Hitster (Marcus Carleson)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
Gun3R
Has thanked: 49 times
Been thanked: 68 times

Re: Hitster (Marcus Carleson)

Post autor: Gun3R »

JollyRoger90 pisze: 12 sty 2025, 16:27 Ja mam Spotify free i działa wszystko. Nawet powiem więcej, wolimy grać na free bo wtedy Levi 30 sekund ze środka jakoś piosenki i to jest sprawiedliwe. W premium leci od początku piosenka i nawet w całości można wysłuchać. Dla nas to bez sensu.
Ale gracz obsługujący telefon widzi tytuł i wykonawcę utwóru bo musi go uruchomić w apce spotify
Hobbystyczny modelarz i drukarz 3D. Tutaj buduję swoją markę ;)
Pablosz
Has thanked: 104 times
Been thanked: 58 times

Post autor: Pablosz »

Grales w ta gre? Karta z utworem lezy kodem QR do gory i tylko kod jest widoczny.

Jak masz premium spotify to jak zeskanujesz pojawia sie tylko zielony ekran na ktorym mozesz zapauzowac piosenke albo przewinac do nastepnego skanowania a tytul i wykonawca nie sa widoczne.

Po tym jak zdcydujesz sie ulozyc karte i inni zahpistryzuja twoja kart badz nie, odwracasz ja i tam masz podany tytul wykonawce i rok.
Awatar użytkownika
Gun3R

Pablosz pisze: 12 sty 2025, 20:19 Grales w ta gre? Karta z utworem lezy kodem QR do gory i tylko kod jest widoczny.

Jak masz premium spotify to jak zeskanujesz pojawia sie tylko zielony ekran na ktorym mozesz zapauzowac piosenke albo przewinac do nastepnego skanowania a tytul i wykonawca nie sa widoczne.

Po tym jak zdcydujesz sie ulozyc karte i inni zahpistryzuja twoja kart badz nie, odwracasz ja i tam masz podany tytul wykonawce i rok.
a odpowiadałem tobie czy JollyRoger90 ?

a do tego o czym Ty piszesz to jest to prawidłowe zachowanie aplikacji (jak masz spotify premium to nikt nie widzi tytułu, jak masz spotify free to jedna osoba która uruchamia piosenke zobaczy jej tytuł i wykonawcę, bo po zeskanowaniu kodu zostaje przeniesiony do aplikacji spotify)
Pablosz
Has thanked: 104 times
Been thanked: 58 times

Post autor: Pablosz »

wybacz to przez zmeczenie. Nie chowaj urazy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JollyRoger90
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 316 times

Post autor: JollyRoger90 »

Gun3R pisze: 12 sty 2025, 18:46
JollyRoger90 pisze: 12 sty 2025, 16:27 Ja mam Spotify free i działa wszystko. Nawet powiem więcej, wolimy grać na free bo wtedy Levi 30 sekund ze środka jakoś piosenki i to jest sprawiedliwe. W premium leci od początku piosenka i nawet w całości można wysłuchać. Dla nas to bez sensu.
Ale gracz obsługujący telefon widzi tytuł i wykonawcę utworu bo musi go uruchomić w apce spotify
W teorii tak, a w praktyce da sie uruchomic piosenkę na tyle sprawnie, ze nie widac.
My robimy tak, ze po skanowaniu od razu odwracam telefon ekranem w dół, z palcem tam gdzie ma byc przycisk play i odpalam. Gramy tak nawet na 2 osoby i jest z tego fun.
Awatar użytkownika
Gun3R

JollyRoger90 pisze: 13 sty 2025, 11:46
Ale gracz obsługujący telefon widzi tytuł i wykonawcę utworu bo musi go uruchomić w apce spotify
W teorii tak, a w praktyce da sie uruchomic piosenkę na tyle sprawnie, ze nie widac.
My robimy tak, ze po skanowaniu od razu odwracam telefon ekranem w dół, z palcem tam gdzie ma byc przycisk play i odpalam. Gramy tak nawet na 2 osoby i jest z tego fun.
sprytnie xd gorzej jak nie trafisz w przycisk tylko np powiększysz album i już nie wiesz gdzie jesteś :D
Awatar użytkownika
JollyRoger90
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 316 times

Post autor: JollyRoger90 »

Gun3R pisze: 13 sty 2025, 12:53
JollyRoger90 pisze: 13 sty 2025, 11:46

sprytnie xd gorzej jak nie trafisz w przycisk tylko np powiększysz album i już nie wiesz gdzie jesteś :D
to albo bierzesz następną kartę, albo w tej turze nie bierzesz udziału.

to imprezówka, wiec nie ma co się tak spinać :)
Awatar użytkownika
Leviathan
Has thanked: 458 times
Been thanked: 1244 times
Kontakt:

Post autor: Leviathan »

Recenzja Hitstera na Wojennik TV:
kisiel365
Has thanked: 253 times
Been thanked: 311 times

Post autor: kisiel365 »

W końcu recenzent godzien tego tytułu!
na półkach (S) errata do 1861/67 (K) 1817/USA
szyimon
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Post autor: szyimon »

Cześć,

Mam podstawowego Hitstera tylko z piosenkami zagranicznymi i rozważam zakup wersji z polskimi piosenkami.
Zastanawia mnie jednak, czy część zagranicznych piosenek z wersji polskiej pokrywa się z wersją podstawową, czy wszystkie się różnią?
Czy ktoś posiadający obie wersje mógłby odpowiedzieć? :)
Awatar użytkownika
Mark442
Has thanked: 417 times
Been thanked: 104 times

Post autor: Mark442 »

szyimon pisze: 15 maja 2025, 12:32 Cześć,

Mam podstawowego Hitstera tylko z piosenkami zagranicznymi i rozważam zakup wersji z polskimi piosenkami.
Zastanawia mnie jednak, czy część zagranicznych piosenek z wersji polskiej pokrywa się z wersją podstawową, czy wszystkie się różnią?
Czy ktoś posiadający obie wersje mógłby odpowiedzieć? :)
Są to jedynie pojedyncze (kilka) przypadki.
Mark
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Post autor: szyimon »

Dzięki za odpowiedź.

A teraz przeszukując internet natknąłem się również na wersję z tęczowym korektorem dźwięku na pudełku.
Mam pudełko podstawowe całkowicie czarne.
Wersja polska ma na pudełku biało-czerwony korektor dźwięku.

Czy ta wersja angielska czarna i kolorowa się różnią utworami, czy jest to to samo, tyle że w różnych opakowaniach, być może na inne rynki?
Awatar użytkownika
Mark442

szyimon pisze: 15 maja 2025, 13:14 Dzięki za odpowiedź.

A teraz przeszukując internet natknąłem się również na wersję z tęczowym korektorem dźwięku na pudełku.
Mam pudełko podstawowe całkowicie czarne.
Wersja polska ma na pudełku biało-czerwony korektor dźwięku.

Czy ta wersja angielska czarna i kolorowa się różnią utworami, czy jest to to samo, tyle że w różnych opakowaniach, być może na inne rynki?
Wersja z nakładką tęczową jest spolszczoną wersją Hitster The Party Game. Czarne opakowanie to oryginalna wersja angielsko języczna (jest bez nakładki), podobnie jak wersja polskojęzyczna o podtytule "Edycja specjalna".
Na marginesie praktycznie każdy kraj ma swoje wersje narodowe. Istnieją też (niedostępne w kraju) wersje z muzyką Rock i metal, muzyką filmową, itd., it., etc.
Mark
Has thanked: 25 times
Been thanked: 31 times

Post autor: Jez_Anaszpan »

Wersję Movies & TV soundtracks można normalnie kupić w polskim sklepie
Awatar użytkownika
Mark442

Jez_Anaszpan pisze: 17 maja 2025, 00:06 Wersję Movies & TV soundtracks można normalnie kupić w polskim sklepie
Dostępne, ale via sklepy niemieckiego dostawcy (o ile ma na stanie magazynowym). To samo na polskim Amazonie (via sklep niemiecki).
Mark

kupiłem w planszostrefie, jest dostępne od ręki:
https://planszostrefa.pl/pl/p/Hitster-M ... acks/16670
kisiel365
Has thanked: 253 times
Been thanked: 311 times

Post autor: kisiel365 »

Koniecznie daj proszę znać jak wrażenia w porównaniu do wersji polskiej / oryginalnej.
na półkach (S) errata do 1861/67 (K) 1817/USA
Jez_Anaszpan

Graliśmy już wiele razy. Emocje i zabawa taka sama jak w innych wersjach, tylko jest trochę trudniej. Na kartach mamy muzykę z bardzo znanych i lubianych seriali, ale po pierwszej nutce trudniej zgadnąć niż muzykę popularną. Oczywiście są też filmy, o których nie miałem pojęcia lub nie pamiętałem ścieżki dźwiękowej. Bardzo polecam.
Awatar użytkownika
brutusss
Has thanked: 335 times
Been thanked: 77 times

Post autor: brutusss »

Jez_Anaszpan pisze: 19 maja 2025, 19:48 Graliśmy już wiele razy. Emocje i zabawa taka sama jak w innych wersjach, tylko jest trochę trudniej. Na kartach mamy muzykę z bardzo znanych i lubianych seriali, ale po pierwszej nutce trudniej zgadnąć niż muzykę popularną. Oczywiście są też filmy, o których nie miałem pojęcia lub nie pamiętałem ścieżki dźwiękowej. Bardzo polecam.
Czy tytuły filmów są w języku angielskim czy też po niemiecku jak wskazuje wersja językowa na pudełku? :)
Jez_Anaszpan

Tytuły na kartach są z tego co pamiętam po niemiecku, ale nie pamiętam czy w nawiasie nie ma angielskich. Nie znamy niemieckiego i nie był to w ogóle problem. Gra nie wymaga jakiejkowiek znajomości niemca.
ODPOWIEDZ