Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Poochacz pisze: ↑09 maja 2025, 18:31
Coś nie pykło z pierwotnym transportem ale przedsprzedaż która była prowadzona miała termin 30 czerwca.
Bardzo mi się podoba takie podejście.
Wydawca zapowiada grę na marzec / kwiecień, a mimo to sklep robi przedsprzedaż na 30 czerwca.
Wydawca spóźnia się, jednak mniej, niż przewidział sklep, a klient usprawiedliwia wydawcę.
Tak, ludzie mają większe życiowe problemy niż przesunięcie premiery planszówki o 2 miesiące więc nie biję z tego powodu piany. Pax Pamir do tej pory leży zablokowany w Rosji i co może niby zrobić wydawca?
miker pisze: ↑10 maja 2025, 07:04
Kupiłem w czerwcu 2024 za 59.99 zł z dostawą.
I teraz pytanie czy jest sens kupować dodatek za więcej (bo dostawa, a nie będę na siłę dobierał planszowego szrotu, aby mieć śmieszną darmową wysyłkę…) i czy wnosi on o wiele więcej do gry?
Na minus przemawia również całe zamieszanie z planszetką Warszawy, która miała być, ale jej nie było…
Gdyby brać pod uwagę czystą fizyczną zawartość to moim zdaniem jest warta 30 zł. Jedna grubsza planszetka, 6 dużych i 6 małych żetonów, koło 12 cienkich tekturek i instrukcja. Ale zważywszy na to że to 20 scenariuszy i kilka nowych modułów i wiem jak to się przełoży w tym tytule na granie to nie żałuję zakupu. Także wszystko zależy od tego jak bardzo spodobała Ci się podstawka.
Poochacz pisze: ↑11 maja 2025, 07:47
przesunięcie premiery planszówki o 2 miesiące więc nie biję z tego powodu piany.
Ok. To jak długie opóźnienie, według Ciebie, jest akceptowalne?
Czy, jak ktoś w czerwcu 2024 roku zapłacił 600 złotych za grę, która miała ukazać się w grudniu 2024 roku, a jeszcze jej nie ma, to jest już powód do bicia piany, czy jeszcze nie?
A może stało się to już normą, że wydawnictwa masowo nie spełniają swoich zapowiedzi i należy przejść z tym do porządku dziennego?
Poochacz pisze: ↑11 maja 2025, 07:47
przesunięcie premiery planszówki o 2 miesiące więc nie biję z tego powodu piany.
Ok. To jak długie opóźnienie, według Ciebie, jest akceptowalne?
Czy, jak ktoś w czerwcu 2024 roku zapłacił 600 złotych za grę, która miała ukazać się w grudniu 2024 roku, a jeszcze jej nie ma, to jest już powód do bicia piany, czy jeszcze nie?
A może stało się to już normą, że wydawnictwa masowo nie spełniają swoich zapowiedzi i należy przejść z tym do porządku dziennego?
Nie wciągniesz mnie w tą dyskusję bo i w tym przypadku nie ma sensu. Marzec-kwiecień był określany jako PRZEWIDYWANA data premiery a przedsprzedaż rozpoczęta z datą czerwcową więc i Kaczki niczemu nie uchybiły. Dla mnie to lepiej że nie muszę czekać do lipca żeby zagrać. A jak chcesz rady: nie kupuj w przedsprzedaży - pieniądze zostaną w portfelu a i Ty będziesz spokojniejszy.
Poochacz pisze: ↑11 maja 2025, 08:55
Marzec-kwiecień był określany jako PRZEWIDYWANA data premiery a przedsprzedaż rozpoczęta z datą czerwcową więc i Kaczki niczemu nie uchybiły.
Nie do końca, bo na stronie Kaczek jest termin marzec / kwiecień. Nic o czerwcu u nich nie ma.
Poochacz pisze: ↑11 maja 2025, 08:55
nie kupuj w przedsprzedaży - pieniądze zostaną w portfelu a i Ty będziesz spokojniejszy.