Gry planszowe z tabletem dla dzieci

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
justtadream3
Has thanked: 32 times
Been thanked: 9 times

Gry planszowe z tabletem dla dzieci

Post autor: justtadream3 »

Cześć,
Szukam gier planszowych w których wykorzystywany jest tabel - coś jak kroniki przygody (wyprawa po księżycowe kamienie, przepowiednie starego dębu) - znacie może podobne? Nie chodzi mi o cyfrowe wersje gier planszowych, tylko hybrydówki. Coś wartego polecenia? (odbiorcy dzieci 7-9 - w miare ograne)
adrianopel
Has thanked: 24 times
Been thanked: 15 times

Re: Gry planszowe z tabletem dla dzieci

Post autor: adrianopel »

Toriki
Roar: Złap potwora
Scottie Go
Cluedo Shuffle
Tropicielonauci (książka, która chyba też używa tabletu)
Tracks
Heroquest (jest apka, która prowadzi kampanie)
Władca pierścieni: podróże przez śródziemie (chyba jeszcze za trudne dla 7-latki)
agt
Has thanked: 895 times
Been thanked: 490 times

Post autor: agt »

Chyba jeszcze Opowieści z Pryncypii oraz Księga Cudów.
adrianopel pisze: 22 kwie 2025, 20:52 Roar: Złap potwora
Co do Roar to to nie jest ta gra, gdzie aplikacja już nie działa? Czy może ta wymieniona to jakaś inna wersja?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2025, 00:49 przez agt, łącznie zmieniany 1 raz.
adrianopel
Has thanked: 24 times
Been thanked: 15 times

Post autor: adrianopel »

agt pisze: 23 kwie 2025, 21:04 Co do Roar to to nie jest ta gra, gdzie aplikacja już nie działa? Czy może ta wymieniona to jakaś inna wersja?
W sklepie Play chyba jej rzeczywiście nie ma już ale można ją pobrać z nieoficjalnych źródeł jak np tutaj: https://apkpure.com/pl/roar-ar-boardgam ... load/1.7.2

Na jakich sprzętach działa trudno mi powiedzieć. Sam mam kilkuletnie Lenovo K5 Pro z Androidem 8 i tam działa bez problemów ale może na nowszych sprzętach pojawi się problem braku kompatybilności.
MowMiStefan
Has thanked: 141 times
Been thanked: 316 times

Post autor: MowMiStefan »

agt pisze: 23 kwie 2025, 21:04 Chyba jeszcze Opowieści z Pryncypiów oraz Księga Cudów.
adrianopel pisze: 22 kwie 2025, 20:52 Roar: Złap potwora
Co do Roar to to nie jest ta gra, gdzie aplikacja już nie działa? Czy może ta wymieniona to jakaś inna wersja?
Ksiega Cudow nie uzywa, przynajmniej do 3 rozdzialu. Opowiesci z Pryncypii nie wiem, jeszcze w folii - musimy skonczyc Pluszowe Opowiesci (tez nie uzywaja; Magia i Myszy tez nie).
ODPOWIEDZ