Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Często grywa w cięższe tytuły jak Zakazane Gwiazdy, i potrzebuję znaleźć grę która by idealnie działała jako filler między rozgrywkami.
Poszukuję gry w stylu fighting/combat dla dwóch graczy i w dodatku chciałbym by była w miarę szybka (do godziny per gra).
Mam u siebie w kolekcji Unmatched z wieloma wieloma dodatkami, ale już powoli zaczyna się nudzić i szukam innych podobnych do tego typu gier.
Aktualnie myślę o zakupie:
-> Dice Throne
-> Battlecon
-> Space hulk 4ta Edycja - ale tutaj musiałbym sprzedać nerkę i dom by mnie na to stać było
-> Twisted Fables
Czy jest coś co polecacie mocno z tej listy albo macie coś innego do polecenia? Nie ma znaczenia czy walka będzie odbywała się na jednej linii czy na planszy jak w unmatched.
Z En garde mi się jeszcze skojarzyło Jekyll vs. Hyde.
Poza tym Zwierzęcy front/Spiski, piski i przyciski. Albo Władca Pierścieni: Konfrontacja.
Choć nie wiem czy jest to podobne do tego, czego szukasz.
Ja bym jeszcze Kahunę podciągnęła, ale to już raczej zupełnie daleko i inna bajka.
Blue Moon Legends: mięsiste pojedynki z 9 konkretnymi frakcjami od Dr Knizii. Słaba instrukcja, ale gra bardzo miodna
Po co piać, gdy można grać?
Spoiler:
Odkrycie roku 2019: nie każdego interesuje moje zdanie.
Odkrycie roku 2024: przy wykonywaniu swojego ruchu do całej sekwencji dodaję pierwszoosobową narrację:)
Sekigahara GMT - osobiscie jestem absolutnie uzalezniony od tej gry. Gra w pewnym sensie ma cechy szachow. Gra z tych z prostymi zasadami ale poznanie zasad a bycie bardzo dobrym w ta gre to dwie rozne kwestie : ) praktycznie brak powtarzalnosci, kazda partia jest inna, w grze wystepuje element blefowania. Partia ma 7 rund, kazda runda to 4 tury (dwie twoje, dwie przeciwnika), gra moze sie skonczyc w 2 rundzie a moze w 7. Przy sprawnym graniu 7 rund mozna w godzine ugrac ale zeby sprawnie grac to jednak tych partii trzeba troche rozegrac. Dla mnie najlepsza gra 1vs1 i w ogole moja czolowka. Mozesz spotkac sie z opinia o losowosci w tej grze zwiazana z ciagnieciem kart- otoz taka opinie moga wyrazic tylko osoby, ktore ta gre slabo znaja.