Wyciągnęli fajną mechanikę zagrywania kart z wiedźmina - była ona zawsze pozytywnie oceniana - moim zdaniem może być to ciekawy projekt
Będę śledził
Tekken: The Board Game (Łukasz Woźniak)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Propi
- Administrator
- Has thanked: 578 times
- Been thanked: 439 times
Re: Tekken: The Board Game (Łukasz Woźniak)
Miałem okazję sprawdzić Tekkena w praktyce, a przy okazji sprawdzić samego siebie w tekkenowym turnieju.

Wrażenia - mieszane, z tendencją powątpiewającą - spisałem o tu:
Tekken: The Board Game: The Tournament

Wrażenia - mieszane, z tendencją powątpiewającą - spisałem o tu:
Tekken: The Board Game: The Tournament

-
- Been thanked: 8 times
Re: Tekken: The Board Game (Łukasz Woźniak)
Czy tylko mnie na pierwszy rzut oka przypomina bardzo dobre Senjutsu wydane przez Ogry?
Mnie osobiście prezentacja mechanik nie zaciekawiła. Zdaje się dość losowa. Przez chwilę myślałem "równie dobrze mogę pograć w papier/kamień/nożyce. Taki sam poziom losowości". Pewnie moja uszczypliwość wynika z tego, że jedyny tytuł tego autora, który ograłem , to Wiedźmin Stary Świat, do którego miałem oczekiwania może nie wysokie, ale średnie. Niestety, downtime oraz suchość zbierania punkcików by być pierwszym nie przekonała mnie.
Wydawca pewnie dostarczy produkt bardzo jakościowy, ale czy gameplay'ow? Wiedźmin pokazał, że jakościowo rewelacyjnie wydają gry. Najbardziej imponują elementy kartonowe oraz graficzne.
Mimo wszystko kibicuję by to był tytuł, który i mnie przekona, jak będę miał okazję gdzieś zagrać.
Autor wydaje się sympatyczny, fajnie, że zbudował tak rozpoznawalną firmę. Jak to mawiał sławny Polak "Polska gUrom!"
Mnie osobiście prezentacja mechanik nie zaciekawiła. Zdaje się dość losowa. Przez chwilę myślałem "równie dobrze mogę pograć w papier/kamień/nożyce. Taki sam poziom losowości". Pewnie moja uszczypliwość wynika z tego, że jedyny tytuł tego autora, który ograłem , to Wiedźmin Stary Świat, do którego miałem oczekiwania może nie wysokie, ale średnie. Niestety, downtime oraz suchość zbierania punkcików by być pierwszym nie przekonała mnie.
Wydawca pewnie dostarczy produkt bardzo jakościowy, ale czy gameplay'ow? Wiedźmin pokazał, że jakościowo rewelacyjnie wydają gry. Najbardziej imponują elementy kartonowe oraz graficzne.
Mimo wszystko kibicuję by to był tytuł, który i mnie przekona, jak będę miał okazję gdzieś zagrać.
Autor wydaje się sympatyczny, fajnie, że zbudował tak rozpoznawalną firmę. Jak to mawiał sławny Polak "Polska gUrom!"