Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
gregoff pisze: ↑13 kwie 2025, 07:50
Ja już mam dużo partii na BGA i mam jednak jeden minus. Losowy dociąg czasami nie pozwoli na nic. Jeśli spotka się kilku doświadczonych graczy to czasami o kolejności zdecyduje ostatnia ręka przed prostą.
W 95% o kolejności decyduje ostatnia ręka przed prostą. Długo graliśmy z żoną na zasadzie: ja się spinam, wymieniam zbędne karty, balansuję na krawędzi, korzystam z chłodzenia kiedy się da - wyciągam maxa po prostu, nie ma słabych momentów. Małżonka tymczasem co ma na ręce to zagra, nigdy nic nie wymienia, jedzie zachowawczo. Nawet jeśli mam w trakcie gry pół okrążenia przewagi to ZAWSZE spotykamy się przed metą i w 50 procentach o wygranej decydowało kto jaką kartę przyspieszenia na końcu wylosuje. I to nawet nie jest tylko moje spostrzeżenie bo kolega też miał Turbo i u niego toczka w toczkę to samo. Drugi gracz jest po prostu przesadnie promowany chłodzeniem i adrenaliną które są jak kroplówka. Żeby chcieć przegrać to trzeba by ciągle z premedytacją najgorsze karty zagrywać.
Potwierdzam. Graliśmy 3 razy w 4 osoby i zawsze kończyło się to tak samo, nawet jeśli ktoś odskakiwał na 3/4 okrążenia do przodu.
Dlatego też nie rozumiem zachwytu nad tą grą. Typowy rodzinniak, skonstruowany tak, żeby nikt się źle nie poczuł.
W grze wyścigowej.
Rywalizacyjnej.
I ja również to samo potwierdzam. Pierwotne wrażenia były bardzo pozytywne ale jak doszliśmy do wniosku że: "ej, 90% gry jest nieistotne, bo liczy się tylko końcówka" i gra poszła na sell. Szkoda.
Na razie tylko podstawka ogrywana, dodatki zakupione ale czekają na okazję kiedy dzieciakom na prezent dać niemniej jednak u nas bardzo dobrze się sprawdza i każda rozgrywka to udana zabawa dla starszych i młodszych. W mojej ocenie jedna z ciekawszych gier, które są na granicy gry dziecięce i gry dla starszych