Władca Pierścieni: Gra Karciana / The Lord of the Rings: The Card Game (Nate French)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 516 times
- Been thanked: 584 times
Re: Władca Pierścieni: Gra Karciana / The Lord of the Rings: The Card Game (Nate French)
Ile może kosztować taki zestaw wszystkiego co wyszło w PL?
- warlock
- Has thanked: 1219 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Władca Pierścieni: Gra Karciana / The Lord of the Rings: The Card Game (Nate French)
Wszystko co wyszło po polsku to i 10.000 może kosztować.
Myślę że więcej. Jak składałem niedawno swój zestaw to saga w PL wychodzi jakieś 1800-2000 bo pierwsze dwie części są słabo dostępne i podbijają cenę. Cykle Cienia po 600 zł. Numenor i Dwarrowdelf to na spokojnie po 800 zł. Także jak do tego dojdą 2 podstawki to już jest 5 kafli. A nawet nie doszliśmy do tych unikatów. Jak ktoś by trafił cały zestaw za 10 tysięcy i uparł się żeby to wszystko mieć to brałbym w ciemno
EDIT: zapomniałem że Mordor nie był w PL więc gdyby liczyć tylko polski język to w dyszce by się zamknął.
- Grellenort
- Has thanked: 68 times
- Been thanked: 149 times
To są wręcz daremne dywagacje, bo abstrahując od ceny, choćby i najbardziej baśniowej, zwyczajnie nie ma ofert sprzedaży takiego Hobbita cz.2 czy kompletnego Twórcy Pierścienia. Wielokrotnie odświeżałem olx, słałem zapytania na grupach fb... Zero szczęścia. Kto złapał lata temu, ten zazdrośnie trzyma i nawet się nie dziwię 

Ta gra to ma historię - najpierw szok (zerknijcie na pierwszy post w tym wątku
), potem sporo niepochlebnych opinii, następnie kolejne fale wkręconych, zaprzestanie wydawania polskiej wersji przez Galaktę, wznowienie wydań w dnż i wreszcie ponowne porzucenie tuż przed końcem w obawie przed zalegającymi nakładami.
A teraz ludzie za to chcą zapłacić tyle kasy. Gdybym tylko wiedział...
A teraz ludzie za to chcą zapłacić tyle kasy. Gdybym tylko wiedział...
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
Druga część Hobbita była miesiąc temu na OLX za 600 złGrellenort pisze: ↑11 kwie 2025, 15:30 To są wręcz daremne dywagacje, bo abstrahując od ceny, choćby i najbardziej baśniowej, zwyczajnie nie ma ofert sprzedaży takiego Hobbita cz.2 czy kompletnego Twórcy Pierścienia. Wielokrotnie odświeżałem olx, słałem zapytania na grupach fb... Zero szczęścia. Kto złapał lata temu, ten zazdrośnie trzyma i nawet się nie dziwię![]()
- warlock
Zrobiłem sobie ostatnio dość oryginalną (tak myślę
) talię, która w praktyce naprawdę śmiga jak marzenie. Jak ogarnie się tu wszystkie okna akcji i możliwości darmowego wprowadzania kart do gry albo błyskawicznego generowania zasobów, to potrafią tu zadziać się cuda
. https://ringsdb.com/decklist/view/57750 ... iscard-6.0 - jak ktoś chce, podrzucam do potestowania (parę porad taktycznych pod linkiem).

Potwierdzam, to działa. Wyciepałem Erebor Guards, w zamian wrzuciłem sobie Power of Orthanc, żeby mnie Weighed Down nie zjadło. Oczywiście z drugiej strony stołu warto byłoby położyć karty dające więcej early willpower niż solo Haldir, ale i tak problemów nie zanotowano.
- Yooreck
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 199 times
Czy deck jest #RCO (Revised Content Only)? Chętnie bym spróbował, ale tylko mam revised.warlock pisze: ↑14 kwie 2025, 16:52 Zrobiłem sobie ostatnio dość oryginalną (tak myślę) talię, która w praktyce naprawdę śmiga jak marzenie. Jak ogarnie się tu wszystkie okna akcji i możliwości darmowego wprowadzania kart do gry albo błyskawicznego generowania zasobów, to potrafią tu zadziać się cuda
. https://ringsdb.com/decklist/view/57750 ... iscard-6.0 - jak ktoś chce, podrzucam do potestowania (parę porad taktycznych pod linkiem).
![]()
EDIT: widziałem wersję RCO na FB, dzięki!
- warlock
Tak, zrobiłem coś podobnego pod RCO
.
Modyfikujcie, dodawajcie, eksperymentujcie pod konkretne scenariusze
. To tylko baza z ogólną koncepcją. Power of Orthanc jest świetnym pomysłem w cyklach, gdzie są mega mocne dodatki z cechą stan
.

Modyfikujcie, dodawajcie, eksperymentujcie pod konkretne scenariusze

-
- Has thanked: 516 times
- Been thanked: 584 times
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2025, 23:52 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cytowanie
Powód: Cytowanie
- Yooreck
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 199 times
Jasne:
Oczywiście autorem jest warlock, nie ja
Oczywiście autorem jest warlock, nie ja

- warlock
https://ringsdb.com/decklist/view/57794 ... iscard-1.0 - to nie jest łatwa talia do grania bo ma wysoki poziom zagrożenia, ale warto się pobawić
. Polecam mimo wszystko wrzucić tu 2x Elven Light, zgodnie z opisem