No to trzymam kciuki. Ale rozumiem, że nie czekacie z podstawką, aż się sytuacja wyklaruje z dodatkiem i możemy liczyć na premierę gry? Ja przykładowo zamawiałem kupców i dodatek w jednym zamówieniu, chyba nie będę musiał czekać na decyzję odnośnie Secret Villages?
(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
- rand
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 133 times
Re: (Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
- Leser
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 1696 times
Wydanie podstawki jest priorytetem, nie będziemy czekać na coś, co z niezerowym prawdopodobieństwem może nigdy nie nastąpić.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- kaszkiet
- Has thanked: 317 times
- Been thanked: 579 times
Zapraszam na 4 odcinek Suchowiska!
Przeprowadzę Wnikliwą Rozmowę z Łukaszem Gralakiem (na forum ma tajny pseudonim Leser), wieloletnim pracownikiem wydawnictwa Lucrum Games.
Porozmawiamy o tłumaczeniach gier, o tym jak się szuka tytułów do wydania, czy o zmianach na rynku wydawniczym.
Czyli o codziennej i niecodziennej pracy w wydawnictwie planszówkowym.
Na koniec Łukasz zaprezentuje top 5 swoich ulubionych gier.
Bądźcie z nami w poniedziałek, 31 marca 2025 o 21:00.
Audycja jest na żywo, więc będziecie mogli sami zadać Łukaszowi parę pytań (ale nie puszczam żadnych o aktualny cykl wydawniczy - nie męczcie go przynajmniej wtedy).
Suchowisko, to podcast Planszowych Sucharów.
W co drugi poniedziałek, na żywo o 21:00.
Zawsze z gośćmi, zawsze w dobrych humorach.
LINK DO TRANSMISJI NA ŻYWO

Przeprowadzę Wnikliwą Rozmowę z Łukaszem Gralakiem (na forum ma tajny pseudonim Leser), wieloletnim pracownikiem wydawnictwa Lucrum Games.
Porozmawiamy o tłumaczeniach gier, o tym jak się szuka tytułów do wydania, czy o zmianach na rynku wydawniczym.
Czyli o codziennej i niecodziennej pracy w wydawnictwie planszówkowym.
Na koniec Łukasz zaprezentuje top 5 swoich ulubionych gier.
Bądźcie z nami w poniedziałek, 31 marca 2025 o 21:00.
Audycja jest na żywo, więc będziecie mogli sami zadać Łukaszowi parę pytań (ale nie puszczam żadnych o aktualny cykl wydawniczy - nie męczcie go przynajmniej wtedy).
Suchowisko, to podcast Planszowych Sucharów.
W co drugi poniedziałek, na żywo o 21:00.
Zawsze z gośćmi, zawsze w dobrych humorach.
LINK DO TRANSMISJI NA ŻYWO

- kaszkiet
- Has thanked: 317 times
Przypominam wszystkim entuzjastom Lucrum Games (a także ciekawych planszówkowych rozmów), że Suchowisko z Łukaszem będzie dziś wieczorem!
-
- Has thanked: 64 times
- Been thanked: 127 times
Zaczynamy kwiecień więc zapytam czy jest już przybliżona (do miesiąca) data premiery Darkest Dungeon?
- walkingdead
- Has thanked: 252 times
- Been thanked: 638 times
Pewnie widziałeś updejt na profilu LG,ale na wypdaek gdyby nie to:
Mamy update! W końcu możemy podać wam więcej szczegółów w sprawie Darkest Dungeon!
Dziękujemy za cierpliwość - dokładamy wszelkich starań, żeby produkt, który otrzymacie, był jak najlepszej jakości. Mamy poczucie, że to ostatnia prosta: już niedługo będziemy mogli cieszyć się egzemplarzami!
♀
-
Widziałem, widziałem
Na żadną tak długo nie czekałem, mam nadzieję, że warto 
Mam jeszcze jedno pytanie - kiedy zostanie udostępniona polska instrukcja?
Mam jeszcze jedno pytanie - kiedy zostanie udostępniona polska instrukcja?
- walkingdead
- Has thanked: 252 times
- Been thanked: 638 times
Nie wiem

♀
-
Pytanie nie było skierowane do Ciebie, dlatego nie cytowałem twojego posta. Mam nadzieję że Leser odpowie.
- claymore77
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2025
Zaczytując się w pełne entuzjazmu recenzje forumowiczów na temat gry Moon Colony Bloodbath ze skrywaną nieśmiałością zapytuję wydawnictwo Lucrum, czy byłaby szansa na polską edycję? Brzdęki się nieźle przyjęły, może i Bloodbath podtrzyma dobrą passę (choć to jednak trochę inna gra).
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 340 times
Czy w tym roku można spodziewać się kolejnej edycji mistrzostw Polski w Brzdęka?
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
- Leser
Przepraszam za dłuższe milczenie. Szczęśliwie apdejt w sprawie Darkest wyszedł już bezpośrednio od firmy.
Planów względem powtórzenia mistrzostw Polski w Brzdęk nie ma. Być może zostaną zorganizowane jakieś rozgrywki w inną grę, a może będziemy takie akcje organizować tylko raz na parę lat. Niestety na ten moment nie wiem nic więcej.
Jako zdeklarowany fan Vaccarino bardzo chętnie wydałbym Krwawą łaźnie, zwłaszcza że i ja po swoich rozgrywkach dołączam się do peanów. Niestety tytuł ten ma istotne wady z punktu widzenia wydawniczego. Po pierwsze oryginalnym wydawcą jest Rio Grande, które ma reputację trudnego partnera (a uwierzcie w Lucrum takowych mamy już naprawdę dość), po drugie warstwa wizualna jest, najoględniej ujmując, szkaradna. No ale zobaczymy, co czas pokaże.
Planów względem powtórzenia mistrzostw Polski w Brzdęk nie ma. Być może zostaną zorganizowane jakieś rozgrywki w inną grę, a może będziemy takie akcje organizować tylko raz na parę lat. Niestety na ten moment nie wiem nic więcej.
Jako zdeklarowany fan Vaccarino bardzo chętnie wydałbym Krwawą łaźnie, zwłaszcza że i ja po swoich rozgrywkach dołączam się do peanów. Niestety tytuł ten ma istotne wady z punktu widzenia wydawniczego. Po pierwsze oryginalnym wydawcą jest Rio Grande, które ma reputację trudnego partnera (a uwierzcie w Lucrum takowych mamy już naprawdę dość), po drugie warstwa wizualna jest, najoględniej ujmując, szkaradna. No ale zobaczymy, co czas pokaże.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2025, 17:54 przez Leser, łącznie zmieniany 1 raz.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- rand
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 133 times
@Leser wrzuciłbyś update odnośnie Jak ocalić Świat i Kupców z nocnego traktu?
To pierwsze chyba zaliczyło jakiś poślizg i widzę, że dopiero w czerwcu bedzie, ale to ma być już oficjalna premiera czy również dla tych co w przedsrzpedaży zakupili?
Co do Kupców to wszyscy wiemy jakie tam są problemy, ale są już jakieś przesłanki kiedy można się spodziewać podstawki i co z tymi co zamówili też dodatek?
To pierwsze chyba zaliczyło jakiś poślizg i widzę, że dopiero w czerwcu bedzie, ale to ma być już oficjalna premiera czy również dla tych co w przedsrzpedaży zakupili?
Co do Kupców to wszyscy wiemy jakie tam są problemy, ale są już jakieś przesłanki kiedy można się spodziewać podstawki i co z tymi co zamówili też dodatek?
- Leser
Jak ocalić świat powinno być w czerwcu, a dla Kupców jest szansa na sierpień. To wszystko niestety wciąż są daty szacunkowe, bo żadnej z tych gier nie mamy jeszcze w transporcie.
-
- Has thanked: 122 times
- Been thanked: 521 times
A czy wiadomo coś więcej nt. Campeones? 
Tutaj: https://planszeo.pl/gry-planszowe/campe ... ktualnosci info, że drugi kwartał - jest szansa na przedsprzedaż na czerwiec?

Tutaj: https://planszeo.pl/gry-planszowe/campe ... ktualnosci info, że drugi kwartał - jest szansa na przedsprzedaż na czerwiec?

- Leser
Tak, gra powinna do nas trafić w okolicach czerwca/lipca.dannte pisze: ↑16 kwie 2025, 00:17 A czy wiadomo coś więcej nt. Campeones?
Tutaj: https://planszeo.pl/gry-planszowe/campe ... ktualnosci info, że drugi kwartał - jest szansa na przedsprzedaż na czerwiec?![]()
-
- Has thanked: 516 times
Temat Imperium Horizons jest definitywnie zamknięty?
- Leser
Niestety to raczej nic się nie zmieni.
-
A kiedy można liczyć na udostępnienie instrukcji PL ?
- Leser
Zapytam we wtorek
- Leser
Nie spytałem we wtorek, ponieważ w wyniku średnio przyjemnych okoliczności nie dotarłem do roboty po świętach.
Instrukcja ukaże się "wkrótce". Nie mam konkretnego terminu, ale nie powinna to być odległa przyszłość.
Instrukcja ukaże się "wkrótce". Nie mam konkretnego terminu, ale nie powinna to być odległa przyszłość.