Pola Arle / Fields of Arle (Uwe Rosenberg)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- brazylianwisnia
- Has thanked: 310 times
- Been thanked: 1115 times
Re: Fields of Arle / Pola Arle (Uwe Rosenberg)
Dla mnie Pola Arle to gra nr 2 u Uwe..zaraz za Uczta dla Odyna
Uczta z Norwegami jest świetna. Obie gry jednak łączy to, że można zdecydować sobie w co iść i ta strategia się bawić. Mam wrażenie, że w innych grach Uwe po pierwszych wyborach jestem bardziej prowadzony na szynach. Tutaj mogę się gra bawić, i nie przeszkadza mi brak zaciętej walki o akcje. Choć w uczcie jak 3 graczy pójdzie w plądrowanie to jest sporo blokowania.no i mimo to, że człowiek się bawi to trzeba się na kombinować żeby robić to wydajnie. To, że budynki są kluczowe do zwycięstwa dodatek trochę rywalizacji.

Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
-
- Has thanked: 17 times
Re: Karta pomocy Pola Arle
Nie wiem, czy to masz na myśli: https://1drv.ms/b/c/55fd4af2250b92ad/Ea ... w?e=jdvcaO?Michal12345678987 pisze: ↑12 maja 2025, 08:58 Witam
Czy ma ktoś może karty pomocy Pola Arle PL?
Potrzebny mi skan![]()