Cześć,
Szukam gier planszowych w których wykorzystywany jest tabel - coś jak kroniki przygody (wyprawa po księżycowe kamienie, przepowiednie starego dębu) - znacie może podobne? Nie chodzi mi o cyfrowe wersje gier planszowych, tylko hybrydówki. Coś wartego polecenia? (odbiorcy dzieci 7-9 - w miare ograne)
Gry planszowe z tabletem dla dzieci
-
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 9 times
-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 15 times
Re: Gry planszowe z tabletem dla dzieci
Toriki
Roar: Złap potwora
Scottie Go
Cluedo Shuffle
Tropicielonauci (książka, która chyba też używa tabletu)
Tracks
Heroquest (jest apka, która prowadzi kampanie)
Władca pierścieni: podróże przez śródziemie (chyba jeszcze za trudne dla 7-latki)
Roar: Złap potwora
Scottie Go
Cluedo Shuffle
Tropicielonauci (książka, która chyba też używa tabletu)
Tracks
Heroquest (jest apka, która prowadzi kampanie)
Władca pierścieni: podróże przez śródziemie (chyba jeszcze za trudne dla 7-latki)
Chyba jeszcze Opowieści z Pryncypii oraz Księga Cudów.
Co do Roar to to nie jest ta gra, gdzie aplikacja już nie działa? Czy może ta wymieniona to jakaś inna wersja?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2025, 00:49 przez agt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 15 times
W sklepie Play chyba jej rzeczywiście nie ma już ale można ją pobrać z nieoficjalnych źródeł jak np tutaj: https://apkpure.com/pl/roar-ar-boardgam ... load/1.7.2
Na jakich sprzętach działa trudno mi powiedzieć. Sam mam kilkuletnie Lenovo K5 Pro z Androidem 8 i tam działa bez problemów ale może na nowszych sprzętach pojawi się problem braku kompatybilności.
-
- Has thanked: 141 times
- Been thanked: 316 times
Ksiega Cudow nie uzywa, przynajmniej do 3 rozdzialu. Opowiesci z Pryncypii nie wiem, jeszcze w folii - musimy skonczyc Pluszowe Opowiesci (tez nie uzywaja; Magia i Myszy tez nie).