Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jez_Anaszpan pisze: ↑28 mar 2025, 00:03
1. Inny gracz nie może się tam podłączyć w tej samej rundzie. Ten odchodzący tor jest dla Coebie zarezerwowany i dysk z niego spadnie dopiero na koniec następnej rundy jak go do tego czasu nie przedłużysz
2. Punktują wyłącznie skończone połączenia
Hej, ja niestety nieprecyzyjnie napisalem.
1. Chodzi mi o kafel samego town i wystajacy z niego kawalek toru na kaflu tego town. Czy inny gracz w tej samej rundzie moze podlaczyc sie do tego town i tej odnogi np z drugiej strony podciagajac tory z miasta?
Czy ten kafel samego town jest tez dla mnie zarezerowany do konca przyszlej rundy?
2. Chodzi mi o punktowanie tego kawalka tory na town. Np koncowe polaczenie: kafel town z wystajacym torem, tor, tor, miasto to dostaje 3 pkt zamiast 2?
1. napisałem, że nie może do tego konkretnego połączenia (nie kafla). Kładziesz na tym wychodzącym torze swój dysk/lokomotywkę i jest do końca następnej rundy wyłącznie Twój. Jeśli inny gracz przebuduje kafel i podłączy się do tego "town" z innej strony nie ruszając Twojego wyjścia to może.
2. nie rozumiem Chodzi Ci co punktuje na koniec? Dostajesz punkty wyłącznie za skończone trasy, a wyjście z "town" czy "city", które nigdzie nie dochodzi nie punktuje, mimo że masz na nim znacznik.
Jez_Anaszpan pisze: ↑28 mar 2025, 07:39
1. napisałem, że nie może do tego konkretnego połączenia (nie kafla). Kładziesz na tym wychodzącym torze swój dysk/lokomotywkę i jest do końca następnej rundy wyłącznie Twój. Jeśli inny gracz przebuduje kafel i podłączy się do tego "town" z innej strony nie ruszając Twojego wyjścia to może.
2. nie rozumiem Chodzi Ci co punktuje na koniec? Dostajesz punkty wyłącznie za skończone trasy, a wyjście z "town" czy "city", które nigdzie nie dochodzi nie punktuje, mimo że masz na nim znacznik.
2 - tak. Takie połaczenie mam: kafel town- tor-tor- miasto. Dostaje na koniec gry za takie polaczenie 3 punkty a nie 2 tak? Bo ten kawalek toru od wyjscia town tez punktuje na koniec?