Czacha Games

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 270 times
Been thanked: 667 times

Re: Czacha Games

Post autor: walkingdead »

Na grupach FB pojawiały się zdjęcia otrzymanych pudeł z DD, więc te przesyłki raczej trafiły już do ludzi.
Awatar użytkownika
Poochacz
Has thanked: 148 times
Been thanked: 368 times

Post autor: Poochacz »

Ktoś przerabiał może rezygnację z preorderu u Czachy i zwrot kasy? Jest taka możliwość? Napisałem do nich wczoraj z zapytaniem ale póki co nie dostałem odpowiedzi
Pomnik
Has thanked: 401 times
Been thanked: 286 times

Post autor: Pomnik »

Poochacz pisze: 13 maja 2025, 13:10 Ktoś przerabiał może rezygnację z preorderu u Czachy i zwrot kasy? Jest taka możliwość? Napisałem do nich wczoraj z zapytaniem ale póki co nie dostałem odpowiedzi
Jest, bez problemu zwracają.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1560 times
Been thanked: 1138 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Poochacz pisze: 13 maja 2025, 13:10 Ktoś przerabiał może rezygnację z preorderu u Czachy i zwrot kasy? Jest taka możliwość? Napisałem do nich wczoraj z zapytaniem ale póki co nie dostałem odpowiedzi
Nie robią żadnych problemów. Ja po prostu wysyłam nr zamówienia, chec rezygnacji i dane do wpłaty. Dostawałem w ciągu paru dni kasę.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Theory
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post autor: Theory »

Jeszcze nie, ale też zaczynam rozważać anulowanie zamówienia. 7 dni temu (a dokładnie to 7 maja). Napisałem do nich maila, bo mam pewien problem z grą... i nie raczyli mi odpisać. Chyba zbyt trudne się wylosowało. Więc jak to ma tak wyglądać, to ja nie wiem czy chcę się w to bawić.

Z producentem gry natomiast mam dobry kontakt, bo do tego czasu już 9 mailami się przerzuciliśmy (a do niego pisałem 9 maja).
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1387 times
Been thanked: 2930 times

Post autor: Ardel12 »

Ja anulowałem u nich dwie przedsprzedaże i w sumie od maila do zwrotu kasy to były 2-3 dni. Zero problemów, bo i nie mają podstaw by odrzucić taką akcję. Jedynie co warte zaznaczenia to nie wiem co z użytymi czachonami. Czy zostają zwrócone czy nie. Ja akurat anulowałem projekty, w których nie użyłem.
Theory pisze: 14 maja 2025, 08:11 Jeszcze nie, ale też zaczynam rozważać anulowanie zamówienia. 7 dni temu (a dokładnie to 7 maja). Napisałem do nich maila, bo mam pewien problem z grą... i nie raczyli mi odpisać. Chyba zbyt trudne się wylosowało. Więc jak to ma tak wyglądać, to ja nie wiem czy chcę się w to bawić.
Przez to jak i dodawanie błędów do oryginalnego wydania się z nimi pożegnałem. Czekam już tylko na Weirdwood Manor i jak w końcu się nie poprawią to mam 1 wydawnictwo mniej do śledzenia(pozostanie kupować w oryginale).
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1560 times
Been thanked: 1138 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Ardel12 pisze: 14 maja 2025, 09:01 Ja anulowałem u nich dwie przedsprzedaże i w sumie od maila do zwrotu kasy to były 2-3 dni. Zero problemów, bo i nie mają podstaw by odrzucić taką akcję. Jedynie co warte zaznaczenia to nie wiem co z użytymi czachonami. Czy zostają zwrócone czy nie. Ja akurat anulowałem projekty, w których nie użyłem.
Theory pisze: 14 maja 2025, 08:11 Jeszcze nie, ale też zaczynam rozważać anulowanie zamówienia. 7 dni temu (a dokładnie to 7 maja). Napisałem do nich maila, bo mam pewien problem z grą... i nie raczyli mi odpisać. Chyba zbyt trudne się wylosowało. Więc jak to ma tak wyglądać, to ja nie wiem czy chcę się w to bawić.
Przez to jak i dodawanie błędów do oryginalnego wydania się z nimi pożegnałem. Czekam już tylko na Weirdwood Manor i jak w końcu się nie poprawią to mam 1 wydawnictwo mniej do śledzenia(pozostanie kupować w oryginale).
Raczej nie zwracają z tego co kojarzę.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Poochacz

Też od poniedziałku nie dostałem żadnej odpowiedzi na maila. Jeśli nic się nie zmieni to będę ich bombardował telefonicznie
Awatar użytkownika
Dako
Has thanked: 396 times
Been thanked: 367 times

Post autor: Dako »

Ostatnie dni Czacha rozsyła DD, Runara i Endeavora może zabrakło im czasu na odpowiedź?
Jeśli się nie mylę to moje ostatnie tegoroczne anulacje Blood i Lobotomy polegały na wpłynięciu zwrotu na konto bez żadnej dodatkowej korespondencji.
Jarek98765
Been thanked: 8 times

Post autor: Jarek98765 »

Spoiler:
"Raczej nie zwracają z tego co kojarzę."
Co to za chora praktyka, że sklep internetowy, który posiada program lojalnościowy, gdy odstąpi się od umowy sprzedaży nie zwraca wykorzystanych punktów? Przecież to jest forma niepieniężna mająca wartość majątkową. Tym sposobem to sklep, uzyskuje korzyści. Czy to jest zgodne z prawem?
Aż by się chciało zapytać dlaczego jawnie chcę zabierać cudzą własność?
Przeczytałem ich regulamin i w sumie poddaje w wątpliwość jego zapisy czy są zgodne z prawem. Możesz spróbować zgłosić to do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.
Awatar użytkownika
Poochacz

Brak słów ogólnie. Dopiero wczoraj na FB dostałem od pracownika odpowiedź że nie wie na jaki adres wysyłałem rezygnację z zamówienia i powiedział że mam pisać na support. Tymczasem w regulaminie jasno jest podany adres mailowy na biuro. Także dalej czekam na pieniądze i chyba ostatni raz biorę coś od nich w przedsprzedaży.
Awatar użytkownika
brutusss
Has thanked: 335 times
Been thanked: 77 times

Post autor: brutusss »

Czy ktokolwiek zamawiając od Czachy otrzymał paragon lub fakturę ?

Podczas składania zamówienia w ich sklepie nawet nie ma opcji podania NIPu do faktury i wybrania takiej formy rozliczenia, pierwszy raz spotykam się z czymś takim zamawiając coś ze sklepu wydawcy.
Jarek98765
Been thanked: 8 times

Post autor: Jarek98765 »

Jeszcze lepiej, tworząc konto u nich na stronie nawet nie musisz zapoznawać się z regulaminem, ponieważ nie jest wymagane poświadczenie o jego przeczytaniu i akceptacji.
Coraz częściej widzę, że Czacha nie specjalnie postępuje według pewnych "standardów". Chyba najbardziej boli, że jawnie okradają swoich klientów z punktów lojalnościowych gdy wycofają zamówienie, bo w końcu przedstawiają je w zamówieniu jako wartość pieniężna odpowiadająca walucie PLN.

Poniżej zapis z "Ustawa o prawach konsumenta" z dnia 30 maja 2014 r.
Art. 32. 1. Przedsiębiorca ma obowiązek niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni od dnia otrzymania oświadczenia konsumenta o odstąpieniu od umowy, zwrócić konsumentowi wszystkie dokonane przez niego płatności, w tym
koszty dostarczenia rzeczy.
2. Przedsiębiorca dokonuje zwrotu płatności przy użyciu takiego samego sposobu zapłaty, jakiego użył konsument,
chyba że konsument wyraźnie zgodził się na inny sposób zwrotu, który nie wiąże się dla niego z żadnymi kosztami.
„Płatność” to każde świadczenie konsumenta, które ma wartość majątkową i stanowi formę ekwiwalentu za towar lub usługę.
opulentus
Has thanked: 120 times
Been thanked: 45 times

Post autor: opulentus »

Poochacz pisze: 22 maja 2025, 18:20 Brak słów ogólnie. Dopiero wczoraj na FB dostałem od pracownika odpowiedź że nie wie na jaki adres wysyłałem rezygnację z zamówienia i powiedział że mam pisać na support. Tymczasem w regulaminie jasno jest podany adres mailowy na biuro. Także dalej czekam na pieniądze i chyba ostatni raz biorę coś od nich w przedsprzedaży.
Brawo. Kolejny świadomy klient zacznie głosować portfelem.
Awatar użytkownika
ixi24
Has thanked: 167 times
Been thanked: 64 times

Post autor: ixi24 »

Mam pytanie na temat Dawn of Madness, może ktoś wie więcej:

W tamtym roku Czacha zapowiedziała pomysł kampani na GF tej gry, aby sprawdzić czy zbierze się ok 400-500 osób. O tej kampani cisza, ale za dwa dni startuje kampania Dawn Of Madness: Complete Collection od oryginalnego wydawcy, gdzie nie ma polskiej wersji ;(

A więc Czacha ani nie stworzy swojej kampanii na ufundowanie polskiej edycji, ani nie podpina się pod tą drugą kampanię z edycją kompletną?
Gram solo na pełen etat w co tylko się da ;)

Sprzedam Kupie
khuba
Has thanked: 329 times
Been thanked: 330 times

Post autor: khuba »

Ktoś wie w jaki sposób przenieść czachony ze strony czachagames.pl do ich sklepu(https://czachashop.pl)? Niby w obu mam ten sam email ale się nie przeniosło...
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
Awatar użytkownika
Sawmody
Has thanked: 72 times
Been thanked: 9 times

Post autor: Sawmody »

khuba pisze: 28 maja 2025, 18:24 Ktoś wie w jaki sposób przenieść czachony ze strony czachagames.pl do ich sklepu(https://czachashop.pl)? Niby w obu mam ten sam email ale się nie przeniosło...
Miałem ten sam problem. Napisz w tej sprawie na support@czachagames.pl, a oni przeniosą czachony.
Jdn
Has thanked: 76 times
Been thanked: 63 times

Post autor: Jdn »

Wskoczyła przedsprzedaż Nippon PL wersja imperialna:
https://czachashop.pl/sklep/nippon-zaib ... yj49Fkuzbg
Awatar użytkownika
Emil_1
Has thanked: 57 times
Been thanked: 183 times

Post autor: Emil_1 »

ixi24 pisze: 25 maja 2025, 10:25 Mam pytanie na temat Dawn of Madness, może ktoś wie więcej:

W tamtym roku Czacha zapowiedziała pomysł kampani na GF tej gry, aby sprawdzić czy zbierze się ok 400-500 osób. O tej kampani cisza, ale za dwa dni startuje kampania Dawn Of Madness: Complete Collection od oryginalnego wydawcy, gdzie nie ma polskiej wersji ;(

A więc Czacha ani nie stworzy swojej kampanii na ufundowanie polskiej edycji, ani nie podpina się pod tą drugą kampanię z edycją kompletną?
Sam jestem ciekaw
Miłego dnia! :)
Pomnik
Has thanked: 401 times
Been thanked: 286 times

Post autor: Pomnik »

Info o Dawn of Madness będzie w kolejnych wieściach z Czachy.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Awatar użytkownika
tomp
Has thanked: 336 times
Been thanked: 554 times

Post autor: tomp »

Widziałem wcześniej, że Czacha czekała na koniec kampanii i potem tworzyła swoją dla polskiej wersji.
Wcześniej dawali znać, że coś takiego będzie miało miejsce - może nie mogą teraz o tym wspominać?
Nie wspieram, może źle robie, ale liczę że po kampanii, Czacha ogłosi swoją przedsprzedaż albo poinformuję o polskiej wersji...
Mam nadzieję, że się nie mylę.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Awatar użytkownika
ixi24

Tak jak pisałem Czacha chciała odpalić swoją kampanię, żeby sprawdzić czy będzie zainteresowanie, a tutaj nagle nowa kampania od oryginalnego wydawcy, a o możliwej polskie wersji nadal cisza.

Sprzedam Kupie
Awatar użytkownika
Zmij
Has thanked: 162 times
Been thanked: 296 times

Post autor: Zmij »

Patrząc na ilość tekstu i kart do tłumaczenia oraz to ze sama gra raczej bardzo wielu odbiorców nie znajdzie ze względu na długi czas rozgrywki i wg opinii, przeciętny gameplay to zupełnie sie nie dziwię że wahają się czy się za to brac w ogóle choć mam nadzieję że jednak się skusza
Awatar użytkownika
ixi24

Dlatego też czekałem na polską, osobną kampanie. Będą chetni to będzie po polsku - proste, ale może nie mogą tak zrobić, nie wiem.

Sprzedam Kupie
Awatar użytkownika
Dako
Has thanked: 396 times
Been thanked: 367 times

Post autor: Dako »

Do niedzielnego poranka już niedaleko...
Nie ma co snuć rozważania gdy wystarczy poczekać na materiał u Asi lub Czachy (cokolwiek tam będzie szybciej)
Obrazek
ODPOWIEDZ