Zaginiona wyspa Arnak / Lost Ruins of Arnak (M. "Elwen" Stach, M. “Mín” Stachova)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Maniake
Has thanked: 1 time

Re: Zaginiona wyspa Arnak / Lost Ruins of Arnak (M. "Elwen" Stach, M. “Mín” Stachova)

Post autor: Maniake »

MCSilvia pisze: 26 mar 2025, 20:49 Rebel potwierdził na fb, że będzie wydawał big box'a z dodatkiem.
Możesz wrzucić link? Bo nie mogę tego nigdzie znalesc na fb.
Z góry dzięki
Nosiadbt1100
Has thanked: 89 times
Been thanked: 110 times

Re: Zaginiona wyspa Arnak / Lost Ruins of Arnak (M. "Elwen" Stach, M. “Mín” Stachova)

Post autor: Nosiadbt1100 »

Maniake pisze: 01 kwie 2025, 10:45
MCSilvia pisze: 26 mar 2025, 20:49 Rebel potwierdził na fb, że będzie wydawał big box'a z dodatkiem.
Możesz wrzucić link? Bo nie mogę tego nigdzie znalesc na fb.
Z góry dzięki

https://www.facebook.com/share/r/1KZW1APuR6/
Awatar użytkownika
EsperanzaDMV
Has thanked: 370 times
Been thanked: 750 times

Post autor: EsperanzaDMV »

Też przegapiłem, zresztą nic dziwnego - nie dość, że rolka (które są w ogromnej większości raczyskiem i stratą czasu, zatem zawsze pomijam), to jeszcze poprzez jakiś dziwny filmik z drukarką, czyli nic co by wskazywało na Arnaka... :roll: Opublikowane 5 dni temu, a liczba reakcji i komentarzy jak na tak oczekiwany produkt - znikoma. Nawet Planszowe Newsy czy Board News to przegapiły i tak jak piszą o każdej aktualizacji (tym bardziej o tak popularnym tytule jak Arnak), tak tutaj zero informacji u nich.
Mam nadzieję, że to coś powie Rebelowi, że to nie jest najlepsza forma promocji...
Awatar użytkownika
Mrukar
Has thanked: 276 times
Been thanked: 190 times

Post autor: Mrukar »

Albo...po co promować coś co wyprzeda się na pniu, bo wydrukują na styk.
XDS
Been thanked: 10 times

Post autor: XDS »

W sumie to że rebel to wyda CGE potwierdzało pierwszego dnia jak odpalili swój preorder.
No ale 100% odbiorców arnako-rebela raczej nie śledzi tego co CGE mówi tylko liczy na informację od lokalnej firmy, więc szkoda że nie pisali od razu w normalny sposób.
Awatar użytkownika
tomp
Has thanked: 330 times
Been thanked: 547 times

Post autor: tomp »

też tak obstawiam.
zastanawiam się gdzie jest punkt przegięcia, gdzie ustawili go: 10, 20, 30 czy więcej % z ilości podstawek, które do tej pory zamówili u CGE.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Piter1991
Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Post autor: Piter1991 »

Obstawiam bardziej 10-15% niż 20-30%. Dodatki często sprzedają się 20-30% maksymalnie, ciekawe jak to wygląda w przypadku Arnaka gdzie pierwszy dodatek to tak na prawdę must have dla graczy, którzy polubili grę.
Awatar użytkownika
Nilis
Has thanked: 316 times
Been thanked: 498 times

Post autor: Nilis »

Ja gram w Arnaka 2-4 razy w roku i podstawka + przywódcy Ekspedycji wystarczają do bardzo dobrej zabawy. Nic więcej tej grze nie potrzeba
Osobiście często bardziej wolę pograć z ludźmi w planszówki, niż słuchać, co wydaje im się, że mają do powiedzenia. feniks_ciapek
Awatar użytkownika
kurdzio
Has thanked: 176 times
Been thanked: 483 times

Post autor: kurdzio »

A ja mimo że sprzedałem Arnaka z pierwszym dodatkiem jakiś czas temu, mam wielką ochotę wejść all-in z tym zapowiedzianym boxem. Jeśli pojawi się jakaś dobra oferta na komplet to mocno przemyślę sprawę :)
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
gogovsky
Has thanked: 517 times
Been thanked: 580 times

Post autor: gogovsky »

Nilis pisze: 03 kwie 2025, 09:26 Ja gram w Arnaka 2-4 razy w roku i podstawka + przywódcy Ekspedycji wystarczają do bardzo dobrej zabawy. Nic więcej tej grze nie potrzeba
To widzisz my mamy jakieś 20-30 rozgrywek rocznie i 2 nowe postacie plus dodatkowe świątynie(drogi do badań) super się sprawdzają i się nie nudzą :p
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
ODPOWIEDZ