Wsiąść do Pociągu Legacy: Legendy Zachodu / Ticket to Ride Legacy: Legends of the West (M. Leacock, A. Moon, R. Daviau)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
Grzdyll
Has thanked: 91 times
Been thanked: 390 times
Kontakt:

Re: Wsiąść do Pociągu Legacy: Legendy Zachodu / Ticket to Ride Legacy: Legends of the West (M. Leacock, A. Moon, R. Davi

Post autor: Grzdyll »

miker pisze: 10 sie 2024, 08:58 Hmm serio? Ciekawe…
Pytania w spoilerze.
Odpowiedzi też w spoilerze (wydaje mi się że nie zdradzam zbyt wiele więc może go odkryć nawet ktoś, kto jest przed kampanią i rozważa podejście takie jak ja)
Spoiler:
Awatar użytkownika
E2MD
Has thanked: 58 times
Been thanked: 156 times

Re: Wsiąść do Pociągu Legacy: Legendy Zachodu / Ticket to Ride Legacy: Legends of the West (M. Leacock, A. Moon, R. Davi

Post autor: E2MD »

Jako, że powódź zamknęła nas na weekend w domu udało się dokończyć naszą 3osobową kampanię - ja i dwie mało grające córki 17 / 22.
Niewiele zdradzając mogę napisać, że różnica procentowe pomiędzy końcowym wynikiem pierwszego gracza a drugiego to 3% a pomiędzy 2 a 3 to 4%. Co więcej gracz który wygrał całą grę wygrał 2 z 12 rozgrywek.
W ostatniej rozgrywce córce lvl17 ręka się trzęsła z emocji gdy próbowała wykonać wysoko nagradzane zadanie.
Uważam, że ta gra jest fenomenalna - odpowiedni poziom trudności dla mało grającej rodziny, dużo ciekawych nowych mechanik, dużo dróg do sukcesu, łatwe zasady, świetne wykonanie, emocje nad stołem czy uda się zrobić to co się zaplanowało.
Z wad to mało istotna fabuła oraz kilka niejasności w instrukcji (większość wyjaśnia oficjalne FAQ)
Nie przyszedłem tutaj wygrać
mk20336
Has thanked: 124 times
Been thanked: 516 times
Kontakt:

Post autor: mk20336 »

Ticket to Ride Legacy: Legends of the West – Full Campaign Report

Granie w Ticket to Ride Legacy: Legends of the West było niesamowitym przeżyciem dla całej naszej rodziny. Świetnie się bawiliśmy przy tym tytule i chcielibyśmy podzielić się naszymi wrażeniami. Zapraszam!

LINK: Ticket to Ride Legacy: Legends of the West – Full Campaign Report

Obrazek
Mój blog, serdecznie zapraszam!
https://theboardgameschronicle.com/
ODPOWIEDZ