Czacha Games
- walkingdead
- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 667 times
Re: Czacha Games
Na grupach FB pojawiały się zdjęcia otrzymanych pudeł z DD, więc te przesyłki raczej trafiły już do ludzi.
♀
Jest, bez problemu zwracają.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
- Hardkor
- Has thanked: 1560 times
- Been thanked: 1138 times
- Kontakt:
Nie robią żadnych problemów. Ja po prostu wysyłam nr zamówienia, chec rezygnacji i dane do wpłaty. Dostawałem w ciągu paru dni kasę.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Jeszcze nie, ale też zaczynam rozważać anulowanie zamówienia. 7 dni temu (a dokładnie to 7 maja). Napisałem do nich maila, bo mam pewien problem z grą... i nie raczyli mi odpisać. Chyba zbyt trudne się wylosowało. Więc jak to ma tak wyglądać, to ja nie wiem czy chcę się w to bawić.
Z producentem gry natomiast mam dobry kontakt, bo do tego czasu już 9 mailami się przerzuciliśmy (a do niego pisałem 9 maja).
- Ardel12
- Has thanked: 1387 times
- Been thanked: 2930 times
Ja anulowałem u nich dwie przedsprzedaże i w sumie od maila do zwrotu kasy to były 2-3 dni. Zero problemów, bo i nie mają podstaw by odrzucić taką akcję. Jedynie co warte zaznaczenia to nie wiem co z użytymi czachonami. Czy zostają zwrócone czy nie. Ja akurat anulowałem projekty, w których nie użyłem.
Przez to jak i dodawanie błędów do oryginalnego wydania się z nimi pożegnałem. Czekam już tylko na Weirdwood Manor i jak w końcu się nie poprawią to mam 1 wydawnictwo mniej do śledzenia(pozostanie kupować w oryginale).Theory pisze: ↑14 maja 2025, 08:11 Jeszcze nie, ale też zaczynam rozważać anulowanie zamówienia. 7 dni temu (a dokładnie to 7 maja). Napisałem do nich maila, bo mam pewien problem z grą... i nie raczyli mi odpisać. Chyba zbyt trudne się wylosowało. Więc jak to ma tak wyglądać, to ja nie wiem czy chcę się w to bawić.
- Hardkor
- Has thanked: 1560 times
- Been thanked: 1138 times
- Kontakt:
Raczej nie zwracają z tego co kojarzę.Ardel12 pisze: ↑14 maja 2025, 09:01 Ja anulowałem u nich dwie przedsprzedaże i w sumie od maila do zwrotu kasy to były 2-3 dni. Zero problemów, bo i nie mają podstaw by odrzucić taką akcję. Jedynie co warte zaznaczenia to nie wiem co z użytymi czachonami. Czy zostają zwrócone czy nie. Ja akurat anulowałem projekty, w których nie użyłem.
Przez to jak i dodawanie błędów do oryginalnego wydania się z nimi pożegnałem. Czekam już tylko na Weirdwood Manor i jak w końcu się nie poprawią to mam 1 wydawnictwo mniej do śledzenia(pozostanie kupować w oryginale).Theory pisze: ↑14 maja 2025, 08:11 Jeszcze nie, ale też zaczynam rozważać anulowanie zamówienia. 7 dni temu (a dokładnie to 7 maja). Napisałem do nich maila, bo mam pewien problem z grą... i nie raczyli mi odpisać. Chyba zbyt trudne się wylosowało. Więc jak to ma tak wyglądać, to ja nie wiem czy chcę się w to bawić.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Też od poniedziałku nie dostałem żadnej odpowiedzi na maila. Jeśli nic się nie zmieni to będę ich bombardował telefonicznieTheory pisze: ↑14 maja 2025, 08:11 Jeszcze nie, ale też zaczynam rozważać anulowanie zamówienia. 7 dni temu (a dokładnie to 7 maja). Napisałem do nich maila, bo mam pewien problem z grą... i nie raczyli mi odpisać. Chyba zbyt trudne się wylosowało. Więc jak to ma tak wyglądać, to ja nie wiem czy chcę się w to bawić.
- Dako
- Has thanked: 396 times
- Been thanked: 367 times
Ostatnie dni Czacha rozsyła DD, Runara i Endeavora może zabrakło im czasu na odpowiedź?
Jeśli się nie mylę to moje ostatnie tegoroczne anulacje Blood i Lobotomy polegały na wpłynięciu zwrotu na konto bez żadnej dodatkowej korespondencji.
Jeśli się nie mylę to moje ostatnie tegoroczne anulacje Blood i Lobotomy polegały na wpłynięciu zwrotu na konto bez żadnej dodatkowej korespondencji.
-
- Been thanked: 8 times
Spoiler:
Co to za chora praktyka, że sklep internetowy, który posiada program lojalnościowy, gdy odstąpi się od umowy sprzedaży nie zwraca wykorzystanych punktów? Przecież to jest forma niepieniężna mająca wartość majątkową. Tym sposobem to sklep, uzyskuje korzyści. Czy to jest zgodne z prawem?
Aż by się chciało zapytać dlaczego jawnie chcę zabierać cudzą własność?
Przeczytałem ich regulamin i w sumie poddaje w wątpliwość jego zapisy czy są zgodne z prawem. Możesz spróbować zgłosić to do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.
Brak słów ogólnie. Dopiero wczoraj na FB dostałem od pracownika odpowiedź że nie wie na jaki adres wysyłałem rezygnację z zamówienia i powiedział że mam pisać na support. Tymczasem w regulaminie jasno jest podany adres mailowy na biuro. Także dalej czekam na pieniądze i chyba ostatni raz biorę coś od nich w przedsprzedaży.
- brutusss
- Has thanked: 335 times
- Been thanked: 77 times
Czy ktokolwiek zamawiając od Czachy otrzymał paragon lub fakturę ?
Podczas składania zamówienia w ich sklepie nawet nie ma opcji podania NIPu do faktury i wybrania takiej formy rozliczenia, pierwszy raz spotykam się z czymś takim zamawiając coś ze sklepu wydawcy.
Podczas składania zamówienia w ich sklepie nawet nie ma opcji podania NIPu do faktury i wybrania takiej formy rozliczenia, pierwszy raz spotykam się z czymś takim zamawiając coś ze sklepu wydawcy.
-
- Been thanked: 8 times
Jeszcze lepiej, tworząc konto u nich na stronie nawet nie musisz zapoznawać się z regulaminem, ponieważ nie jest wymagane poświadczenie o jego przeczytaniu i akceptacji.
Coraz częściej widzę, że Czacha nie specjalnie postępuje według pewnych "standardów". Chyba najbardziej boli, że jawnie okradają swoich klientów z punktów lojalnościowych gdy wycofają zamówienie, bo w końcu przedstawiają je w zamówieniu jako wartość pieniężna odpowiadająca walucie PLN.
Poniżej zapis z "Ustawa o prawach konsumenta" z dnia 30 maja 2014 r.
Coraz częściej widzę, że Czacha nie specjalnie postępuje według pewnych "standardów". Chyba najbardziej boli, że jawnie okradają swoich klientów z punktów lojalnościowych gdy wycofają zamówienie, bo w końcu przedstawiają je w zamówieniu jako wartość pieniężna odpowiadająca walucie PLN.
Poniżej zapis z "Ustawa o prawach konsumenta" z dnia 30 maja 2014 r.
„Płatność” to każde świadczenie konsumenta, które ma wartość majątkową i stanowi formę ekwiwalentu za towar lub usługę.Art. 32. 1. Przedsiębiorca ma obowiązek niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni od dnia otrzymania oświadczenia konsumenta o odstąpieniu od umowy, zwrócić konsumentowi wszystkie dokonane przez niego płatności, w tym
koszty dostarczenia rzeczy.
2. Przedsiębiorca dokonuje zwrotu płatności przy użyciu takiego samego sposobu zapłaty, jakiego użył konsument,
chyba że konsument wyraźnie zgodził się na inny sposób zwrotu, który nie wiąże się dla niego z żadnymi kosztami.
-
- Has thanked: 120 times
- Been thanked: 45 times
Brawo. Kolejny świadomy klient zacznie głosować portfelem.Poochacz pisze: ↑22 maja 2025, 18:20 Brak słów ogólnie. Dopiero wczoraj na FB dostałem od pracownika odpowiedź że nie wie na jaki adres wysyłałem rezygnację z zamówienia i powiedział że mam pisać na support. Tymczasem w regulaminie jasno jest podany adres mailowy na biuro. Także dalej czekam na pieniądze i chyba ostatni raz biorę coś od nich w przedsprzedaży.
Mam pytanie na temat Dawn of Madness, może ktoś wie więcej:
W tamtym roku Czacha zapowiedziała pomysł kampani na GF tej gry, aby sprawdzić czy zbierze się ok 400-500 osób. O tej kampani cisza, ale za dwa dni startuje kampania Dawn Of Madness: Complete Collection od oryginalnego wydawcy, gdzie nie ma polskiej wersji ;(
A więc Czacha ani nie stworzy swojej kampanii na ufundowanie polskiej edycji, ani nie podpina się pod tą drugą kampanię z edycją kompletną?
W tamtym roku Czacha zapowiedziała pomysł kampani na GF tej gry, aby sprawdzić czy zbierze się ok 400-500 osób. O tej kampani cisza, ale za dwa dni startuje kampania Dawn Of Madness: Complete Collection od oryginalnego wydawcy, gdzie nie ma polskiej wersji ;(
A więc Czacha ani nie stworzy swojej kampanii na ufundowanie polskiej edycji, ani nie podpina się pod tą drugą kampanię z edycją kompletną?
-
- Has thanked: 329 times
- Been thanked: 330 times
Ktoś wie w jaki sposób przenieść czachony ze strony czachagames.pl do ich sklepu(https://czachashop.pl)? Niby w obu mam ten sam email ale się nie przeniosło...
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
- Sawmody
- Has thanked: 72 times
- Been thanked: 9 times
Miałem ten sam problem. Napisz w tej sprawie na support@czachagames.pl, a oni przeniosą czachony.khuba pisze: ↑28 maja 2025, 18:24 Ktoś wie w jaki sposób przenieść czachony ze strony czachagames.pl do ich sklepu(https://czachashop.pl)? Niby w obu mam ten sam email ale się nie przeniosło...
Wskoczyła przedsprzedaż Nippon PL wersja imperialna:
https://czachashop.pl/sklep/nippon-zaib ... yj49Fkuzbg
https://czachashop.pl/sklep/nippon-zaib ... yj49Fkuzbg
- Emil_1
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 183 times
Sam jestem ciekawixi24 pisze: ↑25 maja 2025, 10:25 Mam pytanie na temat Dawn of Madness, może ktoś wie więcej:
Miłego dnia! :)
Widziałem wcześniej, że Czacha czekała na koniec kampanii i potem tworzyła swoją dla polskiej wersji.
Wcześniej dawali znać, że coś takiego będzie miało miejsce - może nie mogą teraz o tym wspominać?
Nie wspieram, może źle robie, ale liczę że po kampanii, Czacha ogłosi swoją przedsprzedaż albo poinformuję o polskiej wersji...
Mam nadzieję, że się nie mylę.
Wcześniej dawali znać, że coś takiego będzie miało miejsce - może nie mogą teraz o tym wspominać?
Nie wspieram, może źle robie, ale liczę że po kampanii, Czacha ogłosi swoją przedsprzedaż albo poinformuję o polskiej wersji...
Mam nadzieję, że się nie mylę.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Tak jak pisałem Czacha chciała odpalić swoją kampanię, żeby sprawdzić czy będzie zainteresowanie, a tutaj nagle nowa kampania od oryginalnego wydawcy, a o możliwej polskie wersji nadal cisza.
Patrząc na ilość tekstu i kart do tłumaczenia oraz to ze sama gra raczej bardzo wielu odbiorców nie znajdzie ze względu na długi czas rozgrywki i wg opinii, przeciętny gameplay to zupełnie sie nie dziwię że wahają się czy się za to brac w ogóle choć mam nadzieję że jednak się skusza
Dlatego też czekałem na polską, osobną kampanie. Będą chetni to będzie po polsku - proste, ale może nie mogą tak zrobić, nie wiem.
- Dako
- Has thanked: 396 times
- Been thanked: 367 times
Do niedzielnego poranka już niedaleko...
Nie ma co snuć rozważania gdy wystarczy poczekać na materiał u Asi lub Czachy (cokolwiek tam będzie szybciej)

Nie ma co snuć rozważania gdy wystarczy poczekać na materiał u Asi lub Czachy (cokolwiek tam będzie szybciej)