Zerywia (Dominik Kasprzycki, Przemysław Zub)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
oduck
Has thanked: 704 times
Been thanked: 137 times

Re: Zerywia (Dominik Kasprzycki, Przemysław Zub)

Post autor: oduck »

Bardzo Was proszę, dbajcie o higienę tematów, tutaj jest subforum o samej grze, dla kampanii, zakupów, planów wydawniczych są inne. Nie każdy ma ochotę czytać ciekawostki handlowe, natomiast np ja chętnie czytam sobie wrażenia z rozgrywek w gry których nawet nie znam (bo może się zachęcę).
A to już któryś z kolei wątek zaśmiecony frustracjami wspieraczkowymi albo kto ile przepłacił bo promocja. Jakbym chciał takie rzeczy czytać, to bym odwiedzał dział "Wspólne zakupy", a skoro są jakieś zasady to uszanujcie je proszę..
elieli
Has thanked: 1 time

Post autor: elieli »

Pozwolę sobie powtórzyć moje pytanie z innego wątku bo tu widzę że jednak jakaś aktwność się toczy:

Mam pytanie do posiadaczy Zerywii.
Niedawno nabyłem tę grę i zaczynam rozgrywki - w trakcie oglądania tutoriali na YT zauważyłem że w moim zestawie brakuje tych kartek z podpowiedziami np. "Opcje regionu" czy "Struktura Wyzwania".
Pisałem do autora i obiecał że będą zaktualizowane wersje umieszczone na ich stronie "w piątek" ale nie podał w który więc pewnie poczekam :(
W międzyczasie chciałem ładnie poprosić by ktoś zrobił fotki (lub skan) tych podpowiadaczek w grze to bym sobie wydrukował.
Przy zakupie dostałem osobno te do legend i jakiegoś rozszerzenia no ale najwyraźniej powinno być ich więcej.
Wertowanie instrukcji w trakcie gry jest strasznie upierdliwe a sama gra jest ciekawa i szkoda się rozpraszać.

A ponieważ to wątek o grze to dodam kilka groszy od siebie po kilku rozgrywkach podstawowych scenariuszy z nastolatkami:
- gra jest naprawdę dobra i wciągająca
- reguły są ciut niejasno opisane (korzystam z ponoć poprawionej księgi scenariuszy) - pomogły filmy na YT oraz ten wątek
- z każdą kolejną grą idzie sprawniej i faktycznie można skupić się na rozwoju postaci i realizacji scenariuszy
- wielka szkoda że gra jest tak słabo rozreklamowana bo ma bardzo duży potencjał
Awatar użytkownika
strid3rr
Has thanked: 75 times
Been thanked: 228 times

Post autor: strid3rr »

elieli pisze: 27 kwie 2025, 12:57 - wielka szkoda że gra jest tak słabo rozreklamowana bo ma bardzo duży potencjał
Gdyby sam twórca szanował wspierających, którzy mu zaufali i zainwestowali w "dziurę w ziemi", to by mu się odwdzięczyli tym samym.
Ale jak mamy olewanie ciepłym ..., to jest jak jest. Gra miała potencjał w który wielu uwierzyło, ale jak się traktuje swoich klientów jak "papierki w krzakach", to dostaje się to samo w zamian.
elieli pisze: 27 kwie 2025, 12:57 - reguły są ciut niejasno opisane (korzystam z ponoć poprawionej księgi scenariuszy) - pomogły filmy na YT oraz ten wątek
To wyobraź sobie, że od wydania (niepełnego) gry w 2019 roku, do 2024 nie było żadnego wsparcia od twórców. Przez większość tego czasu, tylko jedna i do tego PRYWATNA osoba zajmowała się rozgryzieniem mechanik i starała się pomagać innym w zrozumieniu gry i sprawieniu żeby była grywalna.
Więc przez pryzmat tego, widzisz z jaką niekompetencją twórców trzeba się nadal mierzyć. Więc nie licz, że jakiekolwiek obiecanki o terminach będą miały faktycznie miejsce w podanym czasie.
FretkaFantastyczna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 31 times

Post autor: FretkaFantastyczna »

To ktoś w ogóle ma te grę *tu wstaw srogi sarkazm*

Po ostatnim updejcie opadło mi wszystko, więc...
ODPOWIEDZ