Mam jeszcze jedną polecjke, moje odkrycie (dzięki Wosho!)
Wizards of the Grimoire
W PL nie ma, trzeba zamówić zza granicy, ale jest do grania za darmo na BGA. Bardzo polecam, duel w stylu Magica, ale mamy gotowy zestaw, a nie żadną tam kolekcjonerkę. Bardzo sprytne karty i zasady zarządzania nimi. Budujemy tablou i naparzamy przeciwnika. Całość ok 30 min.
Pojedynkowe karcianki
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2040 times
- Been thanked: 2639 times
Re: Pojedynkowe karcianki
Potwierdzam. Osobiście wsparłem na KS obie wersje i jestem szczęśliwym posiadaczem wersji fizycznychPytonZCatanu pisze: ↑19 kwie 2025, 09:25 Mam jeszcze jedną polecjke, moje odkrycie (dzięki Wosho!)
Wizards of the Grimoire
W PL nie ma, trzeba zamówić zza granicy, ale jest do grania za darmo na BGA. Bardzo polecam, duel w stylu Magica, ale mamy gotowy zestaw, a nie żadną tam kolekcjonerkę. Bardzo sprytne karty i zasady zarządzania nimi. Budujemy tablou i naparzamy przeciwnika. Całość ok 30 min.
Dodatkowo mogę polecić Sorcerer z 2019 roku. Obłędne grafiki, trochę losowości z kośćmi w roli głównej, nie skomplikowana ale tylko po angielsku.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2025, 14:55 przez szparx, łącznie zmieniany 1 raz.
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2040 times
- Been thanked: 2639 times
Cena na jakiejś kanadyjskiej stronie jest bardzo atrakcyjna, poniżej 100 zł. Ale cena dostawy drugie tyle wychodzi.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
arturmarek pisze: ↑05 mar 2025, 11:22 Ostatnio sporo gramy z synem w pojedynkowe gry - raczej małe, głównie karcianki.
Najwięcej gramy w Star Wars: deckbuilding game. Często w Władca Pierścieni: Pojedynek.
Inne gry, w które grywamy z synem: Wyprawo do El Dorado, Spór o Bór, Kingdomino, Mr. Jack, WP: Konfrontacja.
Jestem już przekonany do WP: Deckbuilding Wojna
Klonów.
Myślę o Radlands, Pagan, Mindbug, WoP: gra karciana, Dominion.
Jak tylko na 2 osoby to może Tuareq, Jaipur, Splendor Pojedynek, choć ja mam Splendor Marvel i dobrze na 2 dziala mimo wszystko
Albo lochoszlaje typu Karak albo Władca Kości, które na 2 tez sie swiet je gra.
Fajna mała: Zwierzęcy Front i Spiski Piski i Przyciski
Albo Atak Zombie na Moskwę ?
Fajny i niewielki tez jest Boss Monster, mala karcianka sporo wersji ( 1,2, 3 mini bossy) plus dużo dodatków i w tym roku wyjdzie jakiś nowy
Z gier na 2 osoby polecam jeszcze nowy Władca Pierścieni Pojedynek o Srodziemie z kobietą mega nas wciągnął ten tytuł.
Do gier, które już masz :
- do El Dorado są 2 dodatki + wyszła nowa gra z tego uniwersum Wyprawa do El Dorado Złote Swiatynie czy jakoś tak
- Mr. Jack w Nowym Jorku
- Mindbug jest wiele wersji. Wyszly teraz Owocki z nowymi mechanikami
-Spór o Bór 2