Pola Arle / Fields of Arle (Uwe Rosenberg)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
brazylianwisnia
Has thanked: 310 times
Been thanked: 1115 times

Re: Fields of Arle / Pola Arle (Uwe Rosenberg)

Post autor: brazylianwisnia »

Dla mnie Pola Arle to gra nr 2 u Uwe..zaraz za Uczta dla Odyna :) Uczta z Norwegami jest świetna. Obie gry jednak łączy to, że można zdecydować sobie w co iść i ta strategia się bawić. Mam wrażenie, że w innych grach Uwe po pierwszych wyborach jestem bardziej prowadzony na szynach. Tutaj mogę się gra bawić, i nie przeszkadza mi brak zaciętej walki o akcje. Choć w uczcie jak 3 graczy pójdzie w plądrowanie to jest sporo blokowania.no i mimo to, że człowiek się bawi to trzeba się na kombinować żeby robić to wydajnie. To, że budynki są kluczowe do zwycięstwa dodatek trochę rywalizacji.
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
Michal12345678987
Has thanked: 17 times

Karta pomocy Pola Arle

Post autor: Michal12345678987 »

Witam
Czy ma ktoś może karty pomocy Pola Arle PL?
Potrzebny mi skan🙏🏻😊
Awatar użytkownika
predki
Has thanked: 3 times
Been thanked: 60 times

Re: Karta pomocy Pola Arle

Post autor: predki »

Michal12345678987 pisze: 12 maja 2025, 08:58 Witam
Czy ma ktoś może karty pomocy Pola Arle PL?
Potrzebny mi skan🙏🏻😊
Nie wiem, czy to masz na myśli: https://1drv.ms/b/c/55fd4af2250b92ad/Ea ... w?e=jdvcaO?
ODPOWIEDZ