Pojedynkowe karcianki

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Awatar użytkownika
PytonZCatanu
Has thanked: 2040 times
Been thanked: 2639 times

Re: Pojedynkowe karcianki

Post autor: PytonZCatanu »

Mam jeszcze jedną polecjke, moje odkrycie (dzięki Wosho!)

Wizards of the Grimoire

W PL nie ma, trzeba zamówić zza granicy, ale jest do grania za darmo na BGA. Bardzo polecam, duel w stylu Magica, ale mamy gotowy zestaw, a nie żadną tam kolekcjonerkę. Bardzo sprytne karty i zasady zarządzania nimi. Budujemy tablou i naparzamy przeciwnika. Całość ok 30 min.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
szparx
Has thanked: 4 times
Been thanked: 7 times

Post autor: szparx »

PytonZCatanu pisze: 19 kwie 2025, 09:25 Mam jeszcze jedną polecjke, moje odkrycie (dzięki Wosho!)

Wizards of the Grimoire

W PL nie ma, trzeba zamówić zza granicy, ale jest do grania za darmo na BGA. Bardzo polecam, duel w stylu Magica, ale mamy gotowy zestaw, a nie żadną tam kolekcjonerkę. Bardzo sprytne karty i zasady zarządzania nimi. Budujemy tablou i naparzamy przeciwnika. Całość ok 30 min.
Potwierdzam. Osobiście wsparłem na KS obie wersje i jestem szczęśliwym posiadaczem wersji fizycznych 💪.

Dodatkowo mogę polecić Sorcerer z 2019 roku. Obłędne grafiki, trochę losowości z kośćmi w roli głównej, nie skomplikowana ale tylko po angielsku.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2025, 14:55 przez szparx, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PytonZCatanu
Has thanked: 2040 times
Been thanked: 2639 times

Post autor: PytonZCatanu »

Cena na jakiejś kanadyjskiej stronie jest bardzo atrakcyjna, poniżej 100 zł. Ale cena dostawy drugie tyle wychodzi.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
zuang1995
Been thanked: 7 times

Post autor: zuang1995 »

arturmarek pisze: 05 mar 2025, 11:22 Ostatnio sporo gramy z synem w pojedynkowe gry - raczej małe, głównie karcianki.

Najwięcej gramy w Star Wars: deckbuilding game. Często w Władca Pierścieni: Pojedynek.

Inne gry, w które grywamy z synem: Wyprawo do El Dorado, Spór o Bór, Kingdomino, Mr. Jack, WP: Konfrontacja.

Jestem już przekonany do WP: Deckbuilding Wojna
Klonów.
Myślę o Radlands, Pagan, Mindbug, WoP: gra karciana, Dominion.

Jak tylko na 2 osoby to może Tuareq, Jaipur, Splendor Pojedynek, choć ja mam Splendor Marvel i dobrze na 2 dziala mimo wszystko
Albo lochoszlaje typu Karak albo Władca Kości, które na 2 tez sie swiet je gra.
Fajna mała: Zwierzęcy Front i Spiski Piski i Przyciski
Albo Atak Zombie na Moskwę ?
Fajny i niewielki tez jest Boss Monster, mala karcianka sporo wersji ( 1,2, 3 mini bossy) plus dużo dodatków i w tym roku wyjdzie jakiś nowy
Z gier na 2 osoby polecam jeszcze nowy Władca Pierścieni Pojedynek o Srodziemie z kobietą mega nas wciągnął ten tytuł.

Do gier, które już masz :
- do El Dorado są 2 dodatki + wyszła nowa gra z tego uniwersum Wyprawa do El Dorado Złote Swiatynie czy jakoś tak
- Mr. Jack w Nowym Jorku
- Mindbug jest wiele wersji. Wyszly teraz Owocki z nowymi mechanikami
-Spór o Bór 2
j_g
Has thanked: 593 times
Been thanked: 295 times

Post autor: j_g »

jekyll i hyde
dracula vs van helsing
lone wolves
ODPOWIEDZ