Ostatnio kupiliśmy...bo...
- Chudej
- Has thanked: 376 times
- Been thanked: 362 times
Re: Ostatnio kupiliśmy...bo...
Star Trek: Captain's Chair - bo bardzo podobało mi się Imperium i Star Trek DS9, a że nie chciałem dublować kolekcji kolegi to sobie wymyśliłem to i póki co jestem mega zadowolony. Czekałem okrągły miesiąc aż mi przyjdzie od samego wydawcy z Ameriki.
- Ardel12
- Has thanked: 1379 times
- Been thanked: 2916 times
Dorzuciłem w kwietniu zamówienie u raidena KDM. Obie maty oraz miniaturki terenów do dodatków(do podstawki już mam).
Wsparłem nowy dodatek do Trickeriona z drewienkami. Mam anglika od lat. Nie zamierzam przeskakiwać na wersję polską, a mindclasha jako jednego z niewielu wciąż szanuję(Anachrony, Voidfall i oczywiście Trickerion, choć Anachrony finalnie sprzedałem, to swego czasu byłem grą zajarany. Reszta mnie nie kupiła, choć Perseverance był dość ciekawy, ale porównując do Voidfalla to w ciul płaski i nudny, a pudło takie samo).
Wciąż same dodatki. Breach teraz jest bliski kupienia bo już Allin za 515 w alepie do kupienia jest, ale...chyba wytrzymam i skupię się na ogrywaniu BRW. Tym bardziej, że idzie ulepszona wersja.
Wsparłem nowy dodatek do Trickeriona z drewienkami. Mam anglika od lat. Nie zamierzam przeskakiwać na wersję polską, a mindclasha jako jednego z niewielu wciąż szanuję(Anachrony, Voidfall i oczywiście Trickerion, choć Anachrony finalnie sprzedałem, to swego czasu byłem grą zajarany. Reszta mnie nie kupiła, choć Perseverance był dość ciekawy, ale porównując do Voidfalla to w ciul płaski i nudny, a pudło takie samo).
Wciąż same dodatki. Breach teraz jest bliski kupienia bo już Allin za 515 w alepie do kupienia jest, ale...chyba wytrzymam i skupię się na ogrywaniu BRW. Tym bardziej, że idzie ulepszona wersja.
Skull Tales - nowa edycja ma się niewiele zmienić więc wziąłem starą wersję z dodatkiem za koszt nowej podstawki i dodrukuję sobie tylko nowe instrukcje.
Horror w Arkham LCG: Na krawędzi Ziemi - dostanie tego cyklu graniczy z cudem więc kupiłem cały zestaw i sprzedałem resztę po rozsądnych cenach. Jeszcze jakieś tam grosze zarobiłem więc można powiedzieć że mam tą kampanię za darmo.
Horror w Arkham LCG: Intrygi Miaulathotepa - nigdy nie miałem okazji w to zagrać a tu się okazuje że prawie wymiotło ten scenariusz z rynku.
Heroes 3 - zimą sprzedałem, teraz wraca. Nie spodziewałem się takiego przeskoku ogrania mojego syna i na chwilę obecną to będzie dobry następca Talismana.
Horror w Arkham LCG: Na krawędzi Ziemi - dostanie tego cyklu graniczy z cudem więc kupiłem cały zestaw i sprzedałem resztę po rozsądnych cenach. Jeszcze jakieś tam grosze zarobiłem więc można powiedzieć że mam tą kampanię za darmo.
Horror w Arkham LCG: Intrygi Miaulathotepa - nigdy nie miałem okazji w to zagrać a tu się okazuje że prawie wymiotło ten scenariusz z rynku.
Heroes 3 - zimą sprzedałem, teraz wraca. Nie spodziewałem się takiego przeskoku ogrania mojego syna i na chwilę obecną to będzie dobry następca Talismana.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2025, 10:16 przez Poochacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Teraformacja Marsa Ekspedycja Ares dużo osób polecało do grania solo i cena była okazyjna za 70zl z przesyłką. W weekend pewnie będzie grane, mam nadzieję że mnie też się spodoba
Ufff wierzę że to moje ostatnie zakupy na dłuższy czas ....
Horror w Arkham: Dziedzictwo Dunwich - pełen komplet
Horror w Arkham: Szlak do Carcosy - pełen komplet
Horror w Arkham: Szkarłatne klucze - pełen komplet
Za możliwość zakupu w bardzo atrakcyjnej ofercie dziękuję naszemu forumowiczowi a za skłonienie do zakupu więcej niż jednej kampanii innym forumowiczom
szczególnie jeżeli chodzi o Kampanie Szkarłatne klucze 
Horror w Arkham: Dziedzictwo Dunwich - pełen komplet
Horror w Arkham: Szlak do Carcosy - pełen komplet
Horror w Arkham: Szkarłatne klucze - pełen komplet
Za możliwość zakupu w bardzo atrakcyjnej ofercie dziękuję naszemu forumowiczowi a za skłonienie do zakupu więcej niż jednej kampanii innym forumowiczom

- BOLLO
- Has thanked: 1320 times
- Been thanked: 2012 times
- Kontakt:
Eldritch Horror- bo szukałem dobrej i klimatycznej gry pod solo w świecie Lovecrafta, gdzie nie ma tryliona zasad i poprzez rozbudowę gry będzie można do niej często wracać. Zastanawiałem się nad karcianą wersją Arkham Horror, ale ostatecznie padło na wersję planszową po rozmowie z pewną osobą, która mocno zachwalała immersję z tym tytułem. Rozgrywki podobno długo zapadają w pamięć.....
Eldritch Horror: Przedwieczna groza - Zaginiona wiedza-
Eldritch Horror: Przedwieczna groza - Tajemnicze Ruiny
Eldritch Horror: Przedwieczna groza - Miasta w Gruzach
Eldritch Horror: Przedwieczna groza - Widma Carcosy
po podobno małe dodatki robią tu robotę.
Eldritch Horror: Przedwieczna groza - Zaginiona wiedza-
Eldritch Horror: Przedwieczna groza - Tajemnicze Ruiny
Eldritch Horror: Przedwieczna groza - Miasta w Gruzach
Eldritch Horror: Przedwieczna groza - Widma Carcosy
po podobno małe dodatki robią tu robotę.
-
- Has thanked: 615 times
- Been thanked: 558 times
No i super, wpadłem znowu, jak ja to w chałupie pomieszczę….
Horror w Arkham LCG, dużo kupione(auć)
Ogólnie jak żona mnie z domu wywali na zbity pysk to oczekujcie moich odwiedzin by mnie przenocować, dotyczy każdego kto to tak tu ostatnio mocno zachwalał (hi! Salaba)
Ogólnie jak żona mnie z domu wywali na zbity pysk to oczekujcie moich odwiedzin by mnie przenocować, dotyczy każdego kto to tak tu ostatnio mocno zachwalał (hi! Salaba)
To jak wszyscy to i ja:
HwA: Zapomniane Miasto, Przerwany Krąg, Zapomniana Era, Zimowa Gala.
W sumie ostatnie rzeczy których mi brakowało do pełnej kolekcji, gdzieś tam w tle ogarniam sobie jeszcze dodatkowych badaczy z NKZ żeby dopełnić albumy klasowe.
Żoną się przejmować na szczęście nie muszę bo rozwód w trakcie, dom już dawno zastawiony (ale wzięty all-in Master of Orion
), młodego odebrał mi MOPS (ale to w sumie dobrze, niby inteligentny 4 latek ale Agricoli nie ogarniał). Ostatni przysłany komornik zaginął gdzieś między rozszerzeniami do Eldritcha a big boxem do Frostpunka, może zjadł go poprzedni (czasem słychać kroki zza dodatków do Zombicide).
A, Spółka ZOO też mi przyszła
HwA: Zapomniane Miasto, Przerwany Krąg, Zapomniana Era, Zimowa Gala.
W sumie ostatnie rzeczy których mi brakowało do pełnej kolekcji, gdzieś tam w tle ogarniam sobie jeszcze dodatkowych badaczy z NKZ żeby dopełnić albumy klasowe.
Żoną się przejmować na szczęście nie muszę bo rozwód w trakcie, dom już dawno zastawiony (ale wzięty all-in Master of Orion

A, Spółka ZOO też mi przyszła

"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
- salaba
- Has thanked: 337 times
- Been thanked: 550 times
Ogarnęłam dość kompaktowy system przochowywania Arkham, więc dasz radę. Zawsze możesz w końcu żonę z domu wyrzucić do garażu, nawet nie zauważy różnicy ;PDhel pisze: ↑09 maja 2025, 21:58 No i super, wpadłem znowu, jak ja to w chałupie pomieszczę….
P.S.
Wywołuj ludzi z forum poprzez '@' i zacznij wpisywać nazwę usera aż się pojawi wybrany. Wywoływanie przez 'user' nie zadziałało. Czystym przypadkiem zauważyłam Twój wpis.
Zresztą za zakupy Arkham jeszcze mi kiedyś podziękujesz, bo ceny poszybują w górę jak szalone, kwestia czasu

---
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
Sprzedam: viewtopic.php?p=1716604#p1716604
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
Sprzedam: viewtopic.php?p=1716604#p1716604
- Markus
- Has thanked: 641 times
- Been thanked: 312 times
Arkham LCG - Zatopione miasto - i na tym kończę zakupy tej serii. 10 pełnych kampani jakie posiadam wystarczy na lata grania. Nie planuję zakupu rzeczy z "nowego otwarcia "
- Muleq
- Has thanked: 205 times
- Been thanked: 217 times
Imperium Antyk bo po pierwsze kolega mi bardzo polecał, bo tematyka mimo wszystko historyczna, bo na Aleplanszówki zobaczyłem promocję za 70zł, bo wciąż mnie nosi
.

-
- Has thanked: 106 times
- Been thanked: 145 times
Podobnie jak wyżej, z tymże Imperium Legendy. Będąc ostatnio wieczorem na zakupach w lokalnym Auchan i orientując się, że mam szansę załapać się na czasowo ograniczoną promocję w postaci 48,50 (natomiast Antyk był za 52,50) stwierdziłem, że może to ten moment by wziąć i zapoznać się z Imperium; wybierając Legendy jako te "trudniejsze" .
- Muleq
- Has thanked: 205 times
- Been thanked: 217 times
Jak to się dzieje, że jak kupuję na promocji i wydaje mi się, że zrobiłem super interes, za chwilę ktoś pisze, że też kupił na promocji, przy której moja wygląda jak regularna cena??NeXuS AlphA pisze: ↑11 maja 2025, 05:47 Podobnie jak wyżej, z tymże Imperium Legendy. Będąc ostatnio wieczorem na zakupach w lokalnym Auchan i orientując się, że mam szansę załapać się na czasowo ograniczoną promocję w postaci 48,50 (natomiast Antyk był za 52,50) stwierdziłem, że może to ten moment by wziąć i zapoznać się z Imperium; wybierając Legendy jako te "trudniejsze" .

Muleq pisze: ↑11 maja 2025, 06:35Jak to się dzieje, że jak kupuję na promocji i wydaje mi się, że zrobiłem super interes, za chwilę ktoś pisze, że też kupił na promocji, przy której moja wygląda jak regularna cena??NeXuS AlphA pisze: ↑11 maja 2025, 05:47 Podobnie jak wyżej, z tymże Imperium Legendy. Będąc ostatnio wieczorem na zakupach w lokalnym Auchan i orientując się, że mam szansę załapać się na czasowo ograniczoną promocję w postaci 48,50 (natomiast Antyk był za 52,50) stwierdziłem, że może to ten moment by wziąć i zapoznać się z Imperium; wybierając Legendy jako te "trudniejsze" .![]()
W kwietniu była promka też.....

Ech z tym Imperium, gdyby tylko jeszcze ten insert był mądrzej przemyślany. Trzeba być artystą żeby mając tyle miejsca w pudełku nie zaplanować tych miejsc na karty minimalnie szerszych żeby zakoszulkowanie talię się zmieściły.kalo90 pisze: ↑11 maja 2025, 08:25Muleq pisze: ↑11 maja 2025, 06:35Jak to się dzieje, że jak kupuję na promocji i wydaje mi się, że zrobiłem super interes, za chwilę ktoś pisze, że też kupił na promocji, przy której moja wygląda jak regularna cena??NeXuS AlphA pisze: ↑11 maja 2025, 05:47 Podobnie jak wyżej, z tymże Imperium Legendy. Będąc ostatnio wieczorem na zakupach w lokalnym Auchan i orientując się, że mam szansę załapać się na czasowo ograniczoną promocję w postaci 48,50 (natomiast Antyk był za 52,50) stwierdziłem, że może to ten moment by wziąć i zapoznać się z Imperium; wybierając Legendy jako te "trudniejsze" .![]()
W kwietniu była promka też.....
![]()
-
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 9 times
Sentinels of the Multiverse
Bo zmobilizowałem się i zagrałem w dawno kupione Legendary Marvel - i się rozczarowałem. Taki prosty deck building, dla mnie bez emocji, brakuje tego poczucia, że kontroluję jakiegoś bohatera. Na razie wjechało do magazynu, chyba sprzedam...
Sentinels wjechało jako konkurent Marvel Champions, któren to odświeżony po roku wchodzi dalej bardzo dobrze, tak dobrze, że nawet dokupiłem Magneto, Angel i Mutant Genesis. Sortowanie tej gromady kart i składanie talii wpływa na mnie kojaco.
A Sentinels czeka na swoja kolej na stół - na razie przeglad kart i mechanik wyglada obiecujaco. I karty takie grubaśne, w sumie nie wiem, czy je koszulkować.
Zobaczymy, która gra wytrzyma starcie!
Bo zmobilizowałem się i zagrałem w dawno kupione Legendary Marvel - i się rozczarowałem. Taki prosty deck building, dla mnie bez emocji, brakuje tego poczucia, że kontroluję jakiegoś bohatera. Na razie wjechało do magazynu, chyba sprzedam...
Sentinels wjechało jako konkurent Marvel Champions, któren to odświeżony po roku wchodzi dalej bardzo dobrze, tak dobrze, że nawet dokupiłem Magneto, Angel i Mutant Genesis. Sortowanie tej gromady kart i składanie talii wpływa na mnie kojaco.
A Sentinels czeka na swoja kolej na stół - na razie przeglad kart i mechanik wyglada obiecujaco. I karty takie grubaśne, w sumie nie wiem, czy je koszulkować.
-
A u mnie akcja skomplikowana - jak zobaczyłem, że jest promocja Antyk i Legendy za 100zł, to choć miałem wersję angielska, wziałem. Angielska wersja poszła na olx za 70 zł. Jedyne, czego żałuję - to insert w wersji angielskiej był dużo bardziej funkcjonalny.
A teraz to chyba trzeba zagrać...
-
I po pierwszej partii Sentinels solo:blacksad77 pisze: ↑16 maja 2025, 14:35 Sentinels of the Multiverse
- męczące troche pilnowanie tych faz
- trochę męczące kontrolowanie przynajmniej 3 bohaterów
- ale można odkrywać synergie miedzy nimi
-
- Has thanked: 615 times
- Been thanked: 558 times
U mnie też powrót do Aeon’s End. Ostatecznie Astro Knights przegrało tą walkę, uproszczenie w tym przypadku mniej mi się podobało i wolę starszego brata.
Dodatki do SoBa. Hell vermin bo to dodatkowe potworki. Na tym miało się skończyć inwestowanie w SoBa, ale coś tam się sprzedało, a pojawiły się na forum wilkołaki. No i nabyłem Feral Kin. Likantropii mi pasują tematycznie, możliwość przemiany bohatera to też ciekawa opcja, 4 misje dodatkowe. Raczej będzie to nie do dostania w przyszłości chyba, że z zagranicy. Machnąłem ręką, wuj z tym, potem się będę martwił, że mnie poniosło z SoBem. 

Tak z ciekawości spytam: zagrałeś chociaż w to?KOSHI pisze: ↑18 maja 2025, 09:15 Dodatki do SoBa. Hell vermin bo to dodatkowe potworki. Na tym miało się skończyć inwestowanie w SoBa, ale coś tam się sprzedało, a pojawiły się na forum wilkołaki. No i nabyłem Feral Kin. Likantropii mi pasują tematycznie, możliwość przemiany bohatera to też ciekawa opcja, 4 misje dodatkowe. Raczej będzie to nie do dostania w przyszłości chyba, że z zagranicy. Machnąłem ręką, wuj z tym, potem się będę martwił, że mnie poniosło z SoBem.![]()
W życiu Romana.
Jestem na etapie klejenia i wypstrykiwania.
SoBowi daje bardzoooo długi czas aż się za niego wezmę. Generalnie to moja kolekcja gier została praktycznie wyprzedana do zera. Nie kupuję już nic, czekam tylko na nowy Nemesis i na tym kończę. Zostanie z 5 gier bo jeszcze coś tam poleci. Pewnie Descent i Zombicide. I wtedy się za to wezmę. Na spokojnie, nie będzie rozpraszaczy, jakiś gier co zagrałem raz, czy dwa razy albo podle łypiących półkowników, co mnie wkurzały. Dawno temu stwierdziłem, że jak jest tego za dużo to albo jest paraliż decyzyjny albo wszystko jest tylko liźnięte. Albo poszło na sprzedaż. Taki jest plan panie dzieju.

Rocketmen bo kosmos, karty, szybkie rozłożenie i proste zasady. W przeciwieństwie do Terraformacji grę sobie dawkuje, bo czuje ze może się przejeść ale sama rozgrywka solo daje satysfakcje.
Podziemne Imperium dla kombosów z kart. Kupiona korzystnie. Popykam i jak nie podejdzie to sprzedam dalej bez dużej straty
Podziemne Imperium dla kombosów z kart. Kupiona korzystnie. Popykam i jak nie podejdzie to sprzedam dalej bez dużej straty