Awaken Realms
- walkingdead
- Has thanked: 276 times
- Been thanked: 684 times
Re: Awaken Realms
Będą jakieś zmiany:
https://premiery.znadplanszy.pl/game/52 ... chronicles
"Labyrinth: Chronicles wprowadza nowy tryb kampanii kooperacyjnej do jednej z najlepiej sprzedających się gier planszowych w historii. Wejdź do tajemniczego Labiryntu, teraz z oszałamiającą planszą 3D i grafiką od Awaken Realms, aby zebrać zasoby potrzebne do pomocy pobliskiej wiosce faefolk. Ale uważaj! W środku mieszkają chciwe gobliny, które chcą wyrwać kosztowności przed Tobą! W miarę postępów odbudujesz zniszczoną wioskę, poznasz nowych przyjaciół, odblokujesz nowe umiejętności i wiele więcej!"
https://premiery.znadplanszy.pl/game/52 ... chronicles
"Labyrinth: Chronicles wprowadza nowy tryb kampanii kooperacyjnej do jednej z najlepiej sprzedających się gier planszowych w historii. Wejdź do tajemniczego Labiryntu, teraz z oszałamiającą planszą 3D i grafiką od Awaken Realms, aby zebrać zasoby potrzebne do pomocy pobliskiej wiosce faefolk. Ale uważaj! W środku mieszkają chciwe gobliny, które chcą wyrwać kosztowności przed Tobą! W miarę postępów odbudujesz zniszczoną wioskę, poznasz nowych przyjaciół, odblokujesz nowe umiejętności i wiele więcej!"
♀
-
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 90 times
Ale czego nie łapiesz? Od razu dodam, ze nie jestem totalnie targetem AR, a jako posiadacz tych najstarszych wersji PL (i najbrzydszych według wielu) ZB, PR i Agricoli wolę ich czytelność niż tonę figurek, których totalnie - w tych grach gdzie mechanika pełni najważniejszą rolę - nie potrzebuję.
Przecież oni na tym Labiryncie zapewne zarobią więcej niż na większości pozostałych ogłoszonych gier. To masowy produkt, znany od wielu lat.
Produkt jest masowy bo tani i dostepny w marketach. Ile osob skusi sie na wypasiona wersje chinczyka za 100$ ze wspieraczki?
Ostatnio w carefour widzialem starsza pare (60+) i mieli w koszyku Psi Patrol Monopoly - pewnie dla wnukow. Jakos nie widze zeby tacy ludzie kupili Labirynt od AR.
Ostatnio w carefour widzialem starsza pare (60+) i mieli w koszyku Psi Patrol Monopoly - pewnie dla wnukow. Jakos nie widze zeby tacy ludzie kupili Labirynt od AR.
- Gizmoo
- Has thanked: 3160 times
- Been thanked: 3078 times
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3732 times
- Been thanked: 3932 times
Ale przeciez oni nie wydaja Chinczyka...
Wydaja nowa gre bazujaca na starych i znanych mechanikach i rozwijaja to o n mechanik
to ma byc gamerska wersja tej gry, zgaduje ze biorac pod uwage popularnosc Labiryntu znajdzie swoich nabywcow
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Nabywcow znajdzie, bardziej odnosilem sie do tego ze zarobia na tym bardziej niz na innych kampaniach.
Oczywiscie moge sie kompletnie mylic i rzesza psychofanow Labiryntu jest znacznie wieksza niz mi sie wydaje
Oczywiscie moge sie kompletnie mylic i rzesza psychofanow Labiryntu jest znacznie wieksza niz mi sie wydaje

- japanczyk
- Moderator
Ja Labiryntu nie mam, a projektem zainteresowany jestem - czekam na dalsze detale
Wlasnie wydaje mi sie, ze mylisz target - ta gra jest skierowana dla osob, ktore Labiryntu nie maja/nie graja, a zmiany maja ich przyciagnac do tego produktu
- Irka
- Has thanked: 1144 times
- Been thanked: 450 times
Ja nigdy o Labiryncie nie słyszałam, ale tryb kampanii i plansza 3d brzmi fajnie.
PS. Ale to też kwestia ceny. Zamki Burgundii mają ciekawe winnice i dodatkowe plansze, ale odpuściłam. Także dlatego, że za wielkie.
PS. Ale to też kwestia ceny. Zamki Burgundii mają ciekawe winnice i dodatkowe plansze, ale odpuściłam. Także dlatego, że za wielkie.
- Tycjan
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 64 times
- Kontakt:
Z Labiryntem jest prosta sprawa: jest popularny, ale leciwy, więc warto go odświeżyć w duchu nowych czasów w tym dodać do niego dodatkowe elementy. Wciąż znajduje nowych miłośników, bo wciąż pojawiają się nowe pokolenia — nowi gracze i zawsze znajdą się tacy, którzy będą go poznawać.
Ten tańszy wciąż będzie miał swoich amatorów, ale na pewno znajdą się też tacy, którzy swoim pociechom będą chcieli zafundować zabawę na wypasie. A może też dlatego, żeby samemu się lepiej przy tym bawić.
Ten tańszy wciąż będzie miał swoich amatorów, ale na pewno znajdą się też tacy, którzy swoim pociechom będą chcieli zafundować zabawę na wypasie. A może też dlatego, żeby samemu się lepiej przy tym bawić.
# ZnadPlanszy.pl - tutaj piszę: http://miroslawgucwa.znadplanszy.pl | NAJWIĘKSZA baza premier i zapowiedzi gier wydanych po polsku: http://Premiery.ZnadPlanszy.pl
- Hardkor
- Has thanked: 1568 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Standardowo, lekko co pokazali i trzeba czekać na kampanie. Dobrze, że nie planują tego wszystkiego na 2025 tylko spokojnie chcą dowieźć poprzednie projekty. Trochę ironiczne, że Dragon Eclipse ledwo dotarł do wspierających, a tu już robią dodatek xD
Ja chyba tylko jestem zainteresowany tym Asylum. Reszta to takie meh, Wiadomo rzucę okiem jak będzie kampania, Agricole pewnie pierwszy raz zagram z tej okazji (nigdy nie grałem), ale wątpię, żebym był targetem.
Ja chyba tylko jestem zainteresowany tym Asylum. Reszta to takie meh, Wiadomo rzucę okiem jak będzie kampania, Agricole pewnie pierwszy raz zagram z tej okazji (nigdy nie grałem), ale wątpię, żebym był targetem.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
z dragon eclipse to ten q4 to tak nie wiadomo do konca - powiedzieli na tej prezentacji, ze kampani ruszy dopiero jak dostarczą pierwszą edycję - łącznie z wersjami LANG. Więc tutaj jest ok, kampania będzie po dostarczeniu.
- Hardkor
- Kontakt:
Wciąż jednak ledwo zaczynają ogrywać ludzie angielską wersję, a oni bez feedbacku już lecą z dodatkiem
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- Dako
- Has thanked: 399 times
- Been thanked: 372 times
Oj tam oj tam.
Będzie okazja do sprzedaży przez AR nowej wersji tzw. 2.0 instrukcji i poprawek do podstawki...

- japanczyk
- Moderator
Co znaczy leca bez feedbacku z dodatkiem?
Przeciez dopiero bedzie kampania, AR robi dev po kampanii jeszcze i tak dalej.
Feedback już mieli po zamkniętych testach. Teraz pytanie ile osób jest chętnych na więcej.
Póki co z wszystkich zapowiedzi ten DE ma najmniej obserwujących (gry pc nie licze).
Póki co z wszystkich zapowiedzi ten DE ma najmniej obserwujących (gry pc nie licze).
- Hardkor
- Kontakt:
Znaczy to, że mają feedback od testerów, ale ten od graczy masowych jest niewielki. Typu Etherfields i drzemki miały być fajne, a jak gra trafiła do ludzi to dodali tryb bez drzemek.
- Ardel12
- Has thanked: 1414 times
- Been thanked: 2958 times
Przecież pisałem, że fajny, to co Ty jeszcze potrzebujesz ;p czekasz na opinie influencera po 2 partiach xD
Z etherfieldem jestem ciekaw jak te drzemki testowali. Czy ktoś miał opcję ogrania całości czy tylko ogrywali pojedyncze części i dlatego to nie wyszło. Wtedy nie brałem udziału w testach, ale to mnie też bolało i wkurzało(jakby szybciej dało się złapać przedmioty omijające drzemki to pewnie nikt by nie narzekał albo ot dostajemy na stałe balon czy auto by się teleportować, ciuchcia dawała radę, ale niosła ryzyko i to było upierdliwe).
DE ma pewnie najmniej, bo też ludki czekają na swoje, po co się interesować jak nie wiadomo czy siądzie, a tam mało contentu nie ma. Ja wbiłem obserwacje w sumie wszędzie, bo jestem ciekaw co pokażą w każdym projekcie. Czy kupię to zależy czy mnie przekonają

IMHO dla mnie za dużo sequeali i remaków, chyba zapatrzyli się w branże gier video, bo tam ciągle remastery i powtórki wychodzą, a ludzie kupują(w tym ja jak w coś nie grałem, idealna okazja by zapoznać się z ciekawymi tytułami z przeszłości). Tylko jak w grach video faktycznie problemem może być platforma(typu gra była na GC i teraz nigdzie tego nie odpalimy, a kto będzie specjalnie konsolę kupował i grę po bajońskich sumach - wiadomo, są zapaleńcy i są też emulatory na kompa) tak tutaj TWoM spokojnie da się dostać z drugiej ręki, a nawet w sklepach.
- VonBarnaky
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 5 times
TWoM - czy ja wiem, będzie tona plastiku, pewnie wow wyglądem... ale co nowego mogą dodać ? Opisy i scenariusze realności walk (nie politykujemy na forum - Curiosity)
Agricole - Ta o Zombie to oby było Plant vs Zombies to wtedy tak. A remaster cóż... wolę drewno.
Smocza karcianka - nie mój target.
Brak Stalkera i ISS.
Jedyny + BELOW (jako fan Arkham Horror) - pod warunkiem, że będzie to rpg - nie ameritrash.
Agricole - Ta o Zombie to oby było Plant vs Zombies to wtedy tak. A remaster cóż... wolę drewno.
Smocza karcianka - nie mój target.
Brak Stalkera i ISS.
Jedyny + BELOW (jako fan Arkham Horror) - pod warunkiem, że będzie to rpg - nie ameritrash.
- Shodan
- Has thanked: 526 times
- Been thanked: 487 times
Myślicie, że AR zaśpiewa sobie dopłaty za już opłacone, ale jeszcze nie dowiezione projekty (np Nemesis Retaliation, które sam wspieram), a jeśli tak, to czy tylko od klientów z USA czy solidarnie od wszystkich?
- japanczyk
- Moderator
Dlaczego mialoby?
- Hardkor
- Kontakt:
Zaśpiewanie od backerów innych niż USA to byłby wizerunkowy strzał w stopę, a oni w covid pokazali, że zależy im na tym i nie brali dopłat. USA najwyżej może się bać.
- Shodan
- Has thanked: 526 times
- Been thanked: 487 times
Bo produkują w Chinach, bo szacuję, że minimum 1/3 ich wspierających pochodzi z USA, bo cła na produkty z Chin w USA obecnie wynoszą 145%, a Trzewik w dzisiejszym live mówił, że żaden wydawca nie udźwignie takich dopłat do kosztów produkcji.
Ale jeśli zażądają dopłat tylko od USA, a w odpowiedzi tamtejsi backerzy zamiast dopłacać zaczną anulować wsparcie, to AR to przeżyje finansowo? Amerykanie są przecież największą grupą wspierających.
- yrq
- Has thanked: 378 times
- Been thanked: 446 times
Polecam nie liczyć pieniędzy w ich kieszeni, każdy wydawca musi wymyślić co zrobić z tym fantem i jak to zakomunikować. Na razie jest jazda bez trzymanki.
Jak będą mieli rozwiązanie to na pewno się nim podzielą ze wspierającymi.
A także, nie pisz dwóch postów jeden pod drugim
Jak będą mieli rozwiązanie to na pewno się nim podzielą ze wspierającymi.
A także, nie pisz dwóch postów jeden pod drugim