Destinies (Michał Gołębiowski, Filip Miłuński)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
anitroche
Has thanked: 881 times
Been thanked: 895 times
Kontakt:

Re: Destinies (Michał Gołębiowski, Filip Miłuński)

Post autor: anitroche »

antonio3333 pisze: 01 sty 2025, 11:45 Szczerze nie wiem czy zasiądę do pozostałych dodatków czy raczej będę omijał szerokim łukiem ten tytuł. Będzie trzeba mnie mocno namawiać. Całe szczęście, że nie posiadam tej gry w swojej bibliotece :P Za podstawkę dałbym 8/10, dodatek to takie 5,5/10.
W takim razie jak już masz usiąść ponownie, to z twojego opisu polecam jedynie dodatek Morze Piasku. Co prawda losowość też tam potrafi wkurzyć i to, że czasem scenariusz rzuca kłody pod nogi i nie możemy długo wypełnić celu. Jest też podoba mechanika podróżowania, ale z tego, co pamiętam, nie było tam aż takiego mielenia lokacji, a raczej w każdej było coś ciekawego do zrobienia. Jednak fabularnie moim zdaniem najlepsza kampania z tej serii, więc jak już to polecam ten spróbować. Inna sprawa, czy w ogóle warto ci zasiadać do tej gry skoro cię nie zauroczyła, a na rynku i zapewne na półce czek tyle dla ciebie lepszych gier ;)
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."

Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Awatar użytkownika
Neoptolemos
Has thanked: 201 times
Been thanked: 1049 times

Post autor: Neoptolemos »

Będąc osobą nieobiektywną (grałem w Destinies już pracując w LDG, chociaż przyszedłem po wyjściu podstawki i pierwszych dodatków, a Wiedźmi Las wyłącznie testowałem) uważam, że Morze Piasku jest ZDECYDOWANIE najlepszą częścią. Zarówno z uwagi na klimat, jak i poziom literacki. Ale - i tu ważne zastrzeżenie - scenariusze z Morza Piasku są też chyba najdłuższe z całej serii.
Game developer w Lucky Duck Games
Autor bloga Karta - stół!
Redaktor Board Times
antonio3333
Has thanked: 59 times
Been thanked: 97 times

Post autor: antonio3333 »

Szwagier właśnie mi opowiadał o Morze Piasku, że coś o jakimś dżinie tam jest i inne takie klimaty i w sumie jak skończyliśmy wiedźmi las to to był dodatek, który wydawał mi się, że uratuje destinies w moich oczach.
Awatar użytkownika
Mrukar
Has thanked: 292 times
Been thanked: 202 times

Post autor: Mrukar »

Małe podsumowanie z ogrywania scenariuszy, grę mam w kolekcji od dawna, ale wyciagam ją raz na kilka miesięcy. Dobrze nadaje się na luźniejszy wieczór i żona lubi (jak wiadomo to jest najważniejsze kryterium :D )
Spoiler:
Awatar użytkownika
NetCop
Has thanked: 4 times
Been thanked: 26 times

Post autor: NetCop »

Rozgrywka 3 osobowa w pierwszy scenariusz:
ODPOWIEDZ