Ostatnio sprzedaliśmy bo...

Tutaj można dyskutować na tematy ogólnie związane z grami planszowymi, nie powiązane z konkretnym tytułem.
Torquemada666
Has thanked: 304 times
Been thanked: 163 times

Re: Ostatnio sprzedaliśmy bo...

Post autor: Torquemada666 »

Black Rose Wars - nawet nie zdążyłem zagrać, a już jest zapowiedź Revised Edition. Poszło za bardzo małe pieniądze, ale będę się mógł skupić na Odrodzeniu i w razie czego pomyśleć o Revised Edition, które ma być bardziej kompatybilna z Odrodzeniem niż była pierwsza wersja.
Awatar użytkownika
Yooreck
Has thanked: 140 times
Been thanked: 199 times

Post autor: Yooreck »

Kondzio167 pisze: 17 kwie 2025, 11:36 U mnie po latach goszczenia w kolekcji pod młotek poszedł Chaos w Starym Świecie + Szczur....

Jak gra chodziła w okolicy 1k to miałem takie podejście, że za tyle bym nie sprzedał, ale i za tyle bym nie kupił :D Troche dziwne myślenie :)
Nie chcę tutaj odpalać offtopu, ale jest wiele badań pokazujących, że to typowa postawa dla większości ludzi. Choć oczywiście nie ma pokrycia w logice. Także gratuluję przełamania tego impasu :)
Sprzedam: Expeditions Ironclad + dodatek

Moja kolekcja
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1360 times
Been thanked: 2857 times

Post autor: Ardel12 »

Torquemada666 pisze: 17 kwie 2025, 16:51 Black Rose Wars - nawet nie zdążyłem zagrać, a już jest zapowiedź Revised Edition. Poszło za bardzo małe pieniądze, ale będę się mógł skupić na Odrodzeniu i w razie czego pomyśleć o Revised Edition, które ma być bardziej kompatybilna z Odrodzeniem niż była pierwsza wersja.
To ja akurat czekam na upgrade pack. Nie wymieniam. Nie sprzedaję. No ale ja już 3x zagrałem xD a kupiłem rok temu, więc WOW xD
Awatar użytkownika
KOSHI
Has thanked: 404 times
Been thanked: 477 times

Post autor: KOSHI »

Zombicide 2ed - podstawka. I tak mam rozbudowany zestaw fantasy to po kiego mi to samo w innej odsłonie.
Awatar użytkownika
Tommy
Has thanked: 120 times
Been thanked: 31 times

Post autor: Tommy »

Bonfire + dodatek - spędził długi czas na półce wstydu i musiał polecieć. Niestety kolejna ofiara pogoni za nowościami w grupie.
"I used to roll the dice
feel the fear in my enemy's eyes"
Awatar użytkownika
Mrukar
Has thanked: 276 times
Been thanked: 190 times

Post autor: Mrukar »

Dune: Wojna o Arrakis - naprawdę fajna gra, jednak dla nas za duża przez co od września się kurzyła i nie mieliśmy ochoty jej ściągać z półki. Do WoP nawet się nie zbliżam.

Marvel Champions - nie daje tyle satysfakcji co Aeon's End i Sentinels of the Multiverse. Nie było sensu tego trzymać i inwestować dalej, żeby potem sprzedać za grosze. Do tego dochodzą wieczne braki w dodatkach. Pomijając pierwszy scenariusz dla mnie ta gra wcale nie jest szybka do zagrania, pojedyncza rozgrywka z setupem i schowaniem zajmuje mi podobny czas co w AE i SotM.
samuraj1369
Has thanked: 516 times
Been thanked: 586 times

Post autor: samuraj1369 »

W ramach zamykania kolekcji wyprzedaje półkowniki. Jeżeli mam już z kim grać na spotkaniu to wyciągam WoPa zwykłego lub karcianego. Żadna inna gra nie dostarcza mi tyle frajdy i emocji, więc nie ma sensu ich nawet ogrywać. A więc:
- Sztuka Wojny
- Impuls
- Neuroshima Hex
- Sail
- Dune 2019
- Raven Manor
- Imperium Antyk
- Imperium Legendy
- Everdell
- Root
- Scout
- Wirus
- Playmata do Robinsona
- Pax Porfiriana
- Huang
- Rój Kieszonkowy
- El Grande
- Carcassonne z dwoma dodatkami (ale to po prostu wymieniłem na wersję zimową)
- Cytadela
- Freedom!
- Zamki Burgundii SE (wróciłem do Big Boxa, moim zdaniem o wiele praktyczniejszy)
- Race to Berlin
- Zwierzęcy Front z dodatkiem
ODPOWIEDZ