? Mi pokazywalo, ze gratis dostaje tacke :P. Kostki musialem dodac dodatkowo platne.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2025, 14:59 przez Atk, łącznie zmieniany 1 raz.
Kamil_Archon

Atk pisze: 15 sty 2025, 14:55
czekaj jakie kostki? Mi pokazywalo, ze gratis dostaje tacke. Kostki musialem dodac dodatkowo platne.
Tacka to follower gift, który pokazuje się w pledge'u, bo GF ma taką funkcjonalność (też darmowy do pierwszego pledge'a). Natomiast kostki to gift dla powracających backerów, nie pokazuje go w pledge'u, ale będzie dodawany przez nas ręcznie do zamówienia.
Atk

Kamil_Archon pisze: 15 sty 2025, 14:57

czekaj jakie kostki? Mi pokazywalo, ze gratis dostaje tacke. Kostki musialem dodac dodatkowo platne.
Tacka to follower gift, który pokazuje się w pledge'u, bo GF ma taką funkcjonalność (też darmowy do pierwszego pledge'a). Natomiast kostki to gift dla powracających backerów, nie pokazuje go w pledge'u, ale będzie dodawany przez nas ręcznie do zamówienia.
czyli w skrocie robiac 2 zamowienia, dostaje tacke i kosci gratis od was, a do drugiego zestawu musze dorzucic dodatkowo?
Dopytuje, bo sie zaraz okaze ze wiecej tego dostane niz chce :P

Dodam ze nie wspieralem Herosow ze swojego konta, bo nie zdazylem. Nie wiem czy sie kwalifukuje do "powracajacego backersa"
Kamil_Archon

Atk pisze: 15 sty 2025, 15:00
Kamil_Archon pisze: 15 sty 2025, 14:57
czyli w skrocie robiac 2 zamowienia, dostaje tacke i kosci gratis od was, a do drugiego zestawu musze dorzucic dodatkowo?
Dopytuje, bo sie zaraz okaze ze wiecej tego dostane niz chce :P

Dodam ze nie wspieralem Herosow ze swojego konta, bo nie zdazylem. Nie wiem czy sie kwalifukuje do "powracajacego backersa"
No to w takim razie się nie kwalifikujesz do gifta dla powracających backerów (chyba, że napiszesz na contact@archon-studio.com i to jakoś udowodnisz :P)

W takim przypadku dostaniesz tackę na kości x1.
antonio3333
Has thanked: 55 times
Been thanked: 94 times

Post autor: antonio3333 »

@Kamil_Archon Nie sądzicie, że trochę wieje nudą na waszej kampanii? SG takie są bo są, fajnie jakby wlecialy jakieś update'y odnośnie zawartości odblokowanej. Mnie, moim skromnym zdaniem, ta kampania nie porywa za bardzo i może to być przyczyną dlaczego wycofam wsparcie pod koniec jak tak dalej będzie wiało nudą :P
Awatar użytkownika
VonBarnaky
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Post autor: VonBarnaky »

Wsparłem.

Zestaw z 1 dodatkiem (antaranie).

Terranie mnie zachęcili.

Btw, mam nadzieję, że zrobicie mechanikę "mobilizowania piratów" coś jak kontrola neutrali w heroes. Dałoby to kolejną opcję - walka i zniszczenie piratów za bonusy "finansowe" lub walka plus przejęcie/asymilacja piratów. (bo akurat mnie ta "aemeba" urzekła :mrgreen: :mrgreen: ).

A customizacja tez mnie ciekawi - bo to dla fana StarTrek, HonorHarrington czy FullThrusta możliwość rozbudowy. :mrgreen:
Probe9
Has thanked: 158 times
Been thanked: 702 times

Post autor: Probe9 »

antonio3333 pisze: 16 sty 2025, 13:02 @Kamil_Archon Nie sądzicie, że trochę wieje nudą na waszej kampanii? SG takie są bo są, fajnie jakby wlecialy jakieś update'y odnośnie zawartości odblokowanej. Mnie, moim skromnym zdaniem, ta kampania nie porywa za bardzo i może to być przyczyną dlaczego wycofam wsparcie pod koniec jak tak dalej będzie wiało nudą :P
Trochę się gubię, gry się wspiera bo się je uważa za dobre czy dlatego, że kampania porywa ? :) Jeżeli rozważasz wycofanie wsparcia z powodu mało porywającej kampanii to ja chyba muszę przewartościować swoje życie :D
Rabaty: Rebel = 10%, 3trolle = 7%, planszomania = 10%, planszostrefa = 11%.

Moje gry
antonio3333
Has thanked: 55 times
Been thanked: 94 times

Post autor: antonio3333 »

@Probe9 Oczywiście, że się wspiera dla produktu, ale też trzeba pompować hype podczas kampanii. Teraz jest już ok według mnie, po prostu była posucha po starcie kampanii I to trochę było dla mnie niezrozumiałe. Przez podejście do kampanii I samej gry zdecydowałem się nie wspierać Fief:England, bo nie podobało mi się jak była kampania prowadzona i hak wyjaśniają nieścisłości historyczne.
Kamil_Archon

Staramy się jak możemy. Mam nadzieję, że teraz, gdy odblokowani zostali Antaranie, a na horyzoncie pojawili się również Trilarianie, kampania wydaje się Ci nieco bardziej atrakcyjna. :) Pamiętaj też proszę, że mamy jeszcze sporo SGków do odblokowania. :)
inny_89
Has thanked: 359 times
Been thanked: 119 times

Post autor: inny_89 »

Jest gdzieś dostępna instrukcje do poczytania?

Edit.
W szczególności chciałbym poczytać o zasadach samej walki

inny_89 pisze: 22 sty 2025, 08:45 Jest gdzieś dostępna instrukcje do poczytania?

Edit.
W szczególności chciałbym poczytać o zasadach samej walki
Jasne, że tak - na głównej stronie kampanii.

https://gamefound.com/en/projects/archo ... sion-65596
inny_89

Dziękuję!
Nidhogg
Has thanked: 98 times
Been thanked: 62 times

Post autor: Nidhogg »

Probe9 pisze: 21 sty 2025, 17:27
antonio3333 pisze: 16 sty 2025, 13:02 @Kamil_Archon Nie sądzicie, że trochę wieje nudą na waszej kampanii? SG takie są bo są, fajnie jakby wlecialy jakieś update'y odnośnie zawartości odblokowanej. Mnie, moim skromnym zdaniem, ta kampania nie porywa za bardzo i może to być przyczyną dlaczego wycofam wsparcie pod koniec jak tak dalej będzie wiało nudą :P
Trochę się gubię, gry się wspiera bo się je uważa za dobre czy dlatego, że kampania porywa ? :) Jeżeli rozważasz wycofanie wsparcia z powodu mało porywającej kampanii to ja chyba muszę przewartościować swoje życie :D
Jak kampania porywa więcej osób decyduje się wesprzeć. Im więcej osób kupi tym studio chętniej rozwija tytuł (lub po prostu stać go na rozwijanie tytułu).
Jak hype jest mały, osoby zaczną się wycofywać lub zwyczajnie nie będzie nowych i mamy podobną sytuację. Nie którzy wiolą wejść w grę która jest dobra i ma szansę na rozwój niż tylko w dobrą grę i dostajesz wszytko co jest i koniec.
7% rabatu - 3Trolle
10% rabatu - Planszostrefa
Zbiórki gdzie jestem organizatorem: tu
inny_89

Spoiler:
A nie uważasz, że to nawet lepiej jeżeli gra jest kompletna na dzień dobry i dostajesz wszystko raz i nie jesteś potem kuszony kolejnym hiper-uber fajnym dodatkiem?

Ja bym wolał dostać produkt kompletny. Taki, w którym wręcz nie ma miejsca na dodatki i późniejsze rozwijanie :P
Nidhogg
Has thanked: 98 times
Been thanked: 62 times

Post autor: Nidhogg »

inny_89 pisze: 22 sty 2025, 13:20
Spoiler:
A nie uważasz, że to nawet lepiej jeżeli gra jest kompletna na dzień dobry i dostajesz wszystko raz i nie jesteś potem kuszony kolejnym hiper-uber fajnym dodatkiem?

Ja bym wolał dostać produkt kompletny. Taki, w którym wręcz nie ma miejsca na dodatki i późniejsze rozwijanie :P
Pewnie, ale to jest crowdfunding wiec zakładasz że wspomagasz twórców w wydaniu gry. Prawdopodobnie jest to początek danej gry nie już jej koniec. Rzadko kiedy gra po ukazaniu jest w takim sposób kompletna, że nie ma szans na dodanie nowej mechaniki lub chociaż nowych ras.
7% rabatu - 3Trolle
10% rabatu - Planszostrefa
Zbiórki gdzie jestem organizatorem: tu
inny_89

Nidhogg pisze: 22 sty 2025, 15:52
inny_89 pisze: 22 sty 2025, 13:20
Spoiler:

Pewnie, ale to jest crowdfunding wiec zakładasz że wspomagasz twórców w wydaniu gry. Prawdopodobnie jest to początek danej gry nie już jej koniec. Rzadko kiedy gra po ukazaniu jest w takim sposób kompletna, że nie ma szans na dodanie nowej mechaniki lub chociaż nowych ras.
Wspieranie twórców by studio się trzymało i dalej się rozwijało to jedno. I to popieram. Robicie dobrą robotę i to szanuje!

Czyli już teraz wiecie, że macie w planie wydawanie kolejnych dodatków i to co jest dostępne w kampanii to nie jest "wszystko"?
Są w "planie" kolejne rozszerzenia jeżeli kampania pójdzie dobrze?
walkingdead
Has thanked: 251 times
Been thanked: 635 times

Post autor: walkingdead »

Kamil_Archon pisze: 08 sty 2025, 08:28

I nadal pozostańmy przy tym, że będzie to pierwszy kwartał. Wolałbym nie rzucać konkretniejszymi datami, żeby później nie było, że podałem nieprawdziwe informacje. :P
Czy już coś wiadomo?
Awatar użytkownika
VivoBrezo
Has thanked: 174 times
Been thanked: 637 times
Kontakt:

Post autor: VivoBrezo »

Ciekawe czy dogadali się z Samuelem Baileyem i zrobią StarCraft 2.0. Jeśli tak, to murowany hit...

Obrazek

Aktualizacja:

Jeszcze coś takiego wykopałem. Także jest coś na rzeczy.
https://boardgamegeek.com/thread/213922 ... 5#45039675
GapcioMaluszek
Has thanked: 22 times
Been thanked: 73 times

Post autor: GapcioMaluszek »

Spoiler:

Samuel już prowadzi na TTS testy swojej gry, ma wydawcę, będzie KS. Ale z tego co kojarzę, to nie będzie w świecie StarCrafta.
Awatar użytkownika
tomp
Has thanked: 330 times
Been thanked: 546 times

Post autor: tomp »

hmm czyli będzie zmiana grafik i glosariusza na starcraftowy? może coś więcej.
bazowa gra to biały kruk. podejrzewam, że skalperzy zaczną kampanię pt. "re-implementacja do bani"
ja jestem jak najbardziej zainteresowany, czekam na więcej informacji :)
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Awatar użytkownika
Wildcard
Has thanked: 387 times
Been thanked: 225 times

Post autor: Wildcard »

Hello everyone!

Welcome to the discord server for the Forbidden Stars redux, currently going under the codename. There are currently two versions of the game in development, each by different publishers. One is a hard sci-fi version set in a new IP that I have been creating codenamed Fractured Skies. The other is a more fantastical sci-fi version set in a long established IP codenamed Foreboding Suns.

https://boardgamegeek.com/thread/213922 ... 7#45181247

Wiec sa dwie wersje gry, jedna w "starym IP" druga w nowym autorskim. Oczowyscie to maja byc rozne gry jak i rozne od pierwowzoru.
Awatar użytkownika
tomp
Has thanked: 330 times
Been thanked: 546 times

Post autor: tomp »

wycinam i cytuje najważnieszą dla mnie informację:
Q: When will the games release?
A: Foreboding Suns is planned to be crowdfunded early 2026. Fractured Suns will likely be sometime after this.
Czyli do rozeznania za rok 8)
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
ODPOWIEDZ