Thurn und Taxis

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
Luk83bb
Has thanked: 105 times
Been thanked: 53 times

Re: Thurn und Taxis

Post autor: Luk83bb »

Bez karty sobie daruj. Szukaj, bo nie jest to jakiś biały kruk - od czasu do czasu do 100zł ktoś wrzuci.
Awatar użytkownika
PytonZCatanu
Has thanked: 2046 times
Been thanked: 2644 times

Post autor: PytonZCatanu »

Akurat zagrałem w tego oldskula tydzień temu. Ode mnie 7/10, takie agresywniejsze Wsiąść do Pociągu. Tylko te beże na planszy... :lol:
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
Awatar użytkownika
Zet
Has thanked: 198 times
Been thanked: 204 times

Post autor: Zet »

PytonZCatanu pisze: 06 maja 2025, 16:23 Akurat zagrałem w tego oldskula tydzień temu. Ode mnie 7/10, takie agresywniejsze Wsiąść do Pociągu. Tylko te beże na planszy... :lol:
Dokładnie tak samo zapamiętałem T&T: ostrzejsze Wsiąść do Pociągu, tylko z ładniejszą planszą. :D
Awatar użytkownika
warlock
Has thanked: 1246 times
Been thanked: 2404 times

Post autor: warlock »

Nie bierz bez karty ;).

Grałem czteroosobowo raz, z półtora roku temu. I po pierwszych wrażeniach dałem 8/10 (takie bardziej 7.5), to jest o wiele fajniejsza gra niż się spodziewałem. Póki co zostawiłem po sobie taki wpis na BGG:
A very enjoyable route-building game. What made it really good for me was the rule that players lose points for their leftover pieces. Since the ending is player-driven this really elevates the tension, especially during the late game. I would pick this over Ticket to Ride any day. The only issue is that I don't know how replayable it will turn out to be and how different will one play be from another. Time will tell.
ODPOWIEDZ