Portal Games - dyskusja o wydawnictwie
Re: Portal Games - dyskusja o wydawnictwie
Nigdy nie biore takich komentarzy na serio, choleria wie co taki gamon zrobil.
Juz pare razy widzialem takie komentarze pod jakas swieza kampania a potem sie okazalo ze wina byla po stronie wspierajacego...
Juz pare razy widzialem takie komentarze pod jakas swieza kampania a potem sie okazalo ze wina byla po stronie wspierajacego...
Szczerze mówiąc, to dla mnie rozminięcie się o ponad dwa lata z terminem dostawy to też już jest jakieś tam „niedowiezienie”. I tak, wiem, że to nie jest wyjątek jeśli chodzi o wspieraczki, ale to nie zmienia mojej definicji wywiązania się z obietnicy. Zwłaszcza, że w drugą stronę takiej możliwości nie ma (jeśli chodzi o plantosc; terminy są przestrzegane co do sekundy).
Będą dodatki. W maju będą ogłaszać. Oryginalny wydawca znika, ale ich właściciel dalej SI wspiera. Mają zapewnienie, że będzie się dało dodrukowywać i wydawać to co istnieje. Oddzielą sprawą jest co z przyszłością linii (autor zapewnia, że będzie kontynuował)
Przyszłość przyszłością, najważniejsze że Nature Incarnate wyjdzie po naszemu 
Dzięki wielkie

Dzięki wielkie
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3720 times
- Been thanked: 3912 times
Na bank się ufunduje, zobaczymy ile jutro będzie zamówień;)
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Irka
- Has thanked: 1053 times
- Been thanked: 412 times
Portal zapowiedział Board Game Week – konwent online 19-25 maja br.
https://portalgames.pl/pl/board-game-we ... 2025-roku/[...] na jutubach, w e-sklepie Portalu i u partnerów: odpalamy konwent online. Planszówy, konkursy, granie, prelekcje, charytatywka, okazje i wyprzedaże… Wszystko to w na komfortowych, zdalnych warunkach, tak byś mógł/mogła dopasować swoje uczestnictwo do swojego rozkładu dnia.
[...]
Na Board Game Week składają się m.in.:
– Wielka Premiera Niespodzianka
– 10 prelekcji… na kanale PortalGames_PL na Youtube
– Szalony, 12-godzinny live charytatywny
– 5 gameplayów z partnerami wydarzenia. Zaku, Planszówki Online, Game Troll TV, Planszowe Newsy i Geek Factor szykują coś specjalnego!
– Codzienne promocje w e-sklepie Portalu
– Aktualizacja zapowiedzi wydawniczych
– Seria wielkokalibrowych konkursów z nagrodami
– …a w Knurowie koło Gliwic wielka wyprzedaż garażowa!
[...]
-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 323 times
Inventors zrobilo wymagany poziom, dodatkom brakuje 9 sztuk do progu 250, zatem należy przyjąć, że obydwa produkty z sukc3sem się ufundowaly.. 
- psia.kostka
- Has thanked: 559 times
- Been thanked: 1290 times
Board Game Week
Nikt nie klaska, nikt nie hejtuje?
Forum, spicie?
wjechala tez prapremiera do sklepu
Spoiler:
Forum, spicie?

wjechala tez prapremiera do sklepu
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Board Games Dev
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 39 times
Żal że im się nie chciało dodatku Blighted Reach przetłumaczyć na czas, dodatkowo wciskają ten Miniatures Pack który ma w sobie budynki do kampanii
Taki skok na kase
Retail Arcs w sklepach internetowych z dobrymi cenami to pewnie będzie 180 zł
Taki skok na kase
Ostatnio zmieniony 19 maja 2025, 10:35 przez seki, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wulgaryzmy
Powód: Wulgaryzmy
- Portal Games
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 428 times
- Kontakt:
Dodatek Blighted reach nie mógł się ukazać z Arcs wskutek decyzji Leder Games - opóźnili celowo wysłanie plików do partnerów, by uwzględnić uwagi zgłaszane przez wspierających na Kickstarterze.Board Games Dev pisze: ↑19 maja 2025, 09:26 Żal że im się nie chciało dodatku Blighted Reach przetłumaczyć na czas, dodatkowo wciskają ten Miniatures Pack który ma w sobie budynki do kampanii
Taki skok na kase
Miniature Pack nie wciskamy, tylko oferujemy w przedsprzedaży, tradycyjnie chcemy docenić klientów zamawiających u nas oferując coś ekstra, akurat miniature pack idealnie się nadaje na taki bonus. Jeśli oferta się nie podoba, zachęcamy do zakupu w swoim ulubionym sklepie z grami.
- Board Games Dev
Problem tutaj to koncept "prapremiery", tak się składa że gra będzie niedostępna w sklepach przez parę miesięcy więc macie monopol i wasza propozycja kupienia gdzieś gry w innym sklepie to po prostu nieprawda.
Jest to dość nietypowe zagranie, czuje się jakby część wysokiej ceny zestawu to był "early access" / możliwośc grania wcześniej jak w grach komputerowych AAA wersje deluxe z tygodniowym wczesnym dostępem za 2x ceny gry podstawowej...
Żeby nie było, dziękuje za sprostowanie lekko sytuacji z Blighted Reach
Aleplanszówki z datą premiery 2025-08-08

Jest to dość nietypowe zagranie, czuje się jakby część wysokiej ceny zestawu to był "early access" / możliwośc grania wcześniej jak w grach komputerowych AAA wersje deluxe z tygodniowym wczesnym dostępem za 2x ceny gry podstawowej...
Żeby nie było, dziękuje za sprostowanie lekko sytuacji z Blighted Reach

Aleplanszówki z datą premiery 2025-08-08

- psia.kostka
- Has thanked: 559 times
- Been thanked: 1290 times
Where problem?
Niech znow jakis Bystrzak napisze predko do aleP, to oni podniosa cene preorderu
, jak w przypadku Deep Regrets.
Mam nadzieje, ze pomoglem
Niech znow jakis Bystrzak napisze predko do aleP, to oni podniosa cene preorderu

Mam nadzieje, ze pomoglem

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Board Games Dev
Problem to nie cena tylko 3 miesiące opóźnienia gry dla sklepów
- Portal Games
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 428 times
- Kontakt:
Wysyłka zamówień od nas zawsze odbywa się wcześniej niż data premiery, choć faktycznie w tym wypadku specjalna prapremiera konwentowa jest oddalona bardziej niż zwykle od wysyłki do sklepów. Niemniej reszta nakładu jest w transporcie, a same sklepy dostały dziś ofertę, więc za chwilę powinny uruchomić własną przedsprzedaż.Board Games Dev pisze: ↑19 maja 2025, 10:15 Problem tutaj to koncept "prapremiery", tak się składa że gra będzie niedostępna w sklepach przez parę miesięcy więc macie monopol i wasza propozycja kupienia gdzieś gry w innym sklepie to po prostu nieprawda.
Żeby nie było, dziękuje za sprostowanie lekko sytuacji z Blighted Reach![]()
- BOLLO
- Has thanked: 1320 times
- Been thanked: 2012 times
- Kontakt:
W garażu Portal ma bardzo fajne ceny jak widziałem. Może chociaż cześć gier umieszczą w podobnych cenach online u nich w sklepiku...?
Może ktoś się wybiera i zrobi zamówienie grupowe?

Usługa druku 3D: viewtopic.php?t=84416
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Leinadus
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Leinadus
Zawsze znajdzie jakiś Pan maruda niszczyciel dobrej zabawy.
Jak Dla CIebie za drogo to poczekaj, zamów sobie w AleP i się potem z nimi bujaj jak bedą przenosić wysyłkę gry.
Taki jest format tego ewentu i tyle. Sam lekko żałuję, że nie moge odwiedzić wyprzedaży garażowej bo są tutuły ktore bym upolował ale trudno.
może mnie zaskoczycie fajną promką na sentinelsów
Jak Dla CIebie za drogo to poczekaj, zamów sobie w AleP i się potem z nimi bujaj jak bedą przenosić wysyłkę gry.
Taki jest format tego ewentu i tyle. Sam lekko żałuję, że nie moge odwiedzić wyprzedaży garażowej bo są tutuły ktore bym upolował ale trudno.
może mnie zaskoczycie fajną promką na sentinelsów

- JimmyPL
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 60 times
Z tego co pamiętam:
Basilica 39, golem 99, suburbia plus dodatek 99, fantastyczne fabryki plus dodatek 79, czerwona katedra plus dodatek 69, beyond the horizon (wersje EN) 99, duzo malych gier po 10-29 pln, pierwsi marsjanie 79, coatl 79, Virtu 79, stronghold undead 99, brian boru 49, crescent moon 99
Jak coś pomyliłem to sorry.
No i S1 i S2 Marvel united - podstawka 79 dodatki 49.